Tarif no:8
Gönderen:KESKİNLİ
Tarifin adı:Kalbura bastı tatlısı
KESKİNLİ
arkadaşıma çok teşekkür ediyorum...
MALZEMELER:
* 1Cay bardagi erimis margarin veya tereyag
* 1 Cay bardagi siviyag
* 1 Cay bardagi MADEN SUYU (SODA)
* 1 Paket kabartma tozu
* 3,5 su bardagi un
* 100 gr.kadar ceviz ici
SERBETI ICIN :
* 3 Su bardagi su
* 2,5 Su bardagi seker
* 1/2 tatli kasigi limon suyu
YAPILISI:
* Ilk olarak serbeti hazirlayin, sekeri ve suyu
tencereye alin,kaynamaya baslayinca 10 dakika
kadar kaynatin limon suyunu ilave edip kenara alin
* Ceviz ve un haric tüm malzemeyi cirpma teli ile
cirpin unuda ilave edip özlü bir hamur yogurun
* Hamurdan ceviz iriliginde parcalar koparin
* Rendenin iri tarafina bastirilarak resimdeki
gibi acilin icine iri ceviz parcalari konur
* Beze kapatilarak elle hafif sallanarak
rendeden ayrilir dikkatli yapin sekli bozulmasin!!
Firin tepsinizi yaglayip dizebilirsiniz yada benim
gibi yagli kagit kullanin temizlemesi kolay oluyor
tepsileri ...
* 190 c alti üstü iyice kizarana kadar pisirin
* Firindan cikan sicak tatlinin üzerine soguk
serbeti dökün 3-5 dakika sonra tatlilari ters cevirip
diger tarafinda serbeti cekmesini saglayin
* Istreseniz üzerini hindistan cevizi ilede süsleyebilirsin
sitesindeki diğer güzellikler için lütfen TIKLAYINIZ
Yemek,Çorba,Tatlı,Tuzlu,Pasta,,,Mutfağımda Pişen Ne Varsa...Copyright © 2007 Gelibolu17
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
selam arkadaşım
etkinlik için soğan halkaları yayınladım alırmısın
kolay gelsin
sofrakeyfi.blogcu.com
Yorum Gönder