13 Eylül 2009

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ -3- BAŞLADIII...GELSİN TARİFLER!

Tarif no:83
Gönderen:ANNEMİN KIZIYIM
Tarifin adı:mürdüm erik püreli krep
ANNEMİN KIZIYIM
arkadaşıma çok teşekkür ediyorum...

Herkese güzel iftarlar diliyorum, Bayrama bir kac gün kala, nihayet ben biraz olsun yeni evime yerlsemeye ve alismaya gayret gösteriyorum ama bayramda insallah tam yerlesmis olurum, cünkü diger evimden burasi baya farkli ve cogu esyalarim buraya denk gelmiyor, perdeler, halilar, dolap....
Bir mola verip arkadasim gelibolu17-midedenkalbe nin davetine, yegenim Ali nin ve oglumun hazirladigi bu nefis Mürdüm erikli Kreple katilmak istedim.
Canlarim benim birde tabaga böyle güzel yerlestirip bana servis yaptilar.
Arkadasima ayrica calismalari icin kolay gelsin diyerek tarife geciyorum.

Malzemesi:
200 gr. un
4 yumurta
1 bardak süt
1 Y.K. siviyağ
1 tutam tuz
Icine:
500gr. Mürdan erigi püresi veya Elma Püresi
Pudra şekeri
Erik dilimleri, karpuz dilimi
Bal üzerine süs olarak gezdirmek icin
Hazırlanışı:
Cirpma kabinda un, süt, yumurta, yağ ve tuzla akıcı bir hamur elde edip 1 saat dinlenmeye bırakın. Krepler taflon tavada incecik pişirdikten sonra her bir krepin içine erik veya elma püresini sürün. Krepleri rulo halinde kıvırın. Krepleri hafifçe yağlanmış bir fırın tabağına dizin. Üstüne pudra şekeri serpin. Sıcak fırında 5-10 dakika tuttuktan sonra servis etmeden önce tekrar üstüne pudra şekeri serpin ve erik dilimleri ve karpuz parcasi ile süsleyip üzerine biraz bal gezdirin.
Afiyet Olsun!
sitesindeki diğer güzellikler için lütfen TIKLAYINIZ

1 yorum:

anneminkizıyim dedi ki...

Canim ilk yorum bu tarife yine benden elestiri niteliyinde degilde hatami düzeltmen icin olsun. Yegenim teyze bu mürdan erigi degil, mürdüm erigi dedi, kelime hatami ben blogumda düzeltiyorum, sende düzeltirsen sevinirim, :((,
::)) sevgilerimle...