"Selam sana olsun ey Ramazan ayı ki, hiç bir ay seninle fazilette yarışamaz." (İmam Zeynelabid (a.s) )
Ben (Gelibolu17) ve Cafemis arkadaşım "Ramazan Lezzetleri Etkinliği -1" ile evlerinize konuk olmak istiyoruz :) Müsaitseniz mubarek Ramazan ayı boyunca kendinize ve misafirlerinize hazırladığınız birbirinden güzel tarifleri,sitenizden alıp kendi bloglarımızda yayınlamaya geleceğiz :)
Göndereceğiniz tariflerinize gelibolu17 ve cafemis için Ramazan Lezzetleri Etkinliği için gönderiyorum yazarsanız diğer tariflerle karışmaması adına sevinirim :)
Tarifleriniz gelmeye devam ediyor ne güzel...
Ellerinize sağlık,sofralarınıza bereket olsun inşallah,Rabbim mubarek Ramazan ayında tüm dualarınızı kabul etsin,diyerek yeni tarifimizi yayınlıyoruz :)
Sevgili arkadaşım BAHARÇİÇEĞİ sağolsun yepyeni bir tarifle etkinliğimize destek verdi :)
Ellerine sağlık canım,teşekkürler...Tarifinin adı PATATES KAVURMA
Bakalım nasıl yapmış,resim harika görünüyor eminim tadıda öyledir :)
karabiber,kirmizi toz biber,pul biber,bir dis sarimsak
Patatesler soyulur yikanir cipten biraz daha kalin sekilde dogranir.Baharat ve siviyagla karistirlir.
teflon tavaya patatesler yayilir,kisik ateste su konmadan yumusayincaya kadar pisirilir.Et tavuk balik yaninda servis edilir.
yarim cay bardagindan az siviyag
karabiber,kirmizi toz biber,pul biber,bir dis sarimsak
Patatesler soyulur yikanir cipten biraz daha kalin sekilde dogranir.Baharat ve siviyagla karistirlir.
teflon tavaya patatesler yayilir,kisik ateste su konmadan yumusayincaya kadar pisirilir.Et tavuk balik yaninda servis edilir.
Arkadaşımn diğer lezzetli tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?
Yepyeni bir tarif gelmiş sevgili arkadaşım SAFİYECE yollamış sağolsun kızının yaptığı BADEMLİ KURABİYE leri ellerine sağlık canım,çok teşekkürler cömert arkadaşım benim :) Kızı sevda hanımada sevgiler selamlar olsun,ellerine sağlık :)
Malzemeler:
2 Bardak cekilmis kabuklu badem
1/2 Bardak Yogurt
1 bardak Un
220 Grm Tereyagi
1 Bardak pudra sekeri
Butun hepsi karistirilip kulak memesi kivaminda hamur elde edilip yuvarlanir, yaglanmis tepsiye dizilip 300F-160C derece firinda hafif pisirilir. Uzerlerine tabiki badem koymayi unutmayin.
Afiyet Olsun
Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzel lezzetleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?
Şimdi SUSAM ANNEM in tarifini yayınlamak istiyorum,kendisini Allah için çok severim,ve beni hiçbir etkinliğimde yalnız bırakmadı şimdiye kadar sağolsun,bütün tariflerini alıp yayınlayabileceğimi söyledi yine,gönlü güzel anam benim :) BAKLAVA YUFKASINDAN PATATESLİ ÇITIR ÇITIR BİR BÖREK:) yapmış annem,çok sevdiğim malummu oldu ne,gitsemmi yemek için acaba Balıkesir ne kadar yer şunun şurası :)Belki kısmet olur görüşmek,,,,
Hanimiş tarifin yapılışı bakalım,
patatesleri haşlayıp rendeledim,
2 soğanı doğrayıp zeytinyağı ile az kavurdum,rende patateslerin içine döktüm,tuz,karabiber,kimyon,pul biber koyup karıştırdım
1 adet yufkayı yaydım,üstüne fırça ile az miktarda sıvıyağ sürdüm,
2.yufkayı ve 3.yufkayı da aynı şekilde ve üstüste koyup yağladıktan sonra bir kenarına patatesli içten koyup rulo şeklinde sardım,her ruloyu 4 e böldüm,tepsiye yerleştirip üstüne yumurta sarısı ve çörekotu döküp fırında pişirdim
Anneciğime çok teşekkür ediyorum,ellerine sağlık diyorum,ve sitesindeki birbirinden değerli güzellikleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ? diyorum,benden demesi yani,bak tıklayın,tıklamazsanız sonra çok şey kaçırmış olursunuz :)
Sevgili gönül dostumuz HÜNERLİ ELLER bizim için HASANPAŞA KÖFTESİ yapmış,ellerine sağlık canım,çok teşekkürler,kendisi benim ilk blogu açtığım zamanlardan arkadaşımdır sürekli görüşemesekte ben biliyorum kalplerimiz bir,beni hiç bir zaman etkinlikleirmde yalnız bırakmadı sağolsun,sürekli destek oldu,bazıları gibi beni ziyaret etmiyor ben niye tarif göndericem demedi sağolsun :)
Adına sanal dedikleri ama bence oldukça gerçek olan bu dünyada kurduğumuz gönül köprülerinin yıkılmaması dileğiyle sevgiler,selamlar olsun arkadaşım :)
MALZEMELER:
500 gram kıyma
2 dilim ekmek içi
1 yumurta
1 adet kurusoğan
Tuz, karabiber,pulbiber
PÜRE için:
3 adet patates
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı süt
Tuz
ÜZERİNE:
1 Tatlı kaşığı salça
Su, tuz
YAPILIŞI:
Köfte malzemeleri ile köfte yoğurulur, yumurta kadar parça kopartılır, içi çukurlaştırılır,
yağlanmış tepsiye dizilir.Patatesler soyulur , küçük doğranıp, haşlanır iyice ezilir, süt ve tereyağı eklenir , hazırlanan püre pişen köftelerin içine küçük kaşık yardımı ile doldurulur . salça su ile eritilip köftelerin olduğu tepsiye dökülür, fırına konur.200 derce fırında 40 dakika yemek pişirilir.
salçalı sudan üzerlerine gezdirilip servis yapılır.Pilav eşliginde servis yapılır.Afiyet olsun.
Arkadaşımızın sitesindeki diğer lezzetli tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?
Şimdi ise sırada bekleyen tarifimiz sevgili arkadaşım BADEM ÇİÇEĞİ nden geldi,kendisi tatilden yeni döndü ayağının tozuyla sağolsun hemen bizim için bir tarif yayınlamış,çok teşekkürler canım ellerine sağlık...gene bekliyorum..
ÜZÜMLÜ ÇAY KURABİYESİ yapmış çokta güzel görünüyor :)
MALZEMELER
250gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağ tercih sizin 1 su bardağından 1 parmak fazla pudra şekeri 2 tane yumurta 150 gr kuru üzüm, 1 su bardağı dövülmüş fındık 1 paket vanilya yarım paket kabartmatozu 3 su bardağı un
ÜZERİNE 1 tane yumurta sarısı 1 çorba kaşığı susam
YAPILIŞI Margarin, pudra şekeri, yumurta, kuruüzüm, vanilya, kabartma tozunu bir kaba alalım. Tüm malzemeyei iyice yoğuralım. Küçük bezeler alıp merdane ile açalım istediginiz kalıpla şekil verip önce yumurta sarısı sonra susama batırıp yağlanmış tepsiye dizelim .180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN
Arkadaşımın sitesindeki diğer lezzetli tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?
Şimdiki tarifimiz sevgili MUKO dan geldi,çok teşekkürler canım,ellerine dsağlık...
Bizim için ARPA ŞEHRİYE SALATASI yapmış valla çok güzel görünüyor,gözüm kaldı inanki :)
İÇİNDEKİLER
Arpa şehriye
salam
salatalık
domates
yeşil-kırmızı biber
maydanoz
mısır
dereotu
karabiber
zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Şehriyeler makarna haşlanır gibi haşlanır ve süzülür,sonra tüm malzemeler küçük küçük doğranır ve karıştırılı istenilen şekilde süslenip servis yapılır. AFİYET OLSUN...
Arkadaşımızın diğer lezzetli tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ ?
Sevgili MUHABBET SOFRASI sağolsun bizim için TAVA BÖREĞİ yapmış,çok severim bende hem yapmasını,hem yemesini,pratik ve kurtarıcı bir tariftir,arkadaşıma teşekkür edip,başlıyorum yayınlamaya :)
MALZEMELER:
2 adet yufka
Sıvıyağ
Süt
Dilediğiniz iç malzeme
Tereyağ
YAPILIŞI:
Teflon tavanızın dibine tereyağ sürün.
Bir yufkayı kenarları dışa taşacak şekilde tavaya yerleştirin.
Süt ve sıvıyağ karışımından serpin.
İkinci yufkayı ortadan kesin ve buruşturarak tavaya aktarın.
Tekrar süt ve sıvıyağ karışımı dökün.
İç harcı üzerine yayın.
Diğer yarım yufkayı buruşturarak harcın üzerine ekleyin.
Sıvıyağ ve süt karışımı dökün.Kenarda kalan yufkaları tavaya aktarın.
KÜçük tereyağ parçalarını üzerine aktarıp ocağın altını kısık ateşte açın.
Bir tarafı kızarınca ters çevirip diğer tarafı kızartın.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun
Arkadaşımın sayfasındaki diğer lezzetleir için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?
Hani bazı tarifler vardır, gördüğünüzde“hemen yapmalıyım “ dersiniz. Demiş sevgili arkadaşımız KEMALPAŞA TATLISI şöyle devam etmiş,tariflerine,,,hepside birbirinden güzeller,gerek resimleri gerek anlatımı,hiç birine kıyamadım :)
Bugün paylaştığım milföylü nefis iki tarifin hikâyesi böyle başladı birkaç gün önce.
Sevgili Yeşim’in hayran kalınacak milföy servis kaşıklarını yapmak benim için zevkti.
Yine bereket sofrası blogunda gördüğüm milföylü erikli gülleri yapmadan duramazdım.
Milföy hamuru mutfakta işimi kolaylaştıran, tatlısı ve tuzlusu da nefis olan bir malzeme. Yağlı vekalorili olduğunu göz ardı etmeden sınırlı olarak kullanıyorum. Daha önce milföylü sosisli çubuklar ve milföy kule tarifini paylaşmıştım.kalorili olduğunu göz ardı etmeden sınırlı olarak kullanıyorum. Daha önce milföylü sosisli çubuklar ve milföy kule tarifini paylaşmıştım.
Her iki tarif de aslında çok kolay; püf noktaları atlamamak şartıyla
Örneğin benim gibi kare milföylerle yapmaya çalışırsanız, ilk önce iki milföy hamurunu yapıştırır, kaşıkların sapını bu şekilde yapar ama piştiğinde yapışma yerinden koptuğunu hayal kırıklığı içinde izlersiniz.
Ya da erikli milföy güller için, benim yaptığım gibi bahçeden kopardığınız kırmızı erikler fazla yumuşak gelebilir.
Bu güzel tarifleri ramazan lezzetleri etkinliği düzenleyen cafemis ve gelibolu17-mideden kalbe arkadaşlarıma gönderiyorum. Bol katılımlı bir etkinlik diliyorum…
Arkadaşıma teşekkür ediyorum,en kalbi sevgilerimi gönderip hemen güzel tariflerini yayınlamaya geçiyorum...
Milföylü Servis kaşıkları
Malzemeler
1 paket uzun milföy hamuru
1 yumurta sarısı
Çorba kaşığı
Pişirme kağıdı
Dip sos için
2-3 yemek kaşığı taze peynir ya da lor peyniri
2-3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
Tuz
Süslemek için taze nane
Uygulama
Milföy hamurları uzun olduğunda hiç sorun çıkmadan 2 kaşığı simetrik olarak üzerine koyup, kaşık şeklinde bıçakla kesip çıkartıyoruz. Kaşığın sapını tam olarak almayın, çok uzun olmasın, yarıda bıraksanız yeterlidir.
Tepsiye pişirme kağıdı sererek, kaşıkların içine kestiğimiz hamurları yerleştiriyoruz.
Birkaç yerinden çatalla delerek fazla kabarmasını önlüyoruz. Benim milföyler delmeme rağmen çok fazla kabardı, piştikten sonra bazılarını ortadan ikiye ayırmak zorunda kaldım. Belki kullandığım markadan kaynaklanabilir. Buna nasıl çözüm bulabiliriz? Bir daha yaparken( en kısa sürede) hamuru merdane ile biraz inceltmeyi düşünüyorum, belki o zaman fazlasıyla kabarmasını engelleyebilirim. Ya da kaşıkların içine nohut gibi kabarmasını önleyecek bir şeyler koysam? Siz yaparken bu noktaları mutlaka göz önünde bulundurun, sonucu bana da yazarsanız çok sevinirim :)
Çırpılmış yumurta sarısını hamurların üzerine sürüyorum. Kaşıklardan arta kalan hamurları el çabukluğu ile boyutlarına ve şekillerine göre minik zeytinli poğaçalara ve yudumluk atıştırmalıklara dönüştürüyorum. Yumurta sarısından onlar da nasibini alıyor.
200 derece ısınmış fırında güzelce kızarana kadar pişiriyorum.
Bu arada dip sos yapmak için lor peyniri, yoğurdu ve mayonezi pürüzsüz bir doku oluşana kadar karıştırıyorum. Sarımsağı ben rendelemiştim ama sıkma torbası ile kaşıkların üzerine uygularken çok zorlandım, çünkü sıkma torbasının ucuna takıldılar ve sosun şekilli olmasına nispeten engel oldular.
Sarımsağı çok iyi ezmek gerekiyor, bunu da bir yere not edelim.
Tuz ilavesi ile dip sosumuz hazır, harika bir tadı olduğunu söylemeliyim.
Milföy kaşıklar fırından çıkınca 5-6 dakika bekletiyorum ve sonra kaşıklardan yavaşça ayırıyorum. Soğuduktan sonra, sıkma torbasına koyduğum dip sosu kaşıkların üzerine uyguluyorum. Taze nane ile süslenince harika oluyor.
Son söz; milföy kaşıkların çıtırlığını kaybetmesini istemiyorsanız, dip sosu servisten hemen önce uygulayın, önceden yumuşamasını engellemiş olursunuz.
Milföy hamurları uzun olduğunda hiç sorun çıkmadan 2 kaşığı simetrik olarak üzerine koyup, kaşık şeklinde bıçakla kesip çıkartıyoruz. Kaşığın sapını tam olarak almayın, çok uzun olmasın, yarıda bıraksanız yeterlidir.
Tepsiye pişirme kağıdı sererek, kaşıkların içine kestiğimiz hamurları yerleştiriyoruz.
Birkaç yerinden çatalla delerek fazla kabarmasını önlüyoruz. Benim milföyler delmeme rağmen çok fazla kabardı, piştikten sonra bazılarını ortadan ikiye ayırmak zorunda kaldım. Belki kullandığım markadan kaynaklanabilir. Buna nasıl çözüm bulabiliriz? Bir daha yaparken( en kısa sürede) hamuru merdane ile biraz inceltmeyi düşünüyorum, belki o zaman fazlasıyla kabarmasını engelleyebilirim. Ya da kaşıkların içine nohut gibi kabarmasını önleyecek bir şeyler koysam? Siz yaparken bu noktaları mutlaka göz önünde bulundurun, sonucu bana da yazarsanız çok sevinirim :)
Çırpılmış yumurta sarısını hamurların üzerine sürüyorum. Kaşıklardan arta kalan hamurları el çabukluğu ile boyutlarına ve şekillerine göre minik zeytinli poğaçalara ve yudumluk atıştırmalıklara dönüştürüyorum. Yumurta sarısından onlar da nasibini alıyor.
200 derece ısınmış fırında güzelce kızarana kadar pişiriyorum.
Bu arada dip sos yapmak için lor peyniri, yoğurdu ve mayonezi pürüzsüz bir doku oluşana kadar karıştırıyorum. Sarımsağı ben rendelemiştim ama sıkma torbası ile kaşıkların üzerine uygularken çok zorlandım, çünkü sıkma torbasının ucuna takıldılar ve sosun şekilli olmasına nispeten engel oldular.
Sarımsağı çok iyi ezmek gerekiyor, bunu da bir yere not edelim.
Tuz ilavesi ile dip sosumuz hazır, harika bir tadı olduğunu söylemeliyim.
Milföy kaşıklar fırından çıkınca 5-6 dakika bekletiyorum ve sonra kaşıklardan yavaşça ayırıyorum. Soğuduktan sonra, sıkma torbasına koyduğum dip sosu kaşıkların üzerine uyguluyorum. Taze nane ile süslenince harika oluyor.
Son söz; milföy kaşıkların çıtırlığını kaybetmesini istemiyorsanız, dip sosu servisten hemen önce uygulayın, önceden yumuşamasını engellemiş olursunuz.
Erikli Milföy Güller
Dün yaptığım ikinci milföylü tarif de çok kolay ve çok nefis. Kırmızı ve biraz sert erik kullanmanızı özellikle tavsiye ederim ve tabi uzun milföylerle yapmanızı :)
Malzemeler (20 adet)
1/ 2 paket uzun milföy hamuru
8-10 adet kırmızı sert erik
Yumurta sarısı
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı tereyağı(silme)
Pişirme kağıdı
Uygulama
Uzun milföy hamurunu uzunlamasına 4 eşit parçaya kesiyoruz. 4 adet ince şerit elde ettik. Ben birkaç hamuru 3 e bölerek de denedim. Her iki türlü de güzel oldu ama 4 e bölünenlerin içi daha iyi pişmişti.
Erikleri yıkayıp ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartıyoruz. İnce ince dilimliyoruz.
Milföy şeritlerinin üzerine diziyoruz, baştan ve sondan biraz boşluk bırakıyoruz. Çırpılmış yumurta sarısını hamuru birleştireceğimiz yere hafifçe sürüyoruz, pişerken açılmasını önlemek için.
Dikkatlice erik dilimlerini kaydırmamaya çalışarak hamuru rulo yapıyoruz. Hamurun bittiği yeri biraz bastırıyoruz.
Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yerleştiriryoruz.
Tereyağını eritip, içine pudra şekeri ve tarçını ilave ederek, fırça yardımıyla güllerin üzerine bu karışımı sürüyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkınca isterseniz üzerine de pudra şekeri serpebilirsiniz. Dondurma ile servis yapılabilir.
Kahvaltılarda tuzlu versiyonunu yapmak isterseniz, meyve yerine salam kullanabilirsiniz, sucuk da olabilir sanırım.
Afiyet olsun, hayırlı iftarlar…
Dün yaptığım ikinci milföylü tarif de çok kolay ve çok nefis. Kırmızı ve biraz sert erik kullanmanızı özellikle tavsiye ederim ve tabi uzun milföylerle yapmanızı :)
Malzemeler (20 adet)
1/ 2 paket uzun milföy hamuru
8-10 adet kırmızı sert erik
Yumurta sarısı
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı tereyağı(silme)
Pişirme kağıdı
Uygulama
Uzun milföy hamurunu uzunlamasına 4 eşit parçaya kesiyoruz. 4 adet ince şerit elde ettik. Ben birkaç hamuru 3 e bölerek de denedim. Her iki türlü de güzel oldu ama 4 e bölünenlerin içi daha iyi pişmişti.
Erikleri yıkayıp ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartıyoruz. İnce ince dilimliyoruz.
Milföy şeritlerinin üzerine diziyoruz, baştan ve sondan biraz boşluk bırakıyoruz. Çırpılmış yumurta sarısını hamuru birleştireceğimiz yere hafifçe sürüyoruz, pişerken açılmasını önlemek için.
Dikkatlice erik dilimlerini kaydırmamaya çalışarak hamuru rulo yapıyoruz. Hamurun bittiği yeri biraz bastırıyoruz.
Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yerleştiriryoruz.
Tereyağını eritip, içine pudra şekeri ve tarçını ilave ederek, fırça yardımıyla güllerin üzerine bu karışımı sürüyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkınca isterseniz üzerine de pudra şekeri serpebilirsiniz. Dondurma ile servis yapılabilir.
Kahvaltılarda tuzlu versiyonunu yapmak isterseniz, meyve yerine salam kullanabilirsiniz, sucuk da olabilir sanırım.
Afiyet olsun, hayırlı iftarlar…
Arkadaşımın diğer lezzetli tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?
HÜMEYRA bize iki güzel tarif göndermiş sağolsun...
CEVİZLİ BAKLAVA ve SARAY LOKUMU arkadaşıma çok teşekkür ediyorum,ellerine sağlık diyorum,küçük bebeği olmasına rağmen bizi yalnız bırakmadığı için gönül dolusu selamlarımı ve sevgilerimi gönderiyorum :)
Önce Saray lokumu nun tarifini ve linkini vericem sonra baklava nınkini anlaştıkmı :)
2-3 Paket hindistan cevizi
Kakaolu muhallebisi:
5 Su bardağı süt
1 Su bardağı un
2 Su bardağı şeker
1 Paket kakao
Şantisi:
1 Su bardağı süt
1 Paket krem şanti (2 poşet)
Kakaolu muhallebeyi tüm malzemeleri karıştırıp pişirin, piştikten sonra mikserle 5-10 dk çırpın, bu muhallebeyi altına hindistan cevizi serilmiş bir tepsiye yayın. (Havva bildiğimiz dikdörtgen fırın tepsisi kullanmış, boyut olarak zaten fırın tepsileri yaklaşık aynı oluyor.) Bu halde dolapta bekletin. 1 bardak sütle krem şantiyi hazırlayın. Dolapta beklemiş olan kakaolu muhallebinin üzerine yayın. Bu haliyle de dolapta bekletin.
Daha sonra 2-3 cmlik şeritler halinde kesip birbuçuk kat sarıp kesin, tekrar hindistan cevizine bulayın.
Bu tarif, Havva'nın yengesi Mükerrem'den. Ben daha yapmadım ama yedim. Çok hafif, yemesi eğlenceli. Tavsiye ediyorum.
Not: Tarifi aldığımız kişi, 5 bardak süte 1 bardak su ekleyip karıştırıp 5ini muhallebiye 1ini krem şantiye kullanıyormuş. Zaten 1 lt süt 5 bardak, suyla irlik 6 bardak ediyor, onla hallediyormuş işini. Benim yediğim de böyleydi.
Kakaolu muhallebisi:
5 Su bardağı süt
1 Su bardağı un
2 Su bardağı şeker
1 Paket kakao
Şantisi:
1 Su bardağı süt
1 Paket krem şanti (2 poşet)
Kakaolu muhallebeyi tüm malzemeleri karıştırıp pişirin, piştikten sonra mikserle 5-10 dk çırpın, bu muhallebeyi altına hindistan cevizi serilmiş bir tepsiye yayın. (Havva bildiğimiz dikdörtgen fırın tepsisi kullanmış, boyut olarak zaten fırın tepsileri yaklaşık aynı oluyor.) Bu halde dolapta bekletin. 1 bardak sütle krem şantiyi hazırlayın. Dolapta beklemiş olan kakaolu muhallebinin üzerine yayın. Bu haliyle de dolapta bekletin.
Daha sonra 2-3 cmlik şeritler halinde kesip birbuçuk kat sarıp kesin, tekrar hindistan cevizine bulayın.
Bu tarif, Havva'nın yengesi Mükerrem'den. Ben daha yapmadım ama yedim. Çok hafif, yemesi eğlenceli. Tavsiye ediyorum.
Not: Tarifi aldığımız kişi, 5 bardak süte 1 bardak su ekleyip karıştırıp 5ini muhallebiye 1ini krem şantiye kullanıyormuş. Zaten 1 lt süt 5 bardak, suyla irlik 6 bardak ediyor, onla hallediyormuş işini. Benim yediğim de böyleydi.
Malzemeler:
8 Yaprak baklavalık yufka
125 gr (yarım paket) tereyağ
1 Kase çekilmiş ceviz
Şerbeti:
2 Su bardağı su
1,5 Su bardağı şeker(Tatlıyı reçel gibi sevmediğim için şeker miktarı biraz az, eşim de böyle beğendi, arzu eden şekeri çoğaltsın, 2 bardak kullansın.
2-3 Damla limon
1 Çimdik tuz
Tepsi olarak ufak kare borcam kullandım. Daha fazla baklava yapmak isteyenler ölçüyü çoğaltsınlar. Borcam ufak olduğu için baklavalık yufkaların her birini ikiye böldüm. Yarımışardan 16 yaprak yufkam olmuş oldu. İlk 4 katı borcama diziyoruz, ama her araya tereyağı sürerek, şu silikon fırçalarla. Sonra üzerine cevizin üçte birini serptim. Cevizin üzerine 4 yaprak yufka daha çıkıyoruz, aralarını tereyağlarayak. Cevizin üçte birini üzerine yayıyoruz. Tekrar 4 yaprak daha çıkıyoruz, aralarını yağlayarak ve üzerine kalan cevizi serpiyoruz. Son kalan 4 yaprağı da bu cevizin üzerine yayıyoruz aralarını yağlayarak. Baklavayı bıçakla istediğimiz şekilde dilimliyoruz ve180 derecede ısınmış fırında nar gibi olana kadar kızartıyoruz.
Şerbeti hazırlarken tencereye şeker ve suyu koyuyoruz. Su kaynarken arada şeker erisin diye karıştırıyoruz ve bir çimdik tuz atıyoruz. Şeker eriyince biraz daha kaynıyor ve içine bir iki damla limon sıkıyoruz. Şerbet ılımaya başlayınca soğuk baklavanın üzerine döküyoruz.
8 Yaprak baklavalık yufka
125 gr (yarım paket) tereyağ
1 Kase çekilmiş ceviz
Şerbeti:
2 Su bardağı su
1,5 Su bardağı şeker(Tatlıyı reçel gibi sevmediğim için şeker miktarı biraz az, eşim de böyle beğendi, arzu eden şekeri çoğaltsın, 2 bardak kullansın.
2-3 Damla limon
1 Çimdik tuz
Tepsi olarak ufak kare borcam kullandım. Daha fazla baklava yapmak isteyenler ölçüyü çoğaltsınlar. Borcam ufak olduğu için baklavalık yufkaların her birini ikiye böldüm. Yarımışardan 16 yaprak yufkam olmuş oldu. İlk 4 katı borcama diziyoruz, ama her araya tereyağı sürerek, şu silikon fırçalarla. Sonra üzerine cevizin üçte birini serptim. Cevizin üzerine 4 yaprak yufka daha çıkıyoruz, aralarını tereyağlarayak. Cevizin üçte birini üzerine yayıyoruz. Tekrar 4 yaprak daha çıkıyoruz, aralarını yağlayarak ve üzerine kalan cevizi serpiyoruz. Son kalan 4 yaprağı da bu cevizin üzerine yayıyoruz aralarını yağlayarak. Baklavayı bıçakla istediğimiz şekilde dilimliyoruz ve180 derecede ısınmış fırında nar gibi olana kadar kızartıyoruz.
Şerbeti hazırlarken tencereye şeker ve suyu koyuyoruz. Su kaynarken arada şeker erisin diye karıştırıyoruz ve bir çimdik tuz atıyoruz. Şeker eriyince biraz daha kaynıyor ve içine bir iki damla limon sıkıyoruz. Şerbet ılımaya başlayınca soğuk baklavanın üzerine döküyoruz.
Güzel gönüllü arkadaşımın diğer lezzetli tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?
11 yorum:
merhabalar, bloglarınız çok güzel isim harika zaten bu sene tatilimizin son üç gününü Gelibolu'da geçirdik çok güzel bir yer bayıldım ben inşallah yine gelicem ellerinize fifrinize sağlık sevgiler görüşmek üzere hayırlı ramazanlar...
tarifilerin her biri birbirinden güzel teşekkürler arkadaşlar
almak isterseniz bir tarifim daha var sizi bekleyen:)
sevgilerrrrrr
canımcım artık evime gidince etkinliğine katılacağım inşallah.. unuttum sanma:)
sevgilerimle..
seval
bloğumda tarifiniz var :)
arkadaşım güzel duyguların ve düşüncelin için çok teşekkür ederim .çok sık ziyaret edemesemde seni inan kalbimde yerin ayrı.yıllardır ziyaret ettigim vefalı nadir sanal dostalarımdan oldun.herşey gönlünce olsun.hayırlı ramazanlar dilerim.kolay gelsin.
Suzan hanım hoşgelmişisniz,teşekkür ederim ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için,her zaman bekliyorum,Gelibolu'muda beğendiğinize sevindim :)
sevgiler,selamlar olsun Gelibolu'dan o zaman...gene bekleriz :)
Muko,çok teşekkürler canım,selamlar :)
Seval,düşünmen yeter canım,sağolasın,bekliyorum güzel tariflerini,sevgiler,selamlar :)
Muhabbet sofrası,çok teşekürler,sevgiler :)
Hünerlieller,çok teşekkür ederim,kalp kalbe karşı inanki,,,güzel gönlüne sağlık,selamlar,sevgiler :)
bloğumda yeni tarifiniz var :)
Yorum Gönder