Tarif no:61
Gönderen:KEKİK
Tarifin adı:tepsi mantısı
KEKİK
arkadaşıma çok teşekkür ediyorum...
Un , tuz ve su ile çok sert yoğrulan hamurdan minnacık kareler kesillerek bükülüyor mantımız.Sonrada kızartılıyor.
Pişirmesi:
Kişi başı bir avuç içi kadar mantı.
Tencerede az kıyma kavrulup salça ve nane ilave edilir.
Üzerine fazla olmayan su konularak kaynatılır.
Kaynayan suya az tuz atılarak mantılar ilave edilir.
pişince servis yapılır.
Tabii üzerine bol sarmısaklı yoğurla muhteşem olur.
Aşağıda bir yemek kaşığına 15 tane sığmış kuru mantıları görüyorsunuz.
sitesindeki diğer güzellikler için lütfen TIKLAYINIZ
Yemek,Çorba,Tatlı,Tuzlu,Pasta,,,Mutfağımda Pişen Ne Varsa...Copyright © 2007 Gelibolu17
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder