10 Ağustos 2011

Ramazan Lezzetleri Etkinliği Tarifleri Gelmeye Devam Ediyor


"Selam sana olsun ey Ramazan ayı ki, hiç bir ay seninle fazilette yarışamaz." (İmam Zeynelabid (a.s) )


Ben (Gelibolu17) ve Cafemis arkadaşım "Ramazan Lezzetleri Etkinliği -1" ile evlerinize konuk olmak istiyoruz :) Müsaitseniz mubarek Ramazan ayı boyunca kendinize ve misafirlerinize hazırladığınız birbirinden güzel tarifleri,sitenizden alıp kendi bloglarımızda yayınlamaya geleceğiz :)
Göndereceğiniz tariflerinize gelibolu17 ve cafemis için Ramazan Lezzetleri Etkinliği için gönderiyorum yazarsanız diğer tariflerle karışmaması adına sevinirim :)
Tarifleriniz gelmeye devam ediyor ne güzel...
Ellerinize sağlık,sofralarınıza bereket olsun inşallah,Rabbim mubarek Ramazan ayında tüm dualarınızı kabul etsin,diyerek yeni tarifimizi yayınlıyoruz :)


Şimdi sevgili arkadaşım BADEM ÇİÇEĞİ sağolsun bizler için FISTIKLI ŞAM TATLISI göndermiş,ellerine sağlık canım,çok teşekkürler,sevgiler :)

MALZEMELER
2,5 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 su bardağı söke un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz yeşil fıstık
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı veya ayçiçekyağı
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
ÜZERİ İÇİN
Bütün badem
ŞERBETİ İÇİN
2,5 su bardağı tozşeker
2,5 su bardağı su
Bir dilim limon
YAPILIŞI
Bir kabın içine 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1su bardağı yogurt,1 su bardağı şekeri ilave edip karıştırın.Daha sonra üzerine 1 su bardağı toz fıstık, 2,5 su bardağı irmik, 1 paket vanilya, kabartmatozu ve 1 su bardağı unuilave edip iyice çırpın. Yağlanmış tepsiye karışımı dökün. Üerine bademleri serpin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Bu arada şerbeti hazırlayalım 2,5 su bardağı şekeri ,2,5 su bardağı suyu ve bir dilim limounu bir tencereye alıp kaynatalım ve soğumaya bırakalım. Fırından çıkan tatlının üzerine yarım su bardağı kadar soguk su serpip şerbetini dökelim. İsterseniz dondurma ilde servis yapabilrsiniz:)
Şimdiden afiyet olsun


Arkadaşımın sitesindeki diğer güzel tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?








Sıradaki tarifimiz TAVUKLU MANTAR SOTE sevgili GÖNÜLMUTFAĞI göndermiş,ellerine sağlık,teşekkürler diyip geçelim tarifine :)
1 tavuk göğsü
8-10 mantar (Benimkiler büyüktü,küçükse artırılabilir)
1 büyük kuru soğan
6-7 yeşil biber
1 domates
1 su bardağı sıvıyağ
1 kaşık tereyağı
Karabiber
Pulbiber(Şart değil)
Tuz
Yapılışı:
Biliyorum,sıvıyağ miktarına takıldınız.Eşim,bu soteyi bol sıvıyağlı seviyor.Ben fazla yağlı yiyemememe rağmen,bu sotedeki yağ beni rahatsız etmiyor.Dilerseniz siz miktarı azaltabilirsiniz.
Sıvıyağ ve tereyağı eritiyoruz.Yemeklik doğranmış soğanları ve biberleri ilave edip kavuruyoruz.Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü de ilave ediyoruz.Tavuklar da kavrulunca doğradığımız mantarları ekliyoruz.Mantarlar,önceden yıkandığı için bolca suyunu salacaktır.Arada karıştırarak mantarların da suyunu çekmesini sağlıyoruz.Sonra da küp doğranmış domatesleri ilave ediyoruz.O da suyunu çekince karabiber ilave edip sotemizi ocaktan alıyoruz.

Arkadaşımızın sayfasındaki diğer lezzetli tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?






Malzemeler:Sevgili arkadaşımız ANNE ELİ GİBİ sağolsun yeni bir tarif göndermiş,çok teşekkür ediyoruz :)

MUZLU RULO PASTA
MALZEMELER

pandispanya için:
6 adet yumurta
5 yemek kaşığı tozşeker
8 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1/2 yemek kaşığı limon suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
krema için:
1 adet yumurta
7 yemek kaşığı tozşeker
3 yemek kaşığı un
1/2 lt süt
50 gr margarin
1/4 limon kabuğunun rendesi
1/2 paket vanilya
içine:
2 adet bütün muz
üzerine:
file antep fıstığı
HAZIRLANIŞI
pandispanyanın yapılışı:
yumurtanın sarılarını ve aklarını ayıralım.yumurta sarılarına tozşeker,vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip iyice çırpalım.yumurta aklarını ayrı bir kapta bir çimtik tuzla 10 dakika kadar kar haline gelip iyice katılaşana kadar çırpalım.yumurta sarılı karışıma ilave edip iyice karıştıralım.elenmiş unu ve limon suyunuda ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar tahta kaşıkla iyice karıştıralım.yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir tepsiye hamuru dökelim.önceden ısıtılmış 150 dereceli fırının üst bölümünde kurutmadan pişirelim.nemli bir mutfak havlusunun üzerine yağlı kağıtla birlikte alıp ,soğutmadan çok dikkatli bir şekilde rulo yaparak kağıdından ayıralım.


kremanın yapılışı:
krema için 1 çay bardağı sütü ayırıp kalanını ocağa alıp kaynatalım.kalan sütü,yumurta,tozşeker,un ve rendelenmiş limon kabuğunu iyice karıştırıp,ısınan süte yavaş yavaş ilave edelim.muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.ocaktan alıp margarin ve 1/2 vanilyayıda ekleyip karıştırark soğutalım.soğuduktan sonra kremayı kekin üzerine eşit bir şekilde yayalım.limonla ovduğumuz muzlarıda bütün bir şekilde kekin uç kısmına yerleştirip dikkatli bir şekilde rulo yapalım.üzerine file antep fıstığınıda serpip,buzdolabına kaldıralım.3-4 saat dinlendikten sonra servis edebiliriz.
AFİYET,ŞEKER OLSUN....

Arkadaşımın diğer lezzetli tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?




Sevgi arkadaşımız ANNEMİNKIZIYIM sağolsun bize çok nefis bir tarif göndermiş.
Arkadaşımıza çok teşekkür ediyoruz,ellerine emeğine sağlık deyip,selamlarımızı gönderip tarifine geçiyorum :)

Malzemeler:
500 gr Kiyma


2 kg olgun Domates


2 Sogan


4-5 Biber yesil ve kirmizi


1 demet Maydanoz


Tuz, karabiber


Yapilsi:
2 kg yikanmis olgun domatesler oldugu gibi firin tepsisine dizilir, icine yikanmis biberlerde catallanip eklenir ve 225 derecedeki firinda 30 dakika pisirilir.Bu arada


kiymanin icine tuz ve karabiber eklenir ve güzelce yogrulur. Bir firin tepsisine veya borcama yag sürülür ve kiymadan kabuklu findik büyüklügünde parcalar alinip el islatilarak avuc icinde yuvarlanarak kücük toplar hazirlanir ve tepsiye dizilir ve domates ocaktan alininca veya ikisi beraber firinin durumuna göre pisirilir. Kiymali toplarda 200 veya 225 derecede 30 dakika firinlanir.


Soganlar soyulur ve ince ince kiyilir ve bir tabaga alinir. Maydanozda ince dogranip baska tabaga al.
Firindan alinan domatesler soyulur ve salata gibi kesilir. Domatesin sulari da ayni tepside tutulur ve domates kabugunun sularida sizilarak alinir. Pismis biberlerde salata yapar gibi dogranir. Soganlar tuz eklenerek elle ogusturulur. Tüm malzemeler maydanozda dahil, domates, biber, sogan ve tuz ilavesi ile karistirilir. Servis tabagina alinir ve pisen etlerde salatanin üzerine eklenir ve servis edilir. Istege göre firinda kisa bir süre isitilir.
Afiyet Olsun!
Arkadaşımızın sayfasındaki diğer lezzetli tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?







Sıradaki tarifimizi sevgili ANNE ELİ GİBİ den geldi ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA yapmış bizim için sağolsun :)
Teşekkür ediyoruz ve geçiyoruz tarifine :)
MALZEMELER

750 gr asma yaprağı
4-5 adet orta boy kuru soğan
2 çay bardağı zeytinyağı
3 adet orta boy domates
2 adet kesme şeker
2,5 su bardağı pirinç
3-4 tutam maydanoz
4 çay kaşığı dolma baharı
değirmende çekilmiş karabiber
çeşni
4 çay kaşığı kuru nane
tuz
dilerseniz biraz pulbiber


sosu için:
1 adet limonun suyu
1/2 çay bardağından biraz fazla zeytinyağı
tuz
sıcak su

HAZIRLANIŞI
öncelikle yapraklarımızı 2-3 dakika kaynar suda bekletip,ardından soğuk suyla iyice yıkayalım ve süzmeye bırakalım.ardından iç harcımız için yağımızı tenceremize alıp ısıtalım ve rendelenmiş soğanlarla kesme şekeri atıp kavuralım.sonra rendelenmiş domateslerimizide ekleyip biraz daha kavuralım ve yıkanmış pirinçlerimizide ekleyip kavurmaya devam edelim tuzunu ve çeşnisinide katıp ocağın altını kapatalım.ocağın altını kapattıktan sonra baharatlarını ve ince kıyılmış maydanozuda ekleyip iyice karıştıralım,ılımaya bırakalım.ılıdıktan sonra artık kalem gibi sarmaya başlayabiliriz.yapraklarınızın büyüklüğüne göre iç harcını koyup sarmaya başalayalım.harcını koyarken pirinçlerin pişerken şişeceğini göz önünde tutarak ayarlayın ki dolmalarınız piştikten sonra olması gerekenden kalın olmasın,yoksa görüntü pek hoş olmaz.


sarma işlemi bittikten sonra sosu için yağ,tuz,limon suyu ve sıcak suyu derin bir kasede iyice karıştıralım.tenceremizin dibini asma yapraklarırıyla ve maydanozla kaplayalım ki dibi tutmasın ve maydanoz sarmanıza ayrı bir lezzet katsın.yarım demet maydanoz yeterli olacaktır.sonra bir kat sarmma dizip hizasına kadar sos dökelim,tekrar bir kat daha sarma dizip yine sos dökelim,aynı işleme sarmalar bitene kadar devam edelim.yani,tüm sarmayı dizdikten sonra sosu dökmek yerine her kata döküyoruz.sos sarmaların hizasında olmalı ne daha az nede daha fazla.üzerine uygun bir tabakla kapatalım,hatta ben tabak hafif gelir diye üzerine su dolu bir kasede koyuyorum.eğer sizde dolma taşı varsa onuda kullanabilirsiniz.kaynayınca altını kısalım ve yapraklar ve iç harcı orta ayarda yumuşayana kadar pişirelim.piştikten sonra ılıyana kadar kapağını fazla açmamaya dikkat edelim çünkü sarmalar hemen kuruyup kararıyor. soğuk olarak servis edelim.tabi soğumasını bekleyebilirseniz:)
sosuna limon kattığımız için ekstradan limon sıkmaya gerek yok ama yinede siz bilirsiniz.ben yalnızca süs olarak kullandım....
AFİYET,ŞEKER OLSUN....
Arkadaşımızın sayfasındaki diğer güzel tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?




Şimdi sıradaki tarifim YOĞURTLU KEBAP
sevgili ANEMİN KIZIYIM arkadaşım göndermiş,ellerine sağlık canım,çok teşekkürler harika tarifin için :)

Malzemeler:



1 kg tirnak ekmek veya Pide


1,5 su bardagi et suyu


1 kg Yogurt


4-5 dis Sarmisak

300 gr kiyma


Tuz, Karabiber, pulbiber


1 yemek kasigi Tereyagi annem Sadeyag kullanir( Ayrani alinmis saf yag)


Maydanoz


Yapilis:


Kiyamanin icine tuz ve karabiber ilave edilip güzelce yogrulur. Yoğrulan kiymadan kabuklu findik büyüklügünde parcalar koparilip iki el arasinda yuvarlanir. Arada el su ile islatilirki kiyma ele yapismasin. Yuvarlanan kiyma toplari firin tepsisine dizilir ve firinda 200 derecede 30 dakika pisirilir.


Be esnada ekmekler 3 cm büyüklügünde baklava disi kesilir ve kayik bir tabaga dizilir. Sicak etsuyu üzerine kasik kasik aktarilir.


Digertaraftan sarimsaklar soyulup ezilir ve tuz ilave edilerek yogurtla karistirilir.


Bu sarimisakli yogurtta ekmeklerin üzerine yayilir.


Firinda pisen etler cikarilir bir tavada veya ayni tepside ocagin üzerine konulur icine bir kasik teryagi ve pulbiber ilave edilerek cok hafif kavrulur.


Kavrulan etler de ekmekli yogurdun üzerine pay edilir. En üstede kiyilmis maydanoz ilave edilerek hemen servise alinir.


Afiyet Olsun!
Arkadaşımın sayfasındaki diğer lezzetleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?






Şimdi sizler için serin serin bir komposto tarifi geldiki sormayın gitsin,bu sıcakta iyi gidecek bu komposto ilaç gibi geldi :) pazara gittim geldim,yoruldum sırtım ağrıdı şöyle dayanıp öyle yayınlamak istiyorum,görüntüsü bile yetti ya :)
EBRU göndermiş sağolsun,çok teşekkür ediyorum :)




Malzemeler:
1 kilo şeftali
2 su bardağı dut kurusu
2.5 su bardağı şeker
4 litre su
5-6 adet karanfil
Yapılışı:
1-İlk olarak şeftalileri küp küp doğrayıp bir kaseye alıyoruz. Şeftalinin çekirdeklerini kenarlarında çok az şeftali kalacak şekilde kesiyoruz.
2-Tenceremize suyu, şekeri , şeftali çekirdeklerini, karanfili ve dut kurusunu koyup kaynatıyoruz.
3-Şeftali çekirdekleri kompostonun suyuna renk verecek
4-Kompostomuz kaynadıktan 10-15 dk. Sonra küp küp doğradığımız şeftalileri de ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz.
5-Pişen kompostomuzun içinden şeftali çekirdeklerini çıkartıp kaselere servis yapıyoruz.
6-Soğuyunca afiyetle içiyoruz. Hayırlı iftarlar…
Arkadaşımın sitesindeki diğer lezzetli tariffleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?







Sıradaki tarifi sevgili MUKADDES göndermiş sağolsun,kendisi hemşerim olur :)
Karşı kıyıya selamlar olsun,ellerine sağlık canım,teşekkürler deyip geçiyorum tarifine :)

Malzemeler:

• 2 paket petibör bisküvi

• 1 kg havuç

• 2 bardak şeker

• yarım paket margarin

• 2 paket vanilya

• 1 çay bardağı ceviz yada fındık

Yapılışı :Önce havuçları soyup rendeleyin,bir tencerede 2 bardak şekerle iyice pişirin ocaktan alın elinizin dayanacağı sıcaklığa gelince içine eritilmiş margarini ufalanmış bisküvileri ,vanilyayı ve cevizi katıp karıştırın .Kek kalıbının içinestreç film yada poşet döşeyin harcı dökün bastırrarak kalıbın şeklini almasını sağlayın,dolapta 2-3 saat beklettikten sonra kalıptan çıkarıp servis tabağına koyun üzerini hindistan ceviziyle süsleyin dilim yapıp servis yapın.İstenirse krem şanti yada çikolata sosuylada süslenebilir.Ben krem şantiylede süsledim kar yağdı gibi oldu lezzetide enfes oldu mutlaka denemelisiniz.Afiyet olsun.
Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzellikleri görmek için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?




 

Sevgili arkadaşım SAFİYECE sağolsun bizim için bu sefer NOHUTLU ERİŞTELİ ÇORBA yapmış,ellerine sağlık canım,teşekkürler :)

Malzemeler

250 gr nohut
250 gr erişte
300 gr yoğurt
bir kaşık un
bir tavuk bulyon
2 kaşık tereyağ
bir kaşık kuru nane
tuz


Yapılışı:
Nohutu akşamdan ıslatıp düdüklüde haşlıyoruz. Ayrı bir tencere koyup erişreyle beraber kaynatıyoruz. Tavuk bulyon ekliyoruz.Erişte piştikten sonra yoğurt ve unu bir kasede çırpıyoruz ve karıştırarark tencereye döküyoruz. Biraz kaynatıyoruz.Tereyağını eritip üzerine döküyoruz.Nane ve tuz ekliyoruz.


Afiyet olsun
Arkadaşımızın diğer lezzetli tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?






Sevgili gönül dostum BADEM ÇİÇEĞİ gene hünerlerini konuşturmuş ve bizim için PEYNİRLİ YUFKA BÖREĞİ yapmış,,,ne kadar güzel görünüyor,ellerine sağlık canım,teşekkür ederim :)

MALZEMELER
5 adet yufka
4 yemek kaşıgı yoğurt
1 adet yumurta
1 kutu sıvı krema
1 su bardağı süt
1 su bardağı [yonca ] ayçiçek yağı
1 adet yumurta üzeri için


HARCI İÇİN
1 kase beyaz peynir
Maydanoz


YAPILIŞI
Önce margarinle tepsiyi yağlayın.Bir kapta yoğurt , yumurta, sıvıyağ,süt ve kremayı çırpın.Tek kat yufkayı tepsiye serelim, sıvı karışımla her tarafını ıslatalım 2 yufkayı serip, aynı işlemi uygulayalım. 3 yufkayı serip harcını serpin 4 yufkakayı serip yine sıvı karışımla ıslatın. Son yufkayla kapatıp üzerine yumurtasını sürüp önceden ısıtılmış fırında pişirelim.

Arkadaşımın sitesindeki diğer lezzetli tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?






Şimdi sırada LAZ BÖREĞİ var,sanal dünyanın en sempatik Karadeniz'lisi LEYLA bacım yolladı sağolsun :) E tabi birazcıkta ben yüzsüzlük ettim yollasın diye ;)


Facebook ta gördüm,niye etkinliğimize gönderik etmiyusun onida dedim,sağolsun Leyla'da beni kırmadı verdi böreğini,aslında beni eve yemeye davet etti ama nasıl gideyim,Ankara şimdi 10 saat yol bana :( sağolsun gitmiş,yemiş kadar oldum,gönüllerimiz bir olsun yeterli :)
E yeter artık daaa bi susda tarife geçmi diyusunuz uşaklar,ahanda geçiyrumda buyrun :)

bir paket hazır baklavalık yufka


Muhallebisi için;
* 5su bardağı süt,


* 4 yemek kaşığı un,


* 2 yemek kaşığı nişasta,


* 2 yemek kaşığı şeker,


* 1 kaşık tereyağı


* 3 yumurta nın sarısı


karabiber ve caviz içi




Şurubu için;


* 5 su bardağı su,


* 5 su bardağı şeker,


* yarım limon


LAZ BÖREĞİ HAZIRLANIŞI


Süt, un, nişasta ve şekeri muhallebi haline getirene kadar pişirelim. altını kapatalım içerisine Bir yemek kaşığı tereyağını koyalım. sonra 3 yumurtanın sarısını çırpıp onuda muhalleiye koyalım iyice karıştıralım göz karaı ceviz ve bir tutam karabieride koyup soğumaya bırakalım .


Yufkalarımızı 10 cm genişliğinde şeritler halınde keselim şeritlerden 5 tane yufkayı üst üste koyalım ve arasına yarım kaşık hazırladığın muhallebiden koyalım.üçgen şeklinde saralım.Üzerine yumurta sarısı sürelim ve bol tereyağı döküp fırına verelim bu kadar:)). Şerbet soğukken tatlı sıcakken şerbeti dökelim



Leyla arkadaşımın sayfasındaki diğer güzellikleri görmek için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?






Sırada bekleyen tarifimiz sevgili MERAKİYİDİR den gelmiş,teşekkür ediyorum,ellerine sağlık gene bekleriz deyip jet hızıyla tarifine geçiyorum :) YEŞİL ZEYTİN SALATASI

sevgili arkadaşlar etkinliğiiz hayırlı olsun..



ben yeşilzeytin salatası ile katılıyorum..


yeşil zeytinlerin tuzu çıkarılır ve doğranır.. zeytinyağına iki domates rendelenir ve 4-5 diş sarımsak ile kavrulur.. sonrasında yarım yemek kaşığı biber salçası konur.. doğranmış zeytinler ilave edilir ve altı kapatılır.. ılındıktan sonra mısır ve kekik ilave edilir... damak zevkinize göre baharatda ekleyebilirsiniz.. bence tek bu salatanın olumsuz yanı hemen bitmesiiiiiiiiiii :))))))


afiyet olsunnnnnn


kolay gelsin arkadaşlar

Arkadaşımızın sayfasındaki diğer güzellikler için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?





SUSAM ANNEM bizler için TAHİNLİ ÇÖREK yapmış,şimdi onu yayınlamak istiyorum müsaadeleriyle :)Ellerine sağlık annem,selamlar olsun :)
1 su bardağı ılık süt,

1 su bardağı ılık su,
1/2 su bardağı sıvıyağ,
1 paket instant maya,
1tatlı kaşığı toz şeker,
bir fiske tuz,
aldığı kadar un(yaklaşık 4 su bardağı un)


yoğurulan hamur biraz mayalandıktan sonra açılır,üstüne tahin sürülür,2-3 çorba kaşığı toz şeker serpilir,rulo yapılır,2 parmak eninde kesilen rulolar ters şekilde tepsiye dizilir,üstlerine yumurta sarısı sürülür


Susamannemin sayfasındaki diğer lezzetli tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?







Sevgili MUHABBET SOFRASI bizim için EKŞİLİ KABAK pişirmiş,sağolsun,ellerine sağlık canım :)Çok teşekkür ediyorum,başka tariflerinide bekliyorum,selamlar sevgiler olsun,diyerek geçiyorum tarifine :)
MALZEMELER:

1 kg. kabak


1 su bardağı nohut


Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek


4 domates


1 limon suyu


2 diş sarımsak


Tuz


YAPILIŞI:


Kabakların kabuklarını kazıyıp küp şeklinde doğrayın ve yayvan bir tencereye aktarın.


Üzerine sırayla nohutu ve yeşil mercimeği aktarın.


Domateslerin kabuklarını doğrayıp küp küp doğrayın ve mercimeklerin üzerine ilave edin.


1 çay bardağı zeytinyağını ilave edip tuzunu ayarlayın.


Tencerenin ağzını kapatıp hiç su koymadan ve karıştırmadan kısık ateşte pişirin.


Domatesler saldıkları suyu çekmeli...


' diş sarımsağı ince kıyıp limon suyuyla karıştırın ve domatesler suyunu çektiği zaman yemeğe aktarın.


Beş dakika daha pişirip ocaktan alın.


Ilık olarak servis yapın.


Afiyet olsun.
Arkadaşımın sayfasındaki diğer lezzetli tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?


3 yorum:

ebru dedi ki...

abla hayırlı günler güzel bir komposto tarifim var alırsanız sevinirim.

kolay gelsin..

zeynep dedi ki...

Herkesin ellerine sağlık bende hazırladım sayfamda alırmısın canım..
http://istezeynep.blogspot.com/2011/08/baklava-yufkasyla-peynirli-borek.html

Ülkü dedi ki...

Süpersiniz hanımlar ellerinize sağlık :)

Bende de tarif var yumurta kırdım buyrunuz ;

http://busemiz.blogspot.com/2011/08/kaymakl-kays-tatls.html