Tarif no:50
Gönderen:ÖRGÜ DÜNYASI
Tarifin adı:bademli ıslak kek
ÖRGÜ DÜNYASI
arkadaşıma çok teşekkür ediyorum...
MALZEMELER:
1-3 adet yumurta(oda sıcaklığında beklenmiş)
2-1,5 su bardağı toz şeker
3-250gr. margarin(oda sıcaklığında yumuşamış)
4-1 su bardağı yoğurt
5-1 su bardağı çekilmiş badem içi
6-1 paket vanilya
7-1 paket kabartma tozu
8-3,5 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN:
1-1 çay bardağı pudra şekeri
2-1 adet limonun suyu
BADEMLİ ISLAK KEK :
8 kişilik
pişirme süresi
(45 dk)
BADEMLİ ISLAK KEKİN YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında bekleyen yumurtalar ve toş şekeri derin bir kaba aktarın.Mikserin yüksek devri ile 5 dakika kadar çırpıp,yumuşamış margarin ve yoğurdu ekleyerek 2 - 3 dakika daha çırpın.Üzerine çekilmiş badem içi ve vanilyayı ilave edip karıştırın.Diğer taraftan kabartma tozu ve unu başka bir kapta karıştırıp tel süzgeçle eleyerek yumurtalı karışımın üzerine aktarın.Plastik spatula yada tahta kaşık yardımıyla malzemeler birbiriyle iyice özleşene kadar karıştırın 25-30 cm.çapındaki kek kalıbını yumuşak margarinle iyice yağlayıp boza kıvamındaki kek hamurunu kalıba aktarın.Keki 10 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 45 dakika pişirip çıkarın soğumasını beklerken pudra şekeri ve limon suyunu bir kasede çatal yardımıyla çırpın.Son olarak,hazırladığınız limonlu sosu kekin üzerine gezdirip üzerine Çekilmiş bemlerle süsleye bilirsiniz Afiyet olsun
sitesindeki diğer güzellikler için lütfen TIKLAYINIZ
Yemek,Çorba,Tatlı,Tuzlu,Pasta,,,Mutfağımda Pişen Ne Varsa...Copyright © 2007 Gelibolu17
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder