Tarif no:2
Gönderen:YASEMİNLERİM
Tarifin adı:Sütlü börek
YASEMİNLERİM
arkadaşıma çok teşekkür ediyorum...
MALZEMELER.
8 adet mülfer hamuru
1 kahve fincanı irmik
1-1,5 bardak süt
2 kaşık şeker
ŞERBETİ İÇİN.
2 bardak su
1-1,5 bardak şeker
biraz gülsuyu
YAPILISI ;
once serbetimizi hazirlayip bir kenarda bekletelim..bir bucuk bardak sutle ,bir kahve fincani irmigi kucuk bir tencerede mahallebi kivamina gelinceye kadar pisiriniz yayvan kucuk bir siniyin icerisine dokup guzelce yayiniz bir parmak kalinliginda olsun...oda sicakliginda olan mulfer hamurlarini dort esit kare olarak kesiniz ,sogumus irmik mahallebisinde kucuk ucgen parcalar keserek mulfer hamurunun ucgen olacak sekilde koyup on tarafini bastirip kapatiniz bir sininin icerisine hepsini guzelce yerlestiriniz ,160 derece isinmis firinda pembelesiyceye kadar pisiriniz .firindan cikardigimiz sutlu boreklerimizin uzerine surubumuzu dokup cemesini bekleyelim (not serbetimiz soguk olursa boreklerimiz sicak olsun veye serbet sicak boreklerimiz soguk olsun . arkadaslar soguyunca ramazan sofrasinda tatli olarak sofraniza yer veriniz arkadaslar yapmasi cok basit ve kolay hayirli bereketli safralar dilerim hepinize afiyet seker olsun hayirli ramazanlar arkadaslar ben butarifi iftar bereket etkinligi 3- http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ arkadasima gonderiyorum sevgiler yaseminlerim...
sitesindeki diğer güzellikler için lütfen TIKLAYINIZ
Yemek,Çorba,Tatlı,Tuzlu,Pasta,,,Mutfağımda Pişen Ne Varsa...Copyright © 2007 Gelibolu17
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder