06 Eylül 2009

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ-3-BAŞLIYOOORRR...GELSİN TARİFLER!

Tarif no:1
Gönderen: PORSELEN DEMLİK
Tarifin adı:Patlıcan Saksı Kebabı
PORSELEN DEMLİK
arkadaşıma çok teşekkür ediyorum...

Sevgili www.gelibolu17.blogspot.com un ev sahipliğini yaptığı iftar bereketi etkinliğine Patlıcanlı saksı kebabı tarifimle katılıyorum..ilk ben ekleyeyim bereketli olsun istedim..

Malzemeler
5 Adet Patlıcan
Sıvı Yağ

Arpacık sogan 2 avuc
5 yemek Kaşığı sıvıyağ
1 Kg Kuşbaşı Kuzu Eti
1 Adet Küçük Doğranmış Havuç
1/2 Su Bardağı Bezelye
Bikaç Adet Tane Karabiber
1 Diş Dövülmüş Sarmısak
1 Adet Defne Yaprağı
2 Adet Maydanoz Sapı
Tuz
1 Çay Kaşığı Kekik
4 Adet Domates

Yemeğin Tarifi
Patlıcanları alaca soyun Acısının çıkması için, bol tuzlayıp bırakın (uda bekletmeyin )sonra yıkayın kuruladıktan sonra kızgın az yağda kızartın.
Etleri sıvıyagda kavur sonra arpacık sogan ilave edin.. havucları ilave edin Kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip, suyunu biraz çekinceye kadar ..tas kebabı gibi pişirinpiştikten sonra içine konserve bezley katıp az daha pişirin.
Patlıcanları yayvan bir tencereye dizin. Üzerine kızarttığınız eti koyun. Domatesi etin üzerine yuvarlak dilim şeklinde kesin dereotu yerleştirin ve kekik ekip 1/2 su bardağı ılık su ilave edin. fırında pişene kadar 15 dak tutun..
Patlıcanlı kebap suyunu çekince servis tabağına alın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip, sıcak olarak servis yapın.afiyet olsun gayet doyurucu bir iftar yemegi oluyor..

sitesindeki diğer güzellikleri görmek için lütfen TIKLAYINIZ

Hiç yorum yok: