11 Eylül 2009

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ -3- BAŞLADIII...GELSİN TARİFLER!

Tarif no:60
Gönderen:SUSAM ÇÖREKOTU
Tarifin adı:lokma
SUSAM ÇÖREKOTU
arkadaşıma çok teşekkür ediyorum...
LOOOKMAAAA

Lokmalar sıcak buyurun

Değişiklik olsun iftarda sıcacık lokma yiyelim dedik ve başladık hazırlığa

5 su bardağı un,

1 su bardağı ılık su,

1 su bardağı ılık süt,

½ su bardağı sıvıyağ,

1 paket instant kuru maya,

1 tatlı kaşığı tuz,

2 tatlı kaşığı şeker

Önce kuru malzemeler karıştırılır sonra sıvı malzemeler ile birlikte yoğrulur,

Hamur ele yapışmayana kadar yoğurma işine devam edilir, mayalanması için üstü örtülüp bekletilir,

Hamur iki katına kadar kabarıp mayalandığı zaman derin bir tavaya çiçek yağı konur(kızartma yaparken konan miktar gibi değil biraz daha fazla yağ konur)

Küçük bir kaba yağ konur arasıra eli yağlamak ve hamura şekil vermek için,

Lokmayı yapmak istediğimiz büyüklükte hamur ele alınır ve şekil verilir,mutlaka kızgın yağa atılır(yağ tam kızmamışsa hamurlar çok fazla yağ alır)

Lokmaların her iki tarafı da kızartılır,yanında mutlaka beyaz peynir yenir gül reçeli ise çok yakışır çook
sittesindeki diğer güzellikler için lütfen TIKLAYINIZ




Hiç yorum yok: