19 Temmuz 2010

Zeytinyağlı bamya


Malzeme:
yarım kg bamya(tepeleri külah şeklinde ayıklanmış)
bir orta boy soğan,bir çarliston biber,bir domates,2 limon,tuz,sıvıyağ,az salça...
Yapılışı:
Gördüğünüz gibi bamyalar ayıklanır,sonra bir limon sıkılmış suyun içinde bekletilir.
ardından soğan ve biber ince kıyılıp sıvıyağda kavrulur sonra minik doğradığımız domateslerde katıp kavurmaya devam edilir..
Sonrada istenirse çok az salça ilave edip 2 bardak su koyulur bir limon suyu sıkılır,su kaynamaya bırakılır.
Not:aslında bamya yemeğine koruk koyulur yani üzümler henüz olgunlaşmadan koruk halindeyken ondan katılırsa ekşisi çok güzel olur.ama maalesef ben koruk bulamadığım için limon koymak zorunda kaldım:)
sonra su kaynayınca limonlu suyun içinde bekleyen bamyalarımız katılır tencerenin kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır..

Afiyet olsun...
sevgiler selamlar

3 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Şifa dolu bir tabak ellerinize,emeğinize sağlık.

Saygılar.

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

ohh yarasın şifa olsunn:)) ellerine sağlık canımm bizim bahçedekiler olsa da bende yapsamm:))

nasibim dedi ki...

ellerin dert görmesin dur bende cok severim yapayımmm