İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)
http://porselendemlik.com/
http://birdemliksohbet.blogspot.com/
ve http://selmahlc.blogcu.com/
tarafından
hazırlanmıştır.
Evet arkadaşlar etkinliğizin son gününde maşallah tarifleriniz yağmur gibi yağmaya devam ediyor,hepinizin gönlüne,yüreğine ,ellerine sağlık.Şimdiki tarifimizde,benden tariflerini esirgemeyen canım arkadaşım
http://sihirlieller34.blogcu.com/
dan geldi.Kendisine çook teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.
TAVUK İNCİK HAŞLAMA
Malzemeler :6 adet tavuk incik yada baget
6-7 adet arpacık soğan
2 adet orta boy havuç
3 adet patates
2 adet defne yaprağı
yeteri kadar tuz
İncikleri tencereye alıyoruz üzerine su ilavesini yapıp ocağa koyuyoruz kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıp inciklerin derilerini ayırıyoruz.Havuçları ve arpacık soğanları 1 yemek kaşığı yağda 2-3 dakika kavuruyoruz.Üzerine incikleri ilave edip 2 dakika daha kavuruyoruz.Yeteri kadar su ilavesi yapıp içerisine 2 adet defne yaprağını koyuyoruz. Haşlamamız kaynamaya başlayınca patatesleri ilave ediyoruz.Pişince servis tabağına alıyoruz üzerine limon suyu ilave ediyoruz siz etmeye bilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder