Yemek,Çorba,Tatlı,Tuzlu,Pasta,,,Mutfağımda Pişen Ne Varsa...Copyright © 2007 Gelibolu17
08 Aralık 2010
Islak kek
Malzeme:
3 yumurta,1,5 bardak toz şeker,2,5 bardak un,2 kaşık kakao,
1 bardak sıvıyağ,kabartma tozu,vanilya...
Yapılışı:
Yumurta ve şeker çırpılır,kakao ve sıvı yağ katılır,karıştırılır.
Bu karışımdan bir su bardağı ayrılır.
Kalan malzemeye un katıp,kabartma tozu ve vanilyasıda katıp çırpılır.
yağlanmış tepsiye yada kek kalıbına dökülür.
Ben bu sefer kek kalıbına döktüm.
Önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında 30-35 dakika pişirilir.
Piştikten sonra kekin üzerine önceden ayırmış olduğumuz kaışım dökülür...
Afiyet olsunn!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
12 yorum:
Canım ellerine sağlık. Kim hayır diyebilir ki bu güzelliğe...
Çok teşekkür ederim Nazlı,
bencede kimse hayır diyemez:)
sevgiler,selamlar olsun:)
canım selamün aleyküm,
ellerin dert görmesin. ben de ıslak keki daha çok tercih edenlerden olarak imrenerek bakıyorum...içten sevgiler...
Ellerinize sağlık. Çok güzel ve iştah açıcı olmuş.
Saygılar.
Ümmü Abdullah canım ve aleyküm selam,hoşgeldin:)
bizim evde kuru sade kek pek yenmediği için bende sürekli,pudingli yada kremalı yapıyorum,ıslak kekide işte yumuşak diye yiyorlar...
sevgiler canım:)
Fuat gencal çok teşekürler,selamlar
canım ıslak kek favorimdir.harika görünüyor.ellerine sağlık
sagl canm benim,ben dayanamam bu keke anacigimla bana çaldim hadi bay.....
Afiyet olsun canım benim,annenle bir güzel yersiniz...
öptüm canım sevgiler.
eline sağlık gülcanım, hepimizin kıdemli kekidir:))
msj yolladığın numaram vodafon idi
ben bursa dayım sonuçlarım daha iyi çok şükür,şimdi de sesim kısıldı:)
selamlar sevgiler
susamannem sevindim iyi olmana,sesin içinse geçmiş olsun,sorma bizde günlerdir öksürüyoruz,geçicek inşallah,
teşekkürler selamlar,sevgiler
SANA SICAK KESTANE GETİRDİM HEM DE BURSA DAN ULUDAĞ KESTANESİ:)))
sağolasın annem,ellerine sağlık:)
öpüyorum,selamlar
Yorum Gönder