Tarif no:37
Göndren: SUSAM ÇÖREKOTU
Tarifin adı:fırın sütlaç
SUSAM ÇÖREKOTU
arkadaşıma çok teşekkür ediyorum...
Ramazan ayına çok uygun bir tatlı,sütlü ve hafif olduğundan dolayı yemeklerin üstüne ağır tatlıları yemektense sütlaç tercih edilebilir,lezzetine zaten şüphe yok
Ölçülere güvenerek yapabilirsiniz biz kıvamını çok beğeniyoruz
5 su bardağı süt,
1 su bardağı su,
1,5 su bardağı şeker,
1 çay bardağı pirinç,
1 yumurta sarısı,
1 çorba kaşığı (tepeleme)nişasta,
2 adet vanilya
Pirinç yıkanır 1 bardak su ile pirinçler iyice pişip açılana kadar kaynatılır,
Sütü ilave edilir ılıyınca şekeri de koyup kaynatılır,
Küçük bir kapta nişasta ve vanilya 2 kaşık soğuk su ile karıştırılır ve kaynayan sütlaca ilave edilir,
Yumurta sarısı çırpılarak sütlaca iyice yedirilir ve ocak kapatılır,
Cam veya fırına uygun kaplara pişen sütlaç paylaştırılır,
Fırın önceden 210 c de ısıtılır(fırınlar ısınmada farklılık gösterebilir)fırının alt üst ayarı değil sadece üst yani IZGARAsı çalıştırılır(çok önemli!!!)
Fırın tepsisine kaplar yerleştirilir,tepsi içine kapların yarısına gelecek şekilde su konur,fırında üstleri kızarana kadar yakmadan tutulur,
Bu ölçülerle resimdeki kaplardan 9 adet çıktı
Kesinlikle tavsiye ederim şimdiden AFİYET ŞİFA OLSUN
sitesindeki diğer güzellikler için lütfen TIKLAYINIZ
Yemek,Çorba,Tatlı,Tuzlu,Pasta,,,Mutfağımda Pişen Ne Varsa...Copyright © 2007 Gelibolu17
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
CANIM NAZİK DAVETİN İÇİN TEŞEKÜR EDERİM ETKİNLİĞE KABAK MÜCVERLE KATILIYORUM YEMEĞİN HAZIR GELİP ALABİLİRSİN DİĞER GÜNLERDE DE İNŞALLAH KATILIMDA BULUNURUM...
SANA VE ETKİNŞİĞE KAtILAN ARKADAŞLARA KOLAY GELSİN DİYORUM SEVGİLERİMLE HOŞÇAKAL www.fzehra.blogcu.com
Yorum Gönder