27 Eylül 2011

Ben Geldimmm,Yeni Tariflerinizle Birlikte :)



                                                        ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more

                                 

"Çay,Kahve Bahane"

'bu etkinlik çok şahane' diyerek yeni bir etkinlik başlatmak istiyorum,
her zamanki gibi güzel tariflerinizle beni yalnız bırakmayacağınızı ümid ediyorum...

Selamlar,sevgiler olsun,ben geldimmm :)
4 günlük bir ayrılıktan sonra yine şükür bloglarımın ve etkinliğimizin başındayım...Hoşbuldum :)
Beklettiğim arkadaşlarımdan çok özür dilerim,hemen bekleyen tariflerimizi yayınlamaya başlıyorum...

64_ Sevgili HATİCE yine döktürmüş sağolsun,,,bu seferde etkinliğimize ŞEFTALİ BOHÇASI göndermiş,ama az bile söylemiş valla,ben o tarifin adını şeftali yastığı koycam,çok şeker görünüyor,ben onu yemeye kıyamamki :) Ellerine sağlık canım,hemen yayınlayımda bayatlamasın dimi ama :)

Sevgili Nunu'nun şeftali bohçasını denedim sonuç mükemmel :)tarifim Gülcan'a gidiyor,''Çay.Kahve.Bahane''ye...Ben ölçülerleri biraz büyüttüm (kalıbım büyük olduğu için) ama tarif için tşkler Nunu'cuğum....



MALZEME:

9 türk. kah.fincanı un
1 kah.fin.sıvıyağ
3 kah.fin.pudra şekeri
100 gr. tereyağ
1,5 kah.fin.yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
ÜZERİ İÇİN:
şeftali
şeftali reçeli veya bal
(ölçüler türk kahve fincanı)
YAPILIŞI:
Hamur malzemesi karıştırılarak yoğrulur merdane ile açılır,kağıt serilmiş kelepçeli veya fırın kabına yerleştirilir..Şeftaliler soyulup dilimlenir bohçanın üzerine dizilir,kenarları üzerine kapatılır ve önceden ısıtılmış fırında pişirilir..
Pişip,soğuyan bohçanın üzerine ve kenarlarına reçel veya bal sürülür,pudra şekeri serpilir..Afiyetle çayın yanında yenir....


Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzel tariflerini görmek için BİR TIK yeterli :)








63_Oyyy benim bonuğum çook uzaklardan etkinliğimize tarif yollamış beni kırmayarak :)
Harika MANTAR KURABİYESİ yapmış,ellerine sağlık canım,çok teşekkür ederim,her zaman bekliyorum güzel tariflerini,işte BONCUK DEWRİM 'imin güzel tarifi :)


Harika bir o kadar da kolay bir kurabiye....iste tarifi...bu güsel kurabiyeleri Gelibolu´ya Gülcan´cigima gönderiyorumm

http://gelibolu17.blogspot.com
cay kahve bahane etkinligine katilmak istersen sen yap bir mamacik sen de katil :)
1 paket margarin
* 2 su bardağı un
* 2 su bardağı buğday nişastası
* 1 paket vanilya
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1 tatlı kaşığı kakao
* 1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI
Karıştırma kabına iyice yumuşamış margarini alıyoruz. Avucumuzda sıkarak biraz daha yumuşak bir hale getiriyoruz. Üzerine unu, nişastayı pudra şekerini, vanilyayı, kabartma tozunu ilave edip hamurumuzu yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur ortaya çıkartıyoruz. Ceviz büyüklüğünde veya istediğiniz büyüklüklerde yuvarlayabilirsiniz. Huninin ucunu önce kakaoya, sonra hamura batırarak mantar şeklini elde ediyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz, önceden ısıtılmış 170 derecede 20-25 dk. pişiriyoruz


Boncuğumun sayfasındaki diğer güzelliklerini görmek isterseniz eğer BİR TIK yeterli :)





62_ HATİCE arkadaşım şimdide bizim için TABBULE yapmış,ellerine sağlık canım,gönlüne sağlık...çok teşekkür ederim,hemen yayınlıyorum bu değişik tarifini :)



Kısıra benzese bile kısır olmayan salata, Tabbuleyi yaptım sevgili pepela nın sayfasında görmüştüm,tabbulemi,Gülcan'ın etkinliği ''Kahve.Çay.Bahane'' ye gönderdim :)

----------------------
MALZEME:
200 gr. ince bulgur
2 bar.ince kıyılmış maydanoz
biraz dereotu(tarifte yoktu)
6-7 adet yeşil soğanın beyaz kısmı
2 adet minik doğranmış domates
1,5 bar.nohut
3-4 ye.kaş taze kıyılmış nane
2 adet ince doğranmış salatalık
3 ye.kaş.sıvı yağ
1 adet limon suyu
tuz-karabiber
marul(servis için)
------------------
YAPILIŞI:
Bulguru soğuk suyla yıkayıp ıslatılır,15 dak.bekletilir.Bulgur iyice kurulanır(sonradan sulanmaması için)...
Tüm malzeme karıştırılır ve en fazla 2 saat buzdolabında bekletilerek servis yapılır....

Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzel tariflerini görmek isterseniz BİR TIK yeterli :)






61_ Sevgili HATİCE yepyeni çıtır çıtır,taptaze PİLELİ BÖREK yapmış etkinliğimiz için,ellerine sağlık canım,çok teşekkürler,ben önceden pilenin sadece eteklere,elbiselere yapıldığını sanıyordum,ama artık böreklerede yapılıyormuş :) Pileleri buruşmasın yerken haticem :)
şaka bir yana bu bizim muhacir lerin yaptığı kırma ya benziyor,yapılışı çok az farklı ama malzemeler ve görüntü aynı,bizim kırma dediğimiz börekte teker teker yufkaların içine malzemesi koyup büzülüyor,hatice iki yufkanın arasına koymuş,fark orada,hemen yayınlıyorum canım,sevgiler...


Pileli böreği tek yufkadan yapınca içindeki malzeme pişerken çok kızarıyordu,bende malzemeleri korumaya aldım :) tarifi Gülcan'ın ''Çay.Kahve.Bahane'' etkinliğine gidiyor....


Ölçü vermiyorum,ilk yufka serilir,arasına yumurta,sıvıyağ ve sütten oluşan sos sürülür,peynirli maydanozlu iç malzemesi koyulur ...Malzemenin üzerine ikinci yufka serilir(böylece malzemeler koruma altına alınır:),bir kenarından toplamaya başlayarak pileler yapılır..Yufka ikiye bölünerek fırın kabına yerleştirilir (benim kalıbım küçük olduğu için böldüm bütün olarakta yerleştirebilirsiniz) istenilen miktarda yufka kullanarak börek tamamlanır...Kalan sos üzerine dökülür ,dilimlenir ve 1 gece buzdolabında bekletilir,önceden ısıtılmış fırında pişirilir....


Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzel tariflerini görmek için BİR TIK yeterli :)







60_ Şimdide beklettiğim tarifimi sevgili ÜLKÜ göndermiş :) ben yokken sağolsun etkinliğimiz için
KEK yapmış,kalkmış bize kek yapmış,canım benim,ellerine yüreğine sağlık,çok teşekkürler ediyorum...
Ülkü'cüğüm demişki:
Sevgili ablam Gelibolu17 etkinlik düzenledi ee bende katılmazsam olmazdı :)

Biliyorsunuz beceriksiz olmaktan yana çok dertliyim :) ama bu sefer parmaklarımı
yedim sıradan bir kek yaptım tamam olabilir ama bu benim gibi beceriksiz biri için
büyük bir olay alkışlıyorum kendimi :)



Tarif ;

Malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker( ben fazla tatlı sevmediğimden 1 bardak koydum)
1 limon kabuğu rendesi(limonun yarısını da içine sıktım nasıl olsa birşeye benzemeyecek diye :p)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2,5 su bardağı un
Yarım çay bardağı süt(bunu ben ekledim sütün dibinde kalmıştıda)
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Yarım çay bardağı ceviz içi
Tarifte 2 kaşık kakao yazıyordu ama bende yoktu koymadım :)
Karıştırmak için kap, kaşık :)
Kek kalıbı :)
Yapılışı
Yumurta ve şekeri kaba alıp kaşıkla bir güzel karıştırdım,yağı yoğurdu limonu sütü ekleyip
karıştırdım, un vanilya kabartma tozunu da eleyerek ekledim karıştırdım en sonrada cevizleri
atıverdim efem onlarda buluştuktan sonra margarinle yağladığım kalıba döküverdim doğru
200 derecede ısınmış fırına dedim koşturarak gittiler :) sonuç amanın dedim bunu ben mi
yaptım bir süre inanamadım ama dedim yavrum sendin evet bunu yapan :) afiyetle yedim
hatta sıcak severim ben yarısını yemişim :)) Buse'de mutfağa geldi gitti yedi o derece yani :)
Afiyet olsun yapacak olanlara hiçç bilinmeyen bir tarifti öğrenmiş oldunuz hadi yine iyisiniz :P



Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzelliklerini görmek için BİR TIK yeterli :)






59_Sevgili dostum BADEM ÇİÇEĞİ ben yokken çok güzel PATATESLİ VE  PEYNİRLİ YUFKA BÖREĞİ hazırlamış sağolsun :) Ellerine sağlık canım,çok teşekkürler,sevgiler,selamlar...


MALZEMELER

5 yufka
2 yumurta biri üzerine sürülecek
Yarım su bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı yogurt
1 su bardağı süt
Haşhaş üzeri çin
İÇ HARCI
2 tane haşlanmış patates
Beyaz peynir
Maydanoz
Pulbiber, tuz, karabiber
YAPILIŞI
Önce iç harcını hazırlayalım. Bütün malzemeleri bir kapta karıştırıp bir kenara alalım. Daha sonra başka bir kapta yogurt, sıvıyağ, süt ve yumurtayı çırpalım.Sonra tepsiyi margarinle yağlayalım. 1 yufkayı yayalım hazırladıgımız sıvı karışımla yufkanın her tarafına sürelim 2 yufkayıda üzerin kapatıp sigara böregi yapar gibi üçgenler keselim iç harcını koyup rulo saralım ve tepsiye dizelim.Diger yufkalar içinde aynı işlemi uygulayıp üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaşı serpelim. 180 derece fırnda pişirelim.Afiyet olsun şimdiden:)


Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzel tariflerini görmek için BİR TIK yeterli :)







58_Şimdide sırada beklettiğim tarifi yokluğumda sevgili AYNUR yollamış,ellerine sağlık canım,çok teşekkürler,sevgiler :)
DOLGULU TOP KEK (SODALI)




SODALI KEK

Malzemeler::::::
4 adet yumurta,
7 kahve fincanı toz şeker,
3 fincan sıvıyağ,
4 fincan soda veya gazoz,
8 fincan un,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
2 yk. kakao.
YAPILIŞI::::::::
ilk önce yumurta ve şeker iyice çırpılır,sonra diğer malzemeler eklenerek güzelce karıştırılıp muffin (top kek) kalıplarının içine yerleştirdiğimiz küçük kek kağıtlarına bir yemek kaşığı koyup tam ortasına bir tane topcuk yerleştirdikten sonra 2 yemek kaşığı daha kek hamurundan döküyoruztüm kek hamurunu bu şekilde hazırladıktan sonra 150 derecede ısıtılmış fırında pişirilir ve afiyetle yenir dilimlendiği zaman görüntüsü çok güzel oluyor hadi afiyet olsuuuuuuun.. Kek pişerken kapağını iyice kabarıncaya kadar açmıyoruz unutmayalım lütfen kekimiz sönmesin diye.
İç dolgusu için topcuklar:

1 paket labne, 1 çay bardağı toz şeker, 1 su bardağı hindistancevizi.
Hepsi yoğurulup cevizden biraz küçük toplar yapılır buzdolabında bekletilir ve kek hamuru hazırlandıktan sonra birlikte kullanılır.
Bu keki deneyip yedikten sonra gelip bana da yorumunuzu yazarsanız sevinirim:)
AFİYETLE

Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzel tariflerini görmeniz için BİR TIK yeterli :)







57_Sevgili arkadaşım HATİCE sağolsun iki güzel tarif yayınlamış ben yokken,çok teşekkür ederim canım,ellerine sağlık...ilk tarifi MİLFÖY TENCERE

Sosisli,mısırlı pilavıma yenilebilir bir tencere yaptım:) nasılmı ???????Duydunmu GÜLCAN' cığım :) ''Çay,Kahve.Bahane'' ye gidiyor :)


Cam fırın kabının önce kenarlarına sonra altına inceltilmiş milföyleri yerleştirdim,bir tanade kapak hazırladım,önceden ısıtılmış fırında pişirdim, tencerem hazır :) :)soğuyunca içine pilavımı

doldurdum kapağını kapatıp masaya getirdim,hem pilavı hem tenceresini afiyetle yedik :) :)
 
Afiyet olsun canım benim,diyerek hemen sırada bekleyen ikinci tarifini yayınlıyorum :)
 
56_  HAŞHAŞLI MARMELATLI KURABİYE
 
 
Ağızda çiğnerken çıtır çıtır tat veren haşhaşı çok seviyorum :)tarifim Gülcan'ın ''Çay,Kahve,Bahane'' etkinliğine gitsin...
-------------------
MALZEME:
1 paket tereyağ veya margarin
1/2 çay.bar. sıvıyağ
4 su.bar.un
1 su.bar.pudra şekeri
2-3 çor.kaş gri haşhaş
marmelat
-------------
YAPILIŞI:
Hamur yoğurma kabına eritip ılıttığımız margarini,sıvıyağı,pudra şekerini koyup çırpalım..Haşhaşı, unu ekleyip karıştıralım ve özlü bir hamur yoğuralım..Hamurdan istenilen büyüklükte parçalar alıp şekil verelim..Ben hamuru ikeye böldüm.. Yarısını hamurdan yuvarlaklar alıp ortasına parmak bastırıp çukurlaştırdım pişince marmelat koydum ,diğer yarısını ise uzun rulo yapıp buzdolabında biraz bekletip dilimledim..
Tepsiye dizilen kurabiyeler önceden ısıtılmış fırında pişirilir (benim bisküvilerim biraz fazla pişti siz daha az pişirin olurmu :)
Çay veya kahvenin yanında çıtır kurabiyeleri hammm yapın :) :)

Ellerine sağlık canım,arkadaşımın sayfasındaki diğer güzel tariflerini görmek için BİR TIK yeterli :)

2 yorum:

anneminkizıyim dedi ki...

Canim etkinlik devam ediyormu hala ben bitti sandim.
Blogumda sordugun soruyu ekledim bakabilirsin, sevgilerimle....

Gelibolu17 dedi ki...

hoşgeldin canım,etkinlik devam ediyor,tarifler geldiği sürece devam edicek ayrıca ev sahibeliği yapmak isteyen olursa vereceğim...
geliyorum bakmaya çok merak ettiğim şeyin ne olduğuna,teşekkürler,sevgiler :)