01 Ağustos 2010

Biber dolması veeee işte benim küçük ama şirin mutfağım



Hep merak edilir bu yemekler acaba nasıl bir mutfakta hazırlanıyor diye:)
işte bende sizinle mutfağımı paylaşıyorum,küccük ama sevimli,bana yeten bir mutfak,hani derlerya az olsun benim olsun,buda benim mutfağım,az ama benim,küçük ama şirin,akarı yoookk,kokarı yokkk,daha ne olsunki?
konu mankenleri:
çöp poşetliği olan kızım,yanında minnak müzik setim,ben daha çok radyosuyla ilgiliyim,ben mutfakta iş yaparken müzik çalmazsa olmaz:)
emektar fırınım,düdüklü tencerem (içindeki biber dolması)
diğerinde mercimek çorbası vardı:)
öteki tencere ise boş daha o işe başlamadı:)
kaşıklarımız,çatallarımız,ve birde havlumuz...
diğer tarafta ise fritözüm (patates kızartmasını çok seviyorumya)
olmazsa oolmuyo:)
erzak dolabım,bulaşıklığımızı unutmayalım,bunlar görünenler,görünmeyen yerde masamız ve balkon kapımıs var:)


MALZEME:yarım kg dolmalık biber,200 gr kıyma,1 çay bardağı pirinç,1 büyük kuru soğan,2 domates,tuz ve çeşitli baharat size kalmış.
YAPILIŞI:
biberler temizleyip yıkanır,altlarına çatalla hafif delik açılır,diğer tarafta doğranmış soğan,pirinç,bir domates rendesi,kıyma ve baharatlar,tuz karıştırılıp biberlerin içine doldurulur,üstlerine domates kapatılır,az yağda salça kavrulur üstüne biberler dizilir,çok az sıcak su koyulur,veeeee pişirilir.
AFİYET OLSUUUN!

Aaaa masanın üstünde çiçeğimiz varmış,aşk merdivenim,bu aslında ön balkonda duruyo güneşi çok sevdiği için,öğleden sonra orda bolca güneşleniyor,mutfak sabah güneşine maruz kaldığı için burayı sevmiyor,ama bugün size mankenlik yapmak için buraya gelmiş:)

5 yorum:

Adsız dedi ki...

selamun aleykum:)

turkiyenin evleri,mutfaklari ne guzel.yok yok hollandada is yok,mutfaklari cok cirkin:)))adamin kafasinin etini yemeye basladim,hazir mutfak isterim diye:)))mutfagin cok guzel.gule gule yemek yapmani ve bizimle paylasmani diliyorum.:)

bu biber beni tatmin etmez.ben kuru biber dolmasi isterim.yaninda kuru patlican.yanindada kuru kabak dolmasi.hepsi kuru olsun:)belki oralara gel;irde senin ellerinden yerim:)))bogazima ne kadar duskun oldugum cikti meydana.

ellerine saglik.dolman cok guzel gorunuyor.afiyetler olsun:))rahmana emanetsin.

Atike Momini Ziya dedi ki...

ellerine sağlık. ben böyle çok pişmişini nasıl da severim . şirin mutfağında daha nice güzel tadlar yaparsın ia.vede bizimle paylaşırsın. içten sevgiler,mutlu pazarlar...

Adsız dedi ki...

selamun aleykum

mesajlarin ne guzel,icten samimi:)

gelinecek gibi olsa pazara kosa kosa gelirdim.turkiyenin pazarlarini,herseyini ozledim.uzun zaman oldu gelmeyelide.neleri ozlemedimki:)

canakkale cok guzel bir sehir.rabbim hayirlisiyla gormeyi nasip etsin.ALLAH sehidlerimizden razi olsun.

ben bugun fazla yazamiyorum,halim malum.yoksa benim cenemden kacsan kurtulamazsin:))pazardan ciciler alirsan onlarida gosteri ver bi zahmet:)turkiyedeki ekmekleri,dondurmalari,havasini,suyunu,dedimya herseyini ozledim.rahmana emanetsin.

nasibim dedi ki...

oy daha yeni gördüm mutfagını ben bu mutfaga bayıldım ne temi zne ferah ohhhhhhhhhhhh mis mis

nasibimce.com

Adsız dedi ki...

Webmaster cok tesekkurler...

Selamlar Burcu