Yemek,Çorba,Tatlı,Tuzlu,Pasta,,,Mutfağımda Pişen Ne Varsa...Copyright © 2007 Gelibolu17
10 Nisan 2010
Kar Pastası
BİR FİNCAN KAHVENİN KIRK YIL HATRI VARDIR...
MALZEME:
1 kg.süt,1 su bardağı irmik,1,5 su bardağı toz şeker,100 gr.margarin,1 paket vanilya,1 limon kabuğu rendesi.
YAPILIŞI:
margarinhariç diğer bütün malzemeleri,orta boy bir tencerede karıştırıp,orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirilir.
5-6 dakika kaynatıp,ocaktan indirilen tatlının içine margarin koyup mikserle çırpılır.
su ile ıslattığımız borcamın içine dökülür,buzdolabında soğumaya bırakılır.
(isterseniz hazırladığımız karışımı ikiye ayırıp arasına bir paket kakaolu bisküvi dizebilirsiniz)öylede güzel oluyor.
üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.(fındık,tarçın,hindistan cevizi)
ben üzerine çikolata rendeledim...
AFİYET OLSUN..
Bu tarifimi sevgili arkadaşım ESRA
nın düzenlediği ve ev sahibeliğini yaptığı SÜTLÜ TATLILAR
etkinliğine yolluyorum.
arkadaşıma başarılar ve kolaylıklar diliyorum.
sevgilerimle...
By gelibolu17
Etiketler:
etkinlikler,
kar pastası,
tatlı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
gülcan remi alamıyorum nasıl alıcam kopyala yapıştır yaptım tek yazılar çıktı...çabuk cevap veeeeeeeerrr ...miyaaavv
Deneme mesajım ....
ellerinize sağlık kar pastası şahane:))
gunaydın pastan harıka görunuyor ellerın sağlık sevgıler
Gülcanım ellerine sağlık ben kahveye gelmiştim kaldımı acaba?:D
bende bu tatlıyı arası bisküvili olarak yapıyorum çok seviyoruz sevgiler canım benim
Yorum Gönder