17 Eylül 2009

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ -3- BAŞLADIII...GELSİN TARİFLER!

Tarif no:100
Gönderen:PİŞİRİCİ
Tarifin adı:çiğ börek
PİŞİRİCİ
arkadaşıma çok teşekkür ediyorum...
TAM BUĞDAY UNLU
PEYNİRLİ ÇİĞ BÖREK
Çiğ böreği hep alışık olduğumuz gibi beyaz undan yapardım. Bugün çiğ böreği tam buğday unundan yapıp denedim.Bu kadar lezzetli olacağını tahmin etmemiştim.Açıkcası sert olabileceğini düşündüm. Akşama kızartacaktım ama merakımdan iki tane kızartıp yedim. İyiki yapmışım hiç yağ çekmedi ve yumuşacıktı.Kilo almak istemeyen ve hazım sorunu yaşıyanlar varsa denesinler diyorum.Ayrıca sahur için de bir alternatif olabilir.
En kısa zamanda kıymalısını da deneyeceğim.

MALZEMELER
Tam buğday unu
1 yumurta
Tuz, su
İçi için kaşar loru veya tulum loru
(Kıymalı iç ile de yapabilirsiniz.)
YAPILIŞI:
Un, yumurta, tuz ve su ile elinize yapışmayacak, biraz sertçe bir hamur hazırlayın.
Hamuru iki parçaya ayırıp büyükçe açın.Bir kase ile hamurdan yuvarlaklar çıkarın içlerine lor peynirinden koyup kapatın. Yağda kızartın.

AFİYET OLSUN....
sitesindeki diğer güzellikler için lütfen TIKLAYINIZ

1 yorum:

Unknown dedi ki...

hayırlı sabahlar olsun arkadaşım etkinlik konusunda geldim tekrar evvelki mesajıma herhangibir cevap gelmediği için tekrar yazdım olumlu ya da olumsuz farketmez benim için kusura bakma ne olur sözünü ettiğiniz tarihlerde müsaitim inş.
http://sevincaltuntas.blogcu.com/ yemek bloğumda hadin hayırlısı....