06 Eylül 2009

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ -3- BAŞLADIII...GELSİN TARİFLER!

Tarif no:9
Gönderen:ASİMELEK 58
Tarifin adı:Katmerli rulo börek
ASİMELEK 58
Arkadaşıma çok teşekkür ediyorum...

Malzemeler:
Hamuru için:
3 tane yumurta,
4 çorba kaşığı yoğurt,
2 çay bardağı sıvı yağ,
2 su bardağı ılık su,
2 çorba kaşığı sirke,
1 tatlı kaşığı tuz,
Aldığı kadar un,
Arası için:
250 gr. margarin,
500 gr nişasta,
İç malzemesi için:
1-1,5 kilo haşlanmış patates,
2 tane kuru soğan,
1 demet maydanoz,
1 tatlı kaşığı acı pul biber,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kimyon,
yeteri kadar tuz,
Üzeri için 1 tane çırpılmış yumurta.
Hazırlanışı:
Hamurluk malzemlerden kulak memesi kıvamında bir hamur yapıp yarım saat kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamuru 24 bezeye ayırın
Her bezeyi nişasta yardımı ile tatlı tabağı büyüklüğünde açıp12 tanesinin üzerine 1 yemek kaşığı erimiş margarin sürün ve diğer açtığınız bezeleri üzerlerine koyun. Yanı 12 tane iki katlı açılmış hamur olacak...
Tatlı tabağı boyutundaki 2 katlı hamurları merdane yardımı ile açıp üzerine yine erimiş margarin sürün ve bu sefer bohça şeklinde katlayın. Bu şekilde dolapta en az 30 dakika bekletin...
Dinlenmiş ve katılaşmış yağlı bohça hamurları meraneyle açıp yine 1 yemek kaşığı margarinle yağladıktan sonra bir ucuna patatesli harçtan koyup rulo şekilde sarın.
Rulo şekilde sardığınız hamurları küçük küçük kesin fırın tepsisine koyup üzerine 1 tane çırpılmış yumurtayı sürün. 170 derecelik fırında börekleriniz kızarana kadar pişirin...AFİYET OLSUN
sitesindeki diğer güzellikler için lütfen TIKLAYINIZ

Hiç yorum yok: