27 Ağustos 2011

Son 3 Gün Ve Yepisyeni Muhteşem Tarifler Burada...


"Selam sana olsun ey Ramazan ayı ki, hiç bir ay seninle fazilette yarışamaz." (İmam Zeynelabid (a.s) )


Ben (Gelibolu17) ve Cafemis arkadaşım "Ramazan Lezzetleri Etkinliği -1" ile evlerinize konuk olmak istiyoruz :) Müsaitseniz mubarek Ramazan ayı boyunca kendinize ve misafirlerinize hazırladığınız birbirinden güzel tarifleri,sitenizden alıp kendi bloglarımızda yayınlamaya geleceğiz :)
Göndereceğiniz tariflerinize gelibolu17 ve cafemis için Ramazan Lezzetleri Etkinliği ne gönderiyorum yazarsanız diğer tariflerle karışmaması adına sevinirim :)
Tarifleriniz gelmeye devam ediyor ne güzel...
Ellerinize sağlık,sofralarınıza bereket olsun inşallah,Rabbim mubarek Ramazan ayında tüm dualarınızı kabul etsin,diyerek yeni tariflerimizi yayınlıyoruz :)


Evet arkadaşlar etkinliğimizin son 3 gününe girmiş bulunmaktayız,inşallah alnımızın akıyla yapabilmişizdir,gözden kaçırdığımız tarifler olduysa sahiplerinden özür dileriz,eğer hatırlatırlarsa seve seve yayınlayıp kendimizi affettirebiliriz....Bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkürler,hepinizin yüreğine,gönlüne sağlık,eviniz huzurlu,sofralarınız bereketli olsun inşallah diyerek bekleyen tarifleri hemen yayınlıyorum :)

Sevgili HATİCE arkadaşım,bizi etkinliğimiz boyunca hiç yalnız bırakmadı,o kadar güzel tariflerle yanımızda olduki,çok teşekkür ediyorum kendisine,sevgilerimi selmalarımı gönderiyorum en kocamanından :) Ve hemen son tarifi İZCİ BASTON TATLISI ile sizleri başbaşa bırakıyorum...
Akşam son bir kez daha bakıcam kısmetse yeni tarif varmı diye varsa eklerim,yoksa şimdiden HAYIRLI BAYRAMLAR olsun hepimize...
Ramazanın son tarifiyle sizleri başbaşa bırakıyorum,tarifi ''RAMAZAN ETKİNLİĞİ-1'' e gidiyor...Etkinliğe verdiğiniz emeğinizden ötürü , '' CAFEMİS ve GELİBOLU17 arkadaşlarımıza tşk ediyor ve mutlu bir bayram geçirmelerini diliyorum....
----------------------
MALZEME:
1 paket margarin (yumuşak)
1 yumurta
2 yem.kaş.sıvıyağ
2 yem.kaş.yoğurt
2 su.bar.ceviz(iri parçalanmış)
1 çay.kaş.karbonat
alabildiğince un
-----------
ŞERBET:
3 su.bar. şeker
3 su.bar.su
1/4 limon dilimi
-----------
YAPILIŞI:
Şerbet kaynatılır,soğutulur..Margarin,sıvıyağ,yoğurt,yumurta iyice karıştırılır,un ve karbonat eklenerek hamur yoğrulur,en son ceviz ilave edilir...Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır ve elle sıkılarak hurma şekli verilir (resimdeki gibi parmakların izleri üzerinde kalmalı :)
Önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirilir,tatlılar ılıtılıp soğuk şerbete atılır....

Arkadaşımın sayfasındaki diğer lezzetli tariflerini görebilmeniz için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?






Sevgili GÖNÜL MUTFAĞI sağolsun bizi hiç yalnız bırakmadı etkinliğimiz boyunca,çok teşekkürler canım emeklerine sağlık :) selamlar son tarifide BARBUNYA PİLAKİ olmuş,hemen yayınlıyorum :)
Malzemeler:



1.5 su bardağı haşlanmış barbunya
1 soğan
1 diş sarımsak
1 küçük boy havuç
1 domates
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı salça(ben acı biber salçası kullandım)
Yarım çay bardağı zeytinyağı ya da sıvıyağ
Tuz
Maydanoz
Limon
Yapılışı:
Havucu küçük doğrayıp yağda soteliyoruz.Sarımsak ve doğradığımız soğanı da ekliyoruz buna ve yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz.Küp doğradığımız domatesi ve salçayı da ilave ediyoruz.Suyunu çekmeye yakın şekerini,tuzunu ve en son da barbunyaları ilave ederek birkaç dakika daha pişirip ocaktan alıyoruz.Servis tabağına aldığımız barbunyaların üzerine limon sıkıp kıyılmış maydanozları serpiyoruz.


Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzel tariflerini görebilmeniz için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?






Yapmış sağolsun,ellerine sağlık canım,çok teşekkürler,hemmen yayında bu güzel tarifin :)
Merhabalar arkadaslar,
Mürdün eriginin tam zamani iken degerlendirmeye gayret gösteriyorum, cünkü bu erigi cok seviyorum. Erikli Marmelat yaptim öyle nefis oldu ki anlatamam, icine kattigim, seftali ve bahartlarda (tarcin ve zencefil) cok muhtesem bir aroma verdi.
Ardindan hemen evde bulunan milföy hamuru ile marmelatli bohcalari hazirladim.
Önce Marmeladin yapilisi:
1 kg Mürdün Erigi
2 Nektarin (tüysüz Seftali)
1 sap Tarcin
1 kücük cay kasigi taze Zencefil rendesi
1/2 kg Recel sekeri (2x1 olanlardan= yani 2 kg meyvaya 1 kg seker hesabi)
Hazirlanisi:
Erikler yikanir ve ortadan kesilerek cekirdekleri cikarilir, sonra tekrar ikiye kesilerek dilimlenmis olur ve celik bir tencereye alinir. Seftalilerde güzelce yikanir ve kabuklari soyulmadan ince dilim dilim kesilir ve ayni tencereye eklenir. Üzerine seker ilave edilerek karistirilir. Tencerenin agzi kapatilarak 2-3 saat bekletilir. Sonra tarcin ve zencefil ilave edilir ve 4 - 5 dakika kaynatilir. Icinden sap tarcin kasikla cikarilir. Meyvalar blenderdan gecirilerek marmelat olmasi saglanir. 1 dakika daha kaynatilip hemen temiz kavanozlara bosaltilir.
Kavanozlarin agzi acik sogumaya birakilir. Iyice soguyunca agizlari kapatilip serin ve karanlik yerde muhafaza edilir. (daha evel kavanozlara bosaltigim recellerin hemen agzini kapayip bas asagi cevirerek sogumalarini bekliyordum, bir ikisinin üzeri küflenince, simdi soguyunca kavanozlari kapiyorum ve sonuctan da cok memnunum)
Fotografta gördügünüz ekmek dilimlerine önce taze peynir sürüp sonrda bu taze recelerimden ilave ettim mis gibi tarcin ve zencefilin aromalarini tadarak afiyetle yedim.
Sizlerede Afiyet Olsun!
Gelelim cok basit olan bu Marmelatli Bohcalara:
1 paket Milföy hamuru
1 kase Marmelat
1-2 yemek kasigi Süt
Yapilisi:
Milföy hamuru masanin üzerine yayilir ve 10-15 cm lik kareler kesilir. Her karenin ortasina bir yemek kasigi kadar marmelat konur(ben bazen rendelenmis elma ve ceviz ile de yapiyorum).
Sonra dört bir kösesi ortda elle bastirilarak yapistirilir. Yagli kagit serilmis firn tepsisine dizilir ve üzerine süt sürülür. 175 derecedeki firinda ca. 15 dakika pisirilir.
Afiyet Olsun!
Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzel tariflerini görmek için lütfen BİRTIKLARMISINIZ?







Sevgili BEKDİKLİ bizim için ISPANAKLI LOR PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ yapmış,elleirne sağlık arkadaşım çok teşekkürler,bir koşu geliyorum almaya tarifini :)
MALZEMELER
3su bardağı un
2yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1çay bardağısıvı yağ
tuz
ıspanak
lor peyniri
YAPILIŞI
Un,yoğurt,yumurta,sıvıyağ la bir hamur yapılır.hamur dinlenmeye bırakılır.ıspanağın yaprakları ince,ince doğranır,lor karıştırılarak ic hazırlanır.(ıspanak çiğden hazırlanıyor)
hamur 8 eşit parcaya bölünür.servis tabağı büyüklüğünde acılır içine hazırladığımız harctan konup rulo yapılır, ğül şekli verilir.bütün parcalar böyle hazırlandıktan sonra üzerüne sıvı yağ sürülüp 200 derece sıcaklıkta fırında pişirilir....
AFİYET ŞEKER OLSUNNNNN:))))


Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzellikleri görmek için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?








Sevgili SAFİYECE bizleri sağolsun hiç yalnız bırakmayan gönül dostlarından oldu :)
bu kezde TARHANA ÇORBASI yapmış,ellerine sağlık canım,çok teşekkürlerhemen yayınlıyorum :)
Çorum kargı ya özel tarhana çorbasıMalzemeler-
3- Kaşık tarhana
1-Kaşık margarin
100 gr kıyma kavurma
1-Tablet tavuk bulyon
1-Kaşık salça
5- Su bardagı
Bir tutam taze dere otu ve nane
Yapılışı-
Tarhanayı tavuk bulyonu önceden ıslatıp tencerede yagını eritip salçasını hafif kızartıp suyunu ilave ediyoruz kavurmasını ekleyip ve kaynadıkdan sonra ısladıgımız tarhanayı karıştırarak ekliyoruz kısık ayarda 5 dakika kaynatıp . Çorbayı ateşden aldıkdan sonra dere otunu nanesini dograyıp üzerine ilave ediyoruz sıcak sıcak servis yapıyoruz Afiyet olsun

Arkadaşımın sayfasındaki diğer lezzetli tariflerini görmek için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?










Sevgili LEYLA da etkinliğimize son anda yetişenlerden,bizim için SOMON FİLETO yapmış,görüntü harika,elerine sağlık canım,çook teşekkürler,selamlar,sevgiler,hemen yayınlıyorum bu güzel tarifini :)
Malzemeler:
2 dilim iyi temizlenmiş somon
3 diş sarımsak
Arzu ettiğiniz kadar ince kıyılmış maydonoz
Zeytinyağı
1 adet limon
Alüminyum folyo
Yapılışı:
-Temizlenmiş somonların her yerini zeytinyağı ve ince dövülmüş sarımsağa bulayıp 10dakika kadar dinlendirin.
-Somonları alüminyum folyoya üzerinden birkaç kat geçecek şekilde ve hiç boşluk kalmadan iyice sarın.
-Somonları 200 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
-Pişen somonlarınızın kağıdını açın ve üzerine kıyılmış maydonozları ekleyip tekrar kapatın. Salatanızı yapana dek balıkların maydonoz tadını çekmesini sağlayın (pişerken eklemeyin yavan bir tad oluşturabilir).
-Pişen somonlarınızı bol limon ve çoban salata ile servis edin.

Arkadaşımın sayfasındaki diğer lezzetli tariflerini görmek için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?









Sevgili hemşerim LÜTFİYE sağolsun etkinliğimize son anda yetişti,tatile gitti bugün,giderayak bize DONUT yaptı bıraktı,çok teşekkürler canım,ellerine sağlık,sevgiler,selamlar,hayırlı bayramlar :)
Bize yol göründü arkadaşlar,hepinize şimdiden hayırlı bayramlar,bu hevesle bende bu tombiş tatlıları sizlerle paylaşmak istedim,bayramda ağzımızın tadı eksik olmasın .

donutumu :) (Gelibolu17) Cafemis için Ramazan Lezzetleri Etkinliği ne gönderiyorum ..
Bu tombiş tatlının adı donutmuş,tarif internetten,ben ilk defa yaptım tadı harika.yapmanızı şiddetle tavsiye ederim.eğer benim gibi tatlıları sıcak seviyorsanız piştiği anda yenilince gerçekten güzel bir lezzet.gelelim tarifine;
MALZEMELER:
3 su bardagi un
1 cay bardagi ilik süt
3 corba kasigi toz seker
1 tane yas maya
1 cay kasigi tuz
1 cay bardagi ilik su
2 tane yumurta
KIZARTMAK ICIN:
Sıvı yağ
ÜZERİ İÇİN:
BİTTER CIKOLATA
PUDRA ŞEKERİ
İSTEĞE GÖRE RENKLİ ŞEKERLER ve RENKLİ ÇİKOLATALAR
HAZIRLANIŞI :
Hamuru için tüm malzemelerden kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurup tezgahın üzerine bolca un dökelim hamurdan ceviz büyüklügünde bezeler koparıp yuvarlayalım tezgaha koyalım üzerine bolca un döküp mayalanması için bırakalım. Hamurlar mayalandığında ise elimizle bastırıp şekil verelim ve ortasını bir şişe kapağının yardımı ile kesip halka sekli verelim.
Daha sonra tekrar mayalandıralım ve mayasını bozmadan yani mayasını indirmeden yavaşça kızartacağımız kaba bırakalım. Tabii bu arada yağ çok kızgın olayacak ağır ateşte ağır ağır kızarması gerekiyor.
Benmari usulü erittiğimiz çikolatamıza DONUTS ları batırıp bir kenara alalım.
İsteğe bağlı olarak üzerine bolca pudra şekeri de dökebiliriz. İstediğiniz pasta şekerlemeleriyle süsleyebilirsiniz. Ben sadece çikolata kullandım.

Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzelliklerini görebilmeniz için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?

 



Sevgili MUKADDER arkadaşım ramazan ayı boyunca bizi etkinliğimizde yalnız bırakmayan dostlardan oldu,kendisine çok teşekkğr ediyoruz,son olarak bize BAKLAVA göndermiş,bayram geliyo diye galiba,gidip bakıverelim nasıl yapmış :)
İÇİNDEKİLER:
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 1 su bardağı süt
• 3 adet yumurta
• ½ çay bardağı sirke
• Tuz
• Aldığı kadar un
• 1 paket nişasta
• 400 gr ceviz
• ½ paket margarin
• 250 gr tereyağı
ŞERBETİ:
• 1,5 kg şeker
• 1,5 litreden 1 bardak fazla su
HAZIRLANIŞI:
Hamur malzemelerinden yumuşak bir hamur yoğurun ve yarım saat dinlendirin. Cevizleri rondodan geçirin ve hazırladığınız hamuru dört parçaya bölün. Her bir bezeden ceviz büyüklüğünde 15 beze çıkarın. Ceviz büyüklüğündeki bezelerin üzerlerine nişasta dökerek büyütün. 15 bezeyi üst üste dizin ve merdane yardımı ile tepsi büyüklüğünde tekrar açarak büyütün. Üzerine ceviz içi serpin ve diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın. Tüm bezeler bitince istenilen şekilde kesin ve üzerine terayağı ve margarin eritip dökün. 175 C’ye ayarlı fırında pişirin ve soğumaya bırakın. Şerbeti için suyu ve şekeri kısık ateşte yaklaşık 1 saat kadar kaynatın ve soğuk hamurların üzerine dökün.

Arkadaşımın sayfasındaki diğer birbirinden güzel tariflerini görmek için artık ne yapıcağınızı biliyorsunuz değilmi? lütfen (please) BİR TIKLARMISINIZ?






Sevgili HATİCE bize o kadar güzel görünümlü bir yemek göndermişki,ben buna bakarken doyarım resmen :)
Ellerine sağlık canım,çok teşekkürler,harikasın....
PÜRELİ TAVUK tarifin anında yayında şipşak :) soğumasın.....
Ö lçü vermiyorum,onu size bırakıyorum:) Patates haşlanır,kabukları soyulur,içine tereyağ,süt,tuz,karabiber ve kaşar peyniri rendesi koyulup karıştırılır,fırın kabının ortasına yuvarlak bir şekilde yayılır..

Tavuk haşlanır,didilir,tereyağda baharat ve tuz eklenerek biraz sotelenir..
Şehriye pilavı sade olara pişirilir...
Patates püresi fırında üstten kızartılır,kenarlarına şehriye pilavı ,üzerine tavuk dilimleri koyularak servis yapılır..
Anlatımı biraz uzun olsada yapımı çok kolay ve lezzetli bir yemek,son iftar günlerinizde denenebilir mi :)


Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzel tariflerini görmek için bir zahmet lütfen (please) BİRTIKLARMISINIZ?






Sevgili SEVAL sağolsun etkinliğimizde bizi yalnız bırakmadı ve SARI BURMA / BÜZME BAKLAVA ile misafirimiz oldu,çok teşekkürler canım,emeklerine sağlık,selamlar olsun,bir koşu geliyorum tarifini almaya :)



malzemeler
1 su bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 aida çay bardağı sıvıyağ
3 yumurta
1/2 paket kabartma tozu
yarım limonun suyu
1 ym kaşığı sirke
aldığı kadar un
hazıranışı
Limon suyu ile kabartma tozunu karıştırın. Diğer malzemeleri de ekleyip kulak memesi kıvamı denilen yumuşaklıkta hamur yoğurun yarım saat dinlendirin.
Küçük bezeler yapın. Yemek tabağı boyuna gelene kadar unla açın sonrasında nişasta kullanarak yufkayı büyütün. Üzerine bol çekilmiş ceviz serpin. Oklavaya sıkıca sarın oklavayı çıkarmadan iki elinizle ittirerek orta buluşturun. Yani büzün. Oklavayı çekin porsiyonluk dilimleyin (2-3 cm gibi) Tepsinin ortasından başlayarak gül böreği gibi sarın. Tüm bezelere aynı işlemi uygulayın.
Tepsi dolduktan sonra kuru bir ortamda hiç bir şey yapmadan 2 gün sarı burma baklavanızı bekletin. (özelliği bu kıyır kıyır olması için)
250 gr tereyağ yada margarin yada ikisinin karışımını eritin yakmadan kızdırın baklavanın üzerine gezdirin.
200C fırında nar gibi olana dek kızartın.
şerbeti için
11 su bardağı su
10 su bardağı şeker
yarım limon suyu
şerbeti kaynatın şerbeti biraz kepçeyle karıştırarak havalandırın. Soğuk tatlının üzereine gezdirin.
not: bu ölçü en büyük davul fırın tepsisine ideal ölçülermiş. öyle fırın her evde bulunmayacağı için ölçüyü yarım tutarak 1 tepsi baklava tam tutarakda 2 tepsi baklava elde edersiniz

Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzel tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?





BAHARÇİÇEĞİ göndermiş bu güzel KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER ÇORBASI
çok teşekkürler canım ellerine sağlık,selamlar olsun...

5 adet közlenmis kirmizi biber

1 adet havuc
1 adet patates
karabiber, tuzot,bir dis sarimsak,tuz
4 yemek kasigi siviyag
5,6 bardak su
1 cay bardagi süt
Tencereye siviyag konur,küp küp kesilmis biberler,patates,havuc eklenerek sotelenir.Baharatlari ilave edildikten sonra sicak su ilave edilerek pisirilir . Corba kaynayinca blenderdan gecirilir, süt eklenir bir tasim kaynatilarak ocaktan alinir.Üzerine kasar rendesi veya kizarmis ekmek dilimleriyle servis edilir.


Arkadaşımın sayfasındaki diğer lezzetli tarifleirni görebilmek için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?





Sevgili isim adaşım GÜLCAN etkinliğimize ELMALI KEK ile şeref vermiş,çok teşekkürler canım,sevgiler...
malzemeler
150 gram tozseker
500 gram un
150 gram margarin
2 tane yumurta
1/4 litre süt
40 gram yas maya
1 tutam tuz
1 tane vanilya tozu
5 tane elma üzerisi icin
üzerinin streusel icin malzeme
250 gram toz seker
275 gram margarin
500 gram un
1 cimcik tuz
hazirlanisi
Ilik sütün icersine mayayi katip elinizle eritin.
Üzerine tuz ve bir tutam toz sekerden katip üzerini kapatip sicak ortamda beklemeye birakin.
500 gram un bir fiske tuz ,vanilya tozu , erimis150 gram margarin ,ve 150 gram toz sekerden katin sütlü mayayi da katip karistirin pürüssüz bir kivam elde edinceye kadar .
üzerisi icin margarin, toz seker ,un ve tuzu katip elinizle tüm malzemeyi bir birine ovalayarak yidirtin .
Elmalarin kabuklarini ve cekirdekli kismini temizleyip ince dilimleyin.
Firin tepsisine pisirme kegidi yerlestirip üzerine hamuru dökün.
Hamurun üzerine elmalari siralayin.
Üzerisine hazirladiginiz hamuru esit sekilde elmalarin üzerine serpistirin.
Yaklasik 15 dakika sonra önceden isitilmis 200 derecedeki firina 20 dakika pismeye birakin .
Afiyerler olsun .bu tarifi Almanlarin bir kitabindan alip kizim denedi ve biz cok begendik.

Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzel tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?






Sevgili ANNEMİN KIZIYIM bizim için SAHURLUK EKMEKLER yapmış,ayy bir görseniz muhteşemler,çok beğendim,ellerine sağlık canım,teşekkürler,hemmen yayınlıyorum :)

Malzemelri:
500 gr Un
aldigi kadar ilik Süt(ca.400ml)
1 Maya
1 yemek kasigi Bal
1 yemek kasigi Tuz
1 yemek kasigi Siviyag
Üzerinin Malzemesi:
Harci:
4 yemek kasigi Yogurt
4 yemek kasigi Siviyag
1 yemek kasigi Kekik
Garnetürü:
Domates dilimleri
Biber dilimleri
Cekirdegi cikmis yesil Zeytin
Yapilis:
Un hamur yogurma legenine alinir. Maya önce bir bardak ilik süt ile ezilir. Sonra bal,tuz ve siviyag eklenir ve ilik süt ilavesi ile yumusak bir hamur yogrulur. Hamur 30 dakika mayalanmaya birakilir.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklügünde parcalar alinir ve oval sekil verilerek tepsiye dizilir. Harc malzemeleri karistirilir ve hamurlarin üzerine bolca sürülür. Sonra hamurun bir kac yeri catalla batirilir, harc icine az ceksin ve hamur cok kabarmasin diye.
Dilimlediginiz domates, biber ve zeytinlerden üzerine yerlestirilir, istege göre peynir dilimleride eklenebilinir
Önceden isitilmis firinda 20 dakika pisirilir. Sicak iken citir citir ikram edilir. (Soguyuncada yumusak olarak nefis oluyor.)
Afiyet Olsun!
Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzelliklerini görmek için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?






Tekrar başka bir isim adaşım GÜLCAN bizim için DOĞUM GÜNÜ PASTASI göndermiş,çok teşekkürler canım,(ne çok gülcan varmış bloggerda,yalnız değilmişim keh keh keh :)
ufak bir ara taksiminden sonra,ellerine sağlık arkadaşım,hemen yayınlıyorum,selamlar sevgiler...
MALZEMELER :
3 YUMURTA
3 KAHVE FİNCANI ŞEKER
4 KAHVE FİNCANI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET KAKAOLU PUDING
1 PAKET KREM ŞANTİ
SÜT
YAPILIŞI :
KREM ŞANTİ TARİFİNE GÖRE HAZIRLANIR VE BUZDOLABINA KONULUR. PUDİNG TARİFİNE GÖRE HAZIRLANIR VE SOĞUMAYA BIRAKILIR.YUMURTA VE ŞEKER BEYAZLAŞANA KADAR ÇIRPILIRKABARTMA TOZU VE UN İLAVE EDİLEREK YAĞLANMIŞ KÜÇÜK KALIBA DÖKÜLÜR VE FIRINDA PİŞİRİLİR.PİŞİP SOĞUDUKTAN SONRA KEK ORTADAN İKİYE AYRILARAK HER İKİ TAFARIDA ŞEKERLİ SÜYLE ISLATILIR. PUDİNGARASINA KONULUR. BEN ÇİKOLATA PARÇALARI VE MUZ DA İLAVE ETTİM.ÜZERİNE KEKİN KALAN PARÇASI KONULARAK KREM ŞANTİ İLE SÜSLENİR.
Arkadaşımızın sayfasındaki diğer güzel tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?





Sevgili GÖNÜL MUTFAĞI bizler için ELMALI TURTA yapmış,ellerine sağlık canım,çok teşekkürler,sevgiler,selamlar :)
Malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
125 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı karbonat
Un
İçi için:
3-4 elma
1 su bardağı toz şeker
Tarçın
Üzerine:
Pudra şekeri
Yapılışı:
Hamur malzemelerini yumuşak ama ele yapışmayacak bir hamur elde etmek üzre yoğuruyoruz.Hamuru ikiye ayırıp yarısını yağladığımız yuvarlak borcama yayıyoruz.Diğerini dondurucuya kaldırıyoruz.
İçini hazırlayalım şimdi de.Elmayı soyup rendeliyoruz.Üzerine toz şekeri döküp arada karıştırarak şeker eriyene dek pişiriyoruz.Pişince iri kırılmış fındık ya da cevizi içe ilave ediyoruz.
İç malzeme ılıyınca,malzemeyi tepsideki hamurun üzerine yayıyoruz.Dondurucudan hamuru çıkarıp iç malzemenin üzerine rendeliyoruz.180 derece fırında üzeri hafif kızarana dek pişiriyoruz.Pişen turtamızın üzerine pudra şekeri serpip ılıyınca keserek servis yapıyoruz;)

Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzel tarifleri için lütfen BİR TIKLARMISINIZ?

3 yorum:

anneminkizıyim dedi ki...

Canim merhabalar,
ellerinize saglik cok güzel bir etkinlik oldu. Sizlerin ve katilanlarin ellerine saglik. Simdiden herkese tüm blogcu arkadaslarimiza ve sizlere hayirli Bayramlar dilerim,
sevgiler...

gelibolu17 dedi ki...

merhaba canım hoşgelmişsiniz :) çok teşekkürler sizlerin sayesinde oldu inşallah,sizler cömert olmasaydınız,tarif göndermeseydiniz bu etkinlik olmazdıki :) hayırlı bayramlarınız olsun,selamlar....

muko dedi ki...

BU GÜZEL ETKİNLİK İÇİN ÇOKK TEŞEKKÜRLER SİZE VE TARFİLERİNE GÖNDREN TÜM BLOGGER ARKADAŞALRIMA

BAYRAMIZNI KUTLU OLSUN
SON TARİFİM BAKLAVA İLE ETKİNLİĞİ NOKTALIYORUM,SİZİ BEKLİYOR EFEM:)

SEVGİLER