07 Eylül 2009

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ -3- BAŞLADIII...GELSİN TARİFLER!

Tarif no:12
Gönderen: TİRİTCİ
Tarifin adı: güllaç
TİRİTCİ
arkadaşıma çok teşekkür ediyorum...

**malzemesi**

*1 paket güllaç(benim paketten 9 güllaç yaprağı çıktı)

*2 kg.süt

*1,5 su bardağından biraz fazla şeker

*1 su bardağı dövülmüş ceviz

*1 yemek kaşığı gül suyu(bu arzunuza kalmış,istemeyen kullanmayabilir.ben kullanmadım)

**yapılışı**

önce süt ve şekeri tencereye koyup ısıtalım.kaynamayacak fakat çok sıcak olacak.güllaç yaprağımızı kenarlı ve geniş tepsiye alıp üzerine sütü gezdiririz.1-2 dk.bekletip uygun bi borcam tepsiye yerleştiririz.3 kat olunca ceviz ilave eder,diğer güllaç yapraklarınıda aynı şekilde sütle ıslatırız...3 veya 4 kat sonra yine ceviz serpip diğer güllaç yapraklarınada aynı işlemi uygular ,üzerine sütü gezdirip,istediğimiz gibi süsleriz.ben antep fıstığı ve gül yaprağı ile süsledim:)üzerini streç naylon örtüp buzdolabına koydum.güllaç çok bekleyen bi tatlı olmadığı için,1-2 gün için de tüketilmesi gerekir.ayrıca buzdolabında muhafazası şart,dışarda ekşir ve tadı bozulur...

not:sütün altını kısık ateşte tutmalıyız,güllaç yaprağı yumuşamaz.isterseniz sütle ısladıktan sonra ikiye bölüp ceviz ilave ederek katlayarak da yapabilirsiniz.güllaç yaprağının tazeliği beyaz oluşundan anlaşılır.dinlendirdikten sonra üzeri kuru gibi olursa;1 su bardağı ılık süt üzerine gezdirilir. herkese Afiyet,Şifa olsun...deneyecek arkadaşlarıma kolay gelsin.Ağzınız tatlı,gönlünüz huzurlu olsun.Sevgilerimle...
sitesindeki diğer güzellikler için lütfen TIKLAYINIZ

1 yorum:

yaseminlerim dedi ki...

Gunaydin canim cok harika yemekler tatlilar tarifler var insan cok gorunce hangisini yapayim diye terettut ediyor arkadaslarimizin ellerine saglik senin bu guzel paylasimin icin tesekkur ederim bitanem basarilar dilerim bol berektli ramazan sofralari diliyorum sevgiler,