20 Eylül 2008

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)
http://porselendemlik.com/
http://birdemliksohbet.blogspot.com/
ve http://selmahlc.blogcu.com/
tarafından
hazırlanmıştır.
Arkadaşlar yeni bir tarif geldi,bekletmeden yayılıyayım,bu tarif sevgili arkadaşım
http://sudirem.blogspot.com/

dan geldi,kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.sitesindeki kelebekleri görmenizi isterimmm.


HÜNKAR BEĞENDİ
Malzemeler:
Üzerinin eti için:
1/2 kg kuşbaşı et
1 baş soğan
2 domates
2 sivri biber
tuz, karabiber
Beğendi için:
3 büyük boy patlıcan
2 kaşık un
1 bardak süt
1 kaşık tereyağ
tuz
Yapılışı:
Etler tencereye konup suyunu çekene kadar sotelenir.
İçine sogan ve biberler eklenir sotelemeye devam edilir.
En son doğranmış domates eklenip etler yumuşayana kadar pişirilir.
Suyu az gelirse ilave edilebilir.
Patlıcanlar közlenip soyulur.Küçük küçük doğranır.
Başka bir tavada tereyağ ile un kavrulur.
Patlıcanlar ilave edilir ,1-2 defadaha çevrilip üzerine soğuk süüt eklenir.
Sürekli karıştırılarak pürüzsüz bir kıvama getirilir.
Tuz eklenir.
Servis tabağına önce patlıcanlı beğendi üzerine et konup servis yapılır.
Ben etin içine lezzet katsın diye 1 tane patatesi kızartıp ilave ettim.
sizede tavsiye ederi .
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: