16 Eylül 2009

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ -3- BAŞLADIII...GELSİN TARİFLER!

Tarif no:93
Gönderen:BUZLU BADEM
Tarifin adı:ekmek dolması
BUZLU BADEM
arkadaşıma çok teşekkür ediyorum...

Fotoğrafın kalitesinden anlaşılacağı üzere, ceple çekildi. Çünkü makinenin pillerinin şarjı bitmişti. Gelecek yıl Ramazan geldiğinde telafi ederiz inşallah :) (Bazı arkadaşların muhtemel eleştirilerini duyar gibi olmuştuk, onun için açıklama gereği duydum.)


Dolmalık ekmek sadece Ramazan ayında satışa sunulduğu için; bu bir Ramazan yemeği olmuş oluyor. Ve bu tarif, Gelibolu17'nin İftar Bereketi Etkinliği'nin davetine icabet olarak gidiyor.


Malzemeler


1 adet dolmalık ekmek
250 gr. kıyma
tuz, karabiber
maydanoz
sıvı yağ
2-3 çay kaşığı tereyağ
2-2,5 çay bardağı su


Yapılışı


Sıvı yağda kıyma kavrulur, içine tuz, karabiber, ince doğranmış maydanoz ilave edilir.


Ekmeğin alt kısmından kapak gibi bir parça kesilip (kapağın çapı ekmeğin çapından daha küçük olmalı) ekmeğin içi oyulur. Ekmek içi ufalanıp kıymaya katılır, ocakta ekmeklerin kabarıklığı gidene kadar kısa bir süre karıştırılır ve tekrar ekmeğin içine doldurulur. Kapak kapatılır.


Kapak kısmı alta gelecek şekilde bir tencereye alınır. Üstüne birkaç parça tereyağ koyulup sıcak su dökülür ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
sitesindeki diğer güzellikler için lütfen TIKLAYINIZ

Hiç yorum yok: