Gönderen:GUZ FASULYELERİ
Tarifin adı: muhallebili kadayıf
GUZ FASULYELERİ
arkadaşıma çok teşekkür ediyorum
Malzemeler:
300gr kadayıf
6 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı doğranmış ceviz
Hazırlanması:
1.Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun.
2.İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.
Muhallebi Malzemeleri:
1kg süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 türk kahvesi fincanı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
Hazırlanması:
-Tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun.
-Kadayıfın yarısını büyük bir borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin-
-Tatlımız hazır herkese afiyet olsun.
Tatlnın püf noktası yeneceği gün yapılması. Aynı gün yaparsanız kadayıf kıtır kıtır, ertesi gün yaparsanız yumuşak olur
sitesindeki diğer güzellikler için lütfen TIKLAYINIZ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder