15 Temmuz 2010

İslim kebabı:)


Yapılışı:

1 kilo patlıcan iri ve uzun olursa daha güzel olur,bu yemeği yapmak için seçerseniz patlıcanları iyi olur,benim evde rastgele alınmış patlıcanlarım vardı,islim kebabı için almamıştım,aklıma düştü ne zamandır yapmadım diye,hadi deim yapayım,dondurucuda hazır köftemde vardı.
Aslında içine soğan ile kavrulup pişmiş kuşbaşı et koyulur bu yemeğin,aşçı gelini ve aşçı karısı olduğum için biliyorum ama benimkisi bu sefer köfteli oldu:)



Patlıcanları uzun ince dilimleyip kızartıyoruz,köfteyide yuvarlak kızartıp,



Şekildeki gibi yapıyoruz...



Sonra üstlerine domates ve biber koyup bir kürdan yardımıyla pişerken açılmasın diye tutturuyoruz...



Eh en son üstüne kaşar peyniride serpilse daha güzel olurdu ama gidip almak zor geldi,kaşarsız olsun dedim,aykırımı gitcek canım yemek sonuçta yaptık yedik doyduk Elhamdülillah:)



Ellerime sağlık diyimde adet yerini bulsun...
yapacak olanlarada
Afiyet olsun:)


Çok özel dipnot:

Anlatımda pek bi nahoş oldu ama idare ediverin artık canım:)

7 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

Elzemhobby dedi ki...

37 kuruşa süper marketten patlıcan aldım kurutmak için.12 kilo da balkonda kurumadalar.Sanırım ucuzluk heryerde varmış bu yıl.Patlıcandan çok özel yemekler yapılıyor.Ellerine sağlık olsun canım.

KİZHATCE dedi ki...

eline sağlık gülcancığım,patlıcanlı her yemeğe bayılırım,bir tanesini alıp kaçtım bile :)öpüyorum...

n. ışıl karagöz dedi ki...

evet nazar olabılır...

mndlna dedi ki...

Allahım ne kadar lezzetli görünmekte sanırım bi kaç gündür açım :) patlıcanı da çok severim üstelik :) ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

gülcan çok güzel tarifler veriyorsun. hele fotoğraflı olunca daha anlaşılır oluyor. ellerin dert görmesin. berat kandilin mübarek olsun . hayırlarla kal.

Edakcks dedi ki...

Ay çok hoş olmuş sizinki de :)

Ama farkettim benimki biraz daha diye işi, patlıcanlar kızarmıyor ondan :)

Adını da yeni öğrendim doğrusu, benim yayının en sonuna yazdığım gibi kavuğu ben uydurdum :p

Ellerine sağlık Gelibolu, acıktırdı =))