İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-2 (3.HAFTA)
http://porselendemlik.com/
http://birdemliksohbet.blogspot.com/
ve http://selmahlc.blogcu.com/
tarafından
hazırlanmıştır.
Evet sıradaki tariflerimde canım arkadaşım
http://gonuluncelezzetler.blogspot.com/
dan geldi.Kendisine çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.ellerine sağlık canım.İşte tariflerin:
MISIRLI PİLAV VE MİLFÖYDE TAVUK BUTLARI
MALZEMELER:
3 Su bardağı baldo pirinç
2 Kutu konserve mısır
Tereyağı ve sıvıyağ
3 Su bardağı tavuk suyu
Tuz ve şeker
YAPILIŞI:
Temizlediğimiz pirince tuz ve kaynar su ilave ederek en az bir saat bekletin. İyice yıkayıp suyunu süzdürün. Tencere arzu ettiğiniz kadar tereyağı ve sıvı yağ katıp eritin ve pirinci ve tuzu katıp kavurun. Kaynar olan tavuk suyunu ve bir tatlı kaşığı şekeri koyup kısık ateşte pişirin. Suyunu çekip pirinçler pişince ocağı kapatıp süzülmüş mısırları ilave edip harmanlayın. Tencerenin ağzına havlu peçete koyarak kapatıp demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra dilediğiniz gibi servis yapın.
Afiyet Olsun...
MİLFÖYDE TAVUK BUTLARI
MALZEMELER:
Kişi sayısına göre tavuk baget (tavuk budu)
Kişi sayısına göre milföy yaprağı
1 Tane yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Tavuk bagetleri temizleyin yıkayın. Tencereye alıp üstüne çıkacak kadar su ve tuz koyarak pişirin. (Etler fırında da pişeceği için dikkatli pişirin çok pişmesin dağılabilir.) Pişen bagetleri dışarıya çıkarıp suyunu süzdürün. Dışarıda bir müddet bekleyen milföyleri elinizle esneterek bagetleri sarın. Ek kısmı alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın. (Ben butların alt kısımlarının güzel görünmesi için alüminyum folya ile kapladım.) Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin. Pilavın yanına bir tane milföylü baget koyara servis yapın.
Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder