18 Eylül 2011

"Çay,Kahve Bahane Etkinliği" Yeni Tarifler



                                                        ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more

                                 

"Çay,Kahve Bahane"

'bu etkinlik çok şahane' diyerek yeni bir etkinlik başlatmak istiyorum,
her zamanki gibi güzel tariflerinizle beni yalnız bırakmayacağınızı ümid ediyorum...

Tarifleriniz gelmeye devam ediyor arkadaşlar,çok teşekkürler :)

Selamlar arkadaşlar,nasılsınız?
Hafta sonu ben biraz buraları boşlayınca tariflerim birikmiş,bakalım biraz eklemeye çalışacağım şimdi,
bekleyen tarifleri sırasıyla yayınlamaya devam edeceğim :) Beklettiğim içinde arkadaşlarımdan çok özür diliyorum...Hemen yeni tariflere geçiyorum :)

53_ Sevgili arkadaşım YILDIZ etkinliğimize çok hoş ve farklı bir tarifle misafir olmuş,LOKUM PİLAVI ismi,bana çok değişik geldi,görüntüde çok güzel,elleirne sağlık canım,çok teşekkürler,her zaman bekliyorum,selamlar olsun Şanlı İzmir'e :)


Eminim başlığı okuyunca bunun tatlı bir tarif olduğunu düşünmüşsünüzdür... Lokum pilavı Bodrum yöresine ait genelde özel günlerde ve düğünlerde yapılır... Rahmetli anneannem çocukluğumda çok sık yapardı pek bi maheretliydi, zaten en son da onun elinden yemiştim....

Bu pilavı kışın tereyağı yazın ise zeytinyağı kullanarak yapılır ve odun ateşi geçip ,közler kalınca tepsisi ile közün üzerinde demlendirilir ama artık zamanımızda bu pek mümkün değil varsa elektirkli ocak üzerinde demlendirmenizi tavsiye ederim bir nebze olsun gerçek lezzete yaklaşmış olursunuz...
Malzemeler :
3 bardak un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemeleri :
250 gr kıyma
1 kuru soğan
zeytinyağı veya tereyağ
1 çay kaığı karabiber ve tuz
Üzeri için :
1 bardak et suyu
Yapılışı :
Un ; yumurta ve tuz ile sert bir hamur olacak şekilde su ile yorulur...
Elde edilen hamur ortalama büyükçe bir portakal iriliğinde beze olacaktır...
Bezeyi merdane ile yarım cm kalınlığında açıp temiz bir bez üzerine alıp ara sıra çevirerek biraz kurutalım...( yarım saat yeterli olacaktır fazla kurutursanız keserken yufka kırılır )
Yufkayı kare kare keselim ortalama kareler 1 cm genişliğinde olmalı ...
Benim kareler bu ölçülerin biraz dışına taştı :)
Kestiğimiz kareleri temiz bir bez üzerinde en az 2-3 gün kurutalım...
İsterseniz daha fazla yapıp bunları bez kese içinde yada cam kavanoz içinde daha sonra pişirmek üzere sakılıyabilirsiniz....
Kare kare lokumlar hazır sıra geldi pişirmeye..
Bunun için bir tencerede tuzlu su kaynatıp lokum kareleri haşlıyoruz...
Burada dikkat edilmesi gereken iki önemli püf nokta :
Haşlama suyu çok fazla olmamalı
ve
Kareler biraz diri kalmalı ( aldente)
Kareler haşlanırken iç malzemeleri hazırlıyalım...
Dediğim gibi zeytin yağı veya terayağ size kalmış...
Soğanı rendeleyip yağda pembeleştirip içine kıymayı ekleyip iyice kavuralım...
Karabiber ve tuzunu ocağı kapattıktan sonra ekliyelim....
Haşlanan kareleri süzüp geniş tabanlı teflon bir tecereye alalım ve üzerine kavrulmuş kıymayı döküp karıştıralıp tencereye yayalım son olarak üzerine et suyu gezdirip elektirili ocağın en küçük derecesinde suyunu çekiktirip ortalama 15-20 dakika demlendirelim...
Afiyet olsun....


Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzellikleri görmek için BİR TIK yeterli :)









52_Sevgili gönül dostumuz HATİCE bu kezde EZOGELİN PİLAVI ile misafirimiz olmuş,,,teşekkür ederim canım,ellerine sağlık,sevgiler,selamlar olsun :) Şimdi yayında bu güzle tarifin :) Görüntü gerçekten çok güzel...

Lezzet dergisinde okuyup not almıştım,misafirlerime yaptım,misafirlerim ve ben beğendik :)

biz çayın yanında yedik, GÜLCAN arkadaşımın ''Çay,Kahve,Bahane'' etkinliğine katılabilir :)
----------------------
MALZEME:
1 u.bar. pirinç
1 su.bar.pilavlık bulgur
1su.bar.arpacık şehriye
1 su.bar.yeşil mercimek
30.gr. tereyağ(ben biraz daha fazla koydum:)
1 çay.bar.sıvıyağ
1 adet kuru soğan
1 adet pırasa(ben koymadım)
2-3 adet mini sivri biber
1 adet salçalık kırmızı biber
3,5 su.bar.et suyu
yarım demet maydanoz(ben dereotu koydum)
tuz
karabiber
------------
YAPILIŞI:
Mercimeği yıkayıp haşlayın ve süzün.Tencereye tereyağ ve sıvıyağı koyup şehriyeyi kavurun(ben önce kavurmayı unuttuğum için rengi ayrışmadı ,siz kavurun :)ince kıyılmış soğan, yıkanıp süzülmüş,pirinç ve bulguru ekleyip 5 dak. daha kavurun...
Kavrulan malzemeye ince kıyılmış biberler,minik doğranmış domates ve merciğimeği ekleyip kavurmaya devam edin,kıvama gelince tuz ve et suyunu ekleyin(su az gelirse ekleyin)ve pilavınızı pişirin.Pişen pilavı karabiber, maydanoz veya dereotu ile tatlandırıp afiyetle yiyelim...
Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzel tarifleri için BİR TIK yeterli :)






51_Sevgili hemşerim PORSELENDEMLİK etkinliğimize PORTAKALLI KEREVİZ SALATASI ile misafirimiz olmuş,hiç tatmadığım bir şey ama güzeldir diye tahmin ediyorum,o yaparda güzel olmazmı :p
Ama hemşom ben kereviz yemeğide yemiyorum ya napcaz şimdi :) Artık sen yaptın diye şimdi salatasını bari yiyeyimki ayıp olmasın,nimete öyle ters düz hareket yapılmaz günah :) Bütün traiflerin başımın üstünde yeri var teker teker,teşekkürler canım,gene beklerim,sevgi/yle kal,selamlar olsun :)

MALZEMELER
3 adet orta boy kereviz
4 adet ince havuç 15 adet küçük arpacık soğan 10 diş sarımsak yarım çay bardağı sızma zeytinyağı 3 adet portakalın suyu 1 adet limonun suyu 4 adet patates 1 tatlı kaşığı tuz konserve mısır üzeri için kereviz yaprakları
YAPILIŞI
Arpacık soğanları, sarımsağı, zeytinyağını tencereye koyun. Havuçların kabuklarını soyun, küp küp doğrayıp tencereye ilave edin. Hepsini kavurun. Patatesleri küp küp doğrayıp tencereye ekleyin. Kerevizlerin kabuklarını soyup yıkayın. Patatesleride küp doğrayıp bekletmeden tencereye atın. Üzerine 1 limonun suyunu gezdirin. 10 dakika orta harlı ateşte çevirerek kavurun. Sıktığınız portakalların suyunu ilave edin. Kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu ilave edin. Salatayı piştiği tencerede soğutun. Soğuyunca servis tabağına alıp üzerine mısır serpin ve kereviz yapraklarıyla süsleyin.
Çok lezetli bir salata arkadaslar harika deneyinnn...

Hemşomun sayfasındaki diğer güzelliklerini görmek için BİR TIK yeterli :)






50_Sevgili arkadaşım BAHAR ÇİÇEĞİ sağolsun bu seferde çok güzel bir CEVİZLİ KEŞKÜL tarifiyle misafirimiz olmuş,ellerine sağlık canım,çok teşekkürler,sevgiler :)
 1 litre süt
1 su  bardagi  seker
1 cay  bardagi  ince  cekilmis  ceviz
3 yemek  kasigi  pirinc unu
2 yemek  kasigi   hindistan  cevizi
1 yemek  kasigi  nisasta
1 paket  vanilya
Süt  tencereye  alinir  vanilya  ve  ceviz  haricinde  bütün  malzemeler ilave  edilirek  koyulasincaya  kadar  karistirilarak  pisirilir.Vanilya  ve  ceviz eklendikten  sonra  bir  tasim  daha  kanatildiktan  sonra  ocaktan alinir.Kaselere  paylastirilir soguduktan  sonra  buzdolabinda  bir  kac  saat  bekletildikten sonra servis  edilir.

Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzel tariflerini görmek için BİR TIK yeterli :)






49_Sevgili arkadaşımız CANIM ÇEKTİ PİŞİRDİM sağolsun etkinliğimize FRAMBUAZLI TART tarifiyle misafir olmuş,çok teşekkür ederim canım,ellerine gönlüne sağlık,sevgiler,selamlar olsun,her zaman bekliyorum :)


MALZEMELER:
125 gr. tereyag
1 yumurta sarısı
2 su bardagı un
3 kaşık pudra sekeri
KREMASI:
2,5 su bardagı süt
½ su bardagı un
½ su bardagı seker
1 poşet kremşanti
1 su bardagı süt(kremşanti için)
Frambuaz
HAZIRLANIŞI:


Arkadaşımızın sayfasındaki diğer güzel tariflerini görmek isterseniz BİR TIK yeterli :)





48_ Efendim sevgili HÜMEYRA demişki,bıktırana kadar tarif yoluyacağım etkinliğe :) Bıkmam ben canım sen merak etme,başımın üstünde yeriniz var,her zaman beklerim güzel tariflerinizi,bıkmak ne demek,siz tarif yollamasanız ben kendi kendime nasıl etkinlik yapıcam,deli derler valla,zaten ödüm koptuydu başlarken ya kimse beni tınlamazsa tarif yollamazsa diye ama sağolsun arkadaşlarım yalnız bırakmadılar :)
Hümeyra da sağolsun iki güzel kurabiye tarifi yollamış,ardı ardına ikisinide yayınlıyorum,teşekkürler canım sevgiler,selamlar....
HAVUÇLU TARÇINLI AY KURABİYE

Gel vatandaş geel, ağızda dağılan gevrek kurabiyeye gel! Efendim, yine günlerden bir gün canımız tatlı istemişken -ki elmalı kurabiye istemişti aslen- evde elma yoktu ve atıp tutup iki çeşit kurabiye yaptım. Ulen dedim, bu tarçın havuca yakışıyorsa elmalı kurabiye yerine havuçlu yapsam ya...

Yaptım da güzel oldu. Tek çeşit sevmem, genelde tek hamurdan 2-3 çeşit kurabiye yapmayı severim, hamurumun bir kısmıyla da haşhaşlı kurabiye yaptım, haşhaşlısı ötekinden de güzel oldu, bisküvi gevrekliğinde...
Malzemeler:
İçi:
5-6 Orta boy havuç
8 Kaşık tozşeker
2-3 Çay kaşığı tarçın
Hamuru:
1 Paket margarin
3 Kaşık yoğurt
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
4 Kaşık pudra şekeri
3,5-4 su bardağı un
Üstü:
Pudra şekeri
İlk önce içini hazırlayalım. Havucu temizleyip rendeleyelim. Bir tavada, havucun içine tarçın ve şekeri ilave edip pişirelim. Havuçlar önce suyunu salıyor sonra geri çekiyor. Hazır olunca altını kapatıyoruz.
Hamur malzemelerinin hepsini karıştırıyoruz, hamur haline getiriyoruz. Dikkat edeceğimiz şey, margarin buzdolabından yeni çıkmış olsun. Kulak memesi dedikleri kıvamı elde etmemiz gerek. 3,5 ya da gerekiyorsa 4 su bardağı un yeterli oluyor. Hamur parçalarını elimizle 12-13 santim çapında yuvarlak açıyoruz, içlerine havuçlu harçtan koyup yuvarlıyoruz ve kenarlarını biraz kıvırınca ay oluyor, bir kadın gibi yumuşacık hatları oluyor, çok cici görünüyor ve bir ya da iki kurabiye bir kişiyi tatmin edecek kadar iri oluyor.
Ayların hepsini yapıp fırında 190 derecede pişiriyoruz. Fırından çıktıklarında sıcakken üzerine pudra şekeri serpiyoruz. Soğuyunca yiyoruz, bu kısmı anlatmama zaten gerek, biliyorsunuzdur. Afiyet olsun.
Tarifim Çay, Kahve Bahane Etkinliğine gidiyor yine.

47_ HAŞHAŞLI KURABİYE

Bisküvi inceliğinde gevrek mi gevrek, ağızda dağılan kurabiyemi tarif etmeye geldim. Eşim çok sevdi diye bu kadar reklam yapıyorum.

Tarif gelsin hemen, çünkü işim gücüm var, bebeğim kucağımda uyudu, tek elle yazıyorum, iyice daldı, artık beşiğine gitmesi lazım. O uyurken de süpürülecek silinecek yerler var. Yemek yapıcam daha.
Tarifi yine Çay, Kahve Bahane Etkinliğine yolluyorum, bıktırana kadar yollayayım.
Hamuru:
Yarım paket tereyağı (Koksun mis mis)
1,5 Kaşık yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
2 Kaşık pudra şekeri
2 su bardağı su bardağı civarı un
Haşhaş
Üstü:
Haşhaş
Pudra şekeri
Hamur malzemelerinin hepsini karıştırıyoruz haşhaş hariç, hamur haline getiriyoruz. Tereyağı buzdolabından yeni çıkmış olsun. Kulak memesi dedikleri kıvamı elde etmemiz gerek. 2 su bardağı un yeterli oluyor. Şimdi sıra haşhaşta, haşhaş keyfinize kalmış, ben çok severim ağızda çıtır çıtır... O yüzden bol koydum içine. Hamuru yoğurup rulo yapıyoruz, buzdolabında biraz sertleştirip dilimliyoruz ya da vaktiniz dar ise elinizle ince yuvarlaklar yapın. Yuvarlakların birer yanını haşhaşa bandırıyoruz. Fırında altını yağladığımız tepside 190 derecede pişiriyoruz. Fırından çıktıklarında sıcakken üzerine pudra şekeri serpiyoruz.

Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzel tariflerinden haberdar olabilmeniz için BİR TIK yeterli :)






46_Sevgili ANNEMİMKIZIYIM arkadaşımda etkinliğimize destek oluyor sağolsun,çok teşekkür ederim güzel tarifleri için,bu kezde MÜRDÜM ERİK PESTİLİ hazırlamış bizler için,ellerine sağlık canım,güzel tarifini hemen yayınlıyorum,gene bekliyorum,sevgiler,selamlar olsun :)


Misafirlerimize ikram yapabilecegimiz kis icin hazirliyacagimiz bu nefis Mürdüm Erik Pestili tarifimi "Çay,Kahve Bahane" etkinligini düzenliyen arkadasim Gelibolu17 ye yolluyorum. Kolay gelsin canim.

Harika bir Pestil yaptim. Mürdüm erikli pestil, havanin nem ve soguklugundan kurutmak baya zor oldu ama en sonunda biraz firinda, biraz disarda kurudu.

Malzemeleri:
2 kg Mürdüm Erigi
1 kg seker
1 Limon suyu
2 yemek kasigi Nisasta
200gr Hindistan Cevizi
Yapilis:
Erikler yikanir cekirdekleri cikarilir dört dilim yapilir ve üzerine seker ilave edilir.
Bir iki saat tencerede bekletildikten sonra ocaga alinir ve kaynatilir. 10 dakika kadar daha sonra limonsuyu ve nisastada eklenir bir tasim kaynatilir ve blender ile püre yapilir bir tasim daha kaynatilip ocaktan alinir. Bir tepsi sivi yagla yaglanir ve püre tepsiye aktarilir ve ister 2-3 gün üzeri ince tülbent ile örtülü kurutulur veya önce 1 saat 100 dercedeki firinda pisirilip yine kuruyana kadar 1 gün bekletilir ve istenilen sekilde kesilir, dilimlenir. Istege göre Hindistan cevizi rendesine batirilir ve yine 1 gün kurutulur ve hava almaz kutuda saklanir.
Not: Bu fotograflarda gördügünüz mini elmalari parkta toplamistim dekorasyonlarima cok iyi oldu ama yenilirmi adi ne hic bildigim yok, bilgisi olan yazarsa sevinirim.
Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzel tariflerini görmek için BİR TIK yeterli :)






45_Sevgili HÜMEYRA etkinliğimize sağolsun güzel bir SUSAM MANTOLU TOZ ÇİKOLATA SOSLU KEK tarifiyle katılmış,çok teşekkürler canım,eminim tadı çok güzeldir bu tatlının :)
Hümeyra ile "İSLAM'IN IŞIĞINDA" dini etkinliğimizi birlikte yapmıştık,kendisi beni diğer etkinliklerimdede yalnız bırakmamıştı,yine destek olmuş :) Her zaman bekliyorum canım,sevgiler :)
Hamur için tereyagı ve sekeri karıstırın.Unu ve yumurta sarısını ekleyip yumusak bi hamur elde edin.Hamuru buzdolabında bir saat dinlendirin.Yagladığınız tart kalıplarına hamuru kalıp büyüklüğünde açarak yerleştirin.Üzerini çatalla ara ara delin yaglı kağıt serip agırlık yapması için kuru bakliyat serpin.175 derecelik fırında pişirin.Krema için süt,un ve sekeri karıştırarak pişirin.Soguyunca bir su bardagı sütle çırparak hazırladığınız kremşantiyi ekleyip mikserle 5-10 dak çırpın.Tartları kalıptan çıkartın ve üzerini kremayla kaplayıp frambuazla süsleyin..
Hani insanın canı birşey çeker de o şey o an evde yoktur, kimi zaman üşenilmez markete gidilir, kimi zaman da market insana öyle uzak görünür ki... Atmasyon birşeyler yapmak gerekir. İşte öyle bir anımda, evde kakao yokken canım da koyu renkli bir kek çekerken keke toz çikolata sos koydum, tadı kakaolu keklerden daha güzel oldu. Susamı da her daim kekte sevmişimdir zaten. Son zamanlarda tadı damağımda kalan nadir keklerdendi.

Malzemeler:
2 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Çay bardağı sıvıyağ
1,5 çay bardağı süt
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1 Paket daphne toz çikolata sos
1,5 Su bardağı un
2 Yemek kaşığı haşhaş
2 Yemek kaşığı damla çikolata
1 Paket susam
Yumurta ve şekeri çırpıyoruz, köpürünce içine süt, vanilya, k. tozu, toz çikolata sosu, unu katıp karıştırıyoruz.Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakıyoruz. Kek kalıbını çok az yağlayıp tabanına ve yanlarına susam serpiyoruz, susamın bir kısmını kekin üstü için ayırıyoruz. Keke damla çikolata ve haşhaşı da ilave edip karıştırıyoruz ve kek kalıbına döküyoruz. Üzerine de susam serpip fırına sokuyoruz. Yaklaşık 25 dk da pişiyor. İlk 20 dk keki fırında rahatsız etmeyin, çökmesin. Sonra pişip pişmediğini kürdanla kontrol edersiniz. Piştiyse sıcağı biraz çıkınca dilim dilim yapıp yiyebilirsiniz. Ilıkken de soğukken de güzeldi. Özellikle ılık haliyle pek hoşuma gitti.
Gelibolu17 yeni etkinlik başlatmış, ben de tarifi oraya yollamak istiyorum. Çay, Kahve Bahane Etkinliğine... Etkinlik herkese açık, tarif yollamak isteyen herkesi bekliyorlar.

Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzel tariflerini görmek isterseniz eğer BİR TIK yeterli :)






44_Şimdi sırada yayınlanmayı bekleyen tarifimi sevgili arkadaşım,wordpress ten komşum SERAP UZUN göndermiş,çok teşekkür ederim canım ellerine yüreğine sağlık,her zaman bekliyorum...
ERİKLİ ELMALI TART tarifini hemen yayınlıyorum canım biraz beklettiğim içinde özür diliyorum...
sevgiler,selamlar olsun :)
Malzemeler:

◦250gr mürdüm erigi.
◦Iki tane elma.
◦3 yumurta.
◦Bir bardak seker.(su bardagi)
◦Bir bardak süt.
◦Yarim bardak erimis margarin.
◦Bir’er tane vanilya ve kabartma tozu.
◦Aldigi kadar un.(koyu kivamli olucak)
Yapilisi:
Erikler yikanip uzunlamasina bölünür,elma soyulur küp dogranir.Yumurta sekerle iyice cirpilir süt,yag,vanilya eklenir ve tekrar cirpilir,un kabartma tozu en son dogranmis elmalar eklenir koyu kivamli bir hamur elde edilir.Yaglanmis tepsiye dökülür el yardimiyla düzlenir,en son erikler gelisi güzel yerlestirilir.Biraz tarcin serptim ben istege göre serpilir.180° önceden isitilmis firinda 45,50 dakika pisirilir. Afiyet olsun…

Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzelliklerden haberdar olabilmeniz için BİR TIK yeterli :)







43_Pek sevgili MUHABBET SOFRASI sağolsun etkinliğimize sürekli destek olan arkadaşlarımdan,
bu kezde çok hoş bir tarif ve fıkra paylaşmış bizlerle,çok teşekkür ediyorum canım güldürdün beni,Allah'ta seni güldürsün inşallah :) hemen MOTRELLA tarifini paylaşıyorum,sevgiler,selamlar olsun :)
Günlerden birgün Temel kalkmış İstanbul'a gelmiş.

İlk kez geliyormuş İstanbul'a.
Otobüsten inmiş karnı da bigüzel acıkmış
Girmiş bir lokantaya...
Garson menüyü vermiş.
Temel bakmış bakmış
Etli fasulye yemeği dikkatini çekmiş
(karadeniz de fasulyeye lobiya dendiği için fasulyenin ne olduğunu bilmiyor :) Ve karadenizde lobiya o kadr çok pişerki gına gelir yemekten :))
Demiş garsona,
Bana bir tabak fasulye, birde muhallebi getir.
Garson getirmiş Koymuş Temel'in önüne
Temel'in gözler açılmış ,sinirler had safhada,
Ula!!! demiş,
Çöye idun lobiya haburiya oldun fasulye nedur senden çektuğum, demiş çıkarmış belinden tabancasını ateş etmiş fasulyeye :)
Kurşunların etkisiyle masa sallanmaya başlamış,tabi muhallebide sallanıyor
Dönmüş ona demiş
Vuu korkma korkma!
Sağa bişe etmiceğum :)
*****
Motrella,her ne kadar ismi alengirli olsada, o da bir fasulye yemeği :)
Artvin yöresine aitmiş. :)
Bir laz olarak bende ilk kez duydum adını ve ilk kez tattım :)
Sıcakken hiç bir şeye benzemeyen tadı, soğukken çok güzel oluyor :)
Tarifte yoktu ama ben piştikten sonra, servis sırasında üzerine elma sirkesi döktüm.:)
Çayın yanında güzel gider.
Kışın bizim apartman da her hafta gün olur ve salata çeşitleri çok sık tüketilir
Bunu yapıcam komşulara inşaAllah :)
Tarifi çay-kahve bahane etkinliğine yolluyorum.
MALZEMELER:
Yarım kg. taze fasulye yani lobiya :)
1 küçük demet taze soğan
1 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı iri kıyım ceviz
Tuz
İsteğe bağlı elma sirkesi
Su
YAPILIŞI:
Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın ve uzunlamasına ikiye kesin.
Bol tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
Soğanları ince ince doğrayın.
Haşlanan fasulyelerin suyunu süzüp süzgeçe alın.
Zeytinyağı tencereye alıp hafifçe ısıtın.
Soğanlar ilave edip diri kalacak şekilde kavurun.
Fasulyeleri ve iri kıyım cevizi ilave edip bir iki karıştırın ve ocaktan alın.
Servis tabağına alıp üzerine sirke dökün ve soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
* Tarifte sıcak olarak servis yapın yazıyor ama bence soğuk daha güzel :)
Seçim size kalmış :)



Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzellikleri görmeniz için BİR TIK yeterli :)








42_Sevgili SAFİYE ablam etkinliğimize ŞEFTALİ REÇELİ tarifiyle misafir olmuş,teşekkür ederim canım,elelrine sağlık...Hemen yayınlıyorum..sevgiler,selamlar olsun....

Malzemeler

2 kg toz şeker
2 çay kaşıgı limon tuzu
2 kg Reçellik şeftali
--------------------------------------------------------------------------------

şeftalilerimizi güzelce yıkeyıp ikiye bölüp çekirdeklerini çıkaralım elma dilimi gibi dilimleyelim.reçeli yapacağımız tencereye şeftalilerimizi alalım üzerine şekeri ilave edeli bir gece bekletelim
tenceremizi ocağa alalım oluşan köpükleri üzerinden alalım
başından ayrılmadan 15 dk kaynatalım
limon tuzunu ekleyip bir taşım daha kaynatalım
ister soğuk ister sıcak kavanozlara dolduralım



Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzel tarfilerini görmek için BİR TIK yeterli :)






41_Kere maşallah diyorum ve sevgili arkadaşım PASTAELİ nin gönderdiği KIYMALI POĞAÇA tarifini yayınlamak istiyorum,çok teşekkürler canım ellerine yüreğine sağlık :) sevgiler,selamlar...
Malzemeler:

Hamuru:
•125 margarin veya tereyağ(eritilmiş)
•2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
•1 su bardağı süt
•1 kabartma tozu
•1 tatlı kaşığı tuz
•Aldığı kadar un
İç malzemesi:
•200-300gr kıyma
•1 soğan
•1 domates
•1 biber
•Pulbiber ,karabiber,tuz
Yapılışı:
Hamurun tüm malzemeleri karıştırılıp kıvamlı bir hamur elde edilir.Sert veya çok cıvık olmamalı.Vaktiniz varsa dinlendirin lezzetini arttırıyor kesinlikle.İç malzemeleri için soğan ,kıyma kavrulup domates,biber ve baharatlar ilave edilir.İç malzeme soğuğunca klasik poğaça gibi yapılır.Ben ağzını çatalla bastırarak kapattım.Görünümü daha güzel oldun diye:))Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu ilave edilip 180-200 derece arası önceden ısıtılmış fırında pişirilir.(fırınınızın pişirme durumunu siz daha iyi bilirsiniz)Afiyet olsun:))

Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzel tariflerini görmek isterseniz eğer BİR TIK yeterli :)






40_Şimdide sıradaki tarifi sevgili arkadaşım ÖZGEN göndermiş,benimde çok sevdiğim bir tariftir bu ve sık sık yaparım :) çayın yanına,aniden gelen misafirlere ikram edilecek çok güzel bir tariftir..KEÇİ AYAĞI tarifin ismi,teşekkür ederim canım böyle güzle bir tarifle misafirimiz olduğun için,ellerine sağlık,sevgiler,her zaman bekliyorum :)
Malzemeler:

2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket karbonat
birkaç damla limon suyu
tuz
aldığı kadar un
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
Önce arkadaşlar verilen hamur malzemeleriyle kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
Biraz dinlendirin.
Sonra büyük parçalar koparıp elinizle uzun rulolar yapın. Bunu unlanmış tezgaha yatırıp3-4 parmak kalınlığında parçalara kesin ve bu parçaların iki ucuna da bıçakla birer çentik atın.
Bolca iyice kızdırılmış sıvıyağda kızarana ve kabarana kadar pişirin.
Buna eskiden anneannem lohusa lokumu dermiş ve yeni doğum yapan komşusuna veya tanıdığına muhakkak kızartıp ve üstüne pudra şekeri serpip götürürmüş.
Şimdi biz dahaçok yanında peynir, domates, zeytin, salçayla yiyoruz. Ayrıca bala,reçele bandırıp yemek de çok keyifli oluyor. Afiyet olsun sevgilerimle...


Arkadaşımın sayfasındaki diğer harika tariflerini görmeniz için BİR TIK yeterli :)






39_Sevgili arkadaşım AYNUR (PAPATYA68) aynı zamanda kendisi benim ilk blog arkadaşımdır,5 yıldır beni hiç yalnız bırakmadı sağolsun her zaman destek oldu,etkinliğimizede TAVUK PAÇASI BÖREĞİ ile misafir oldu,çok teşekkür ediyorum arkadaşıma,gül kokulu topraklara selamlarımı gönderiyorum,gül kokulu diyarda bizleride dualarında unutma diyorum :)



MALZEME:

3 adet yufka
1 tavuk göğsü(haşlanıp minik didilmiş)
1 çay.bar.sıvıyağ
2 su.bar.tavuk suyu
1.SOS İÇİN:
1 adet yumurta sarısı (2 taneydi ben 1 tane kullandım)
2 çor. kaş.un
3 çor.kaş.yoğurt
2 çor.kaş.sirke (ben kullanmadım)
3-4 diş sarımsak
3 su.bar.tavuk suyu
tuz-karabiber
2.SOS İÇİN:
3 kaşık tereyağı
1 çay kaşığı domates salçası (ben ilave ettim)
yarım çay kaşığı pul biber (toz biber yerine kullandım)
yarım çay kaşığı kuru nane (ben ilave ettim)
1 yemek kaşığı su (ben ilave ettim)
Nasıl yapılıyormuş:

5-5,5 bar.haşlanıp didilen tavuk etleri,tuz, pulbiber ve karabiberle karıştıralım...Tavuk suyunu süzgeçten geçirip kenara alalım... Bir yufkayı serip üzerine fırça ile sıvıyağ sürelim ve yufkayı 4.e bölelim..Yufkaların geniş kenarlarına tavuklu içten koyup rulo şeklinde saralım ve kendi etrafında döndürerek gül böreği şeklini verelim,diğer yufkalarıda aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizelim..
Yufkaları önceden ısıtılmış fırında pembeleşene dek pişirelim,tuzunu ekleyip ateşten alalım.. Börekleri fırından aldıktan sonra 2 bar.soğuk tavuk suyunu üzerlerine gezdirelim,börekleri 5 dak.daha pişirelim... Börekleri fırından alıp,sosu üzerine dökelim....
1. Sosun yapılışı:
Sosunu hazırlayalım,tencereye unu,yoğurdu, yumurta sarısını,dövüşmüş sarımsakları,ve tavuk suyunu koyup çırpma teli ile karıştırarak koyulaşana dek pişirelim..
PÜF NOKTASI:
Sosun tuzunu en son koymalıyız içinde yoğurt olduğu için sos bozulabilir...
2. Sosun yapılışı:
3 kaşık tereyağını eritip hafifce kızdırdıktan sonra içine 1 çay kaşığı domates salçası,yarım çay kaşığı pul biber ve yarım çay kaşığı kuru nane ekliyoruz karıştırıp 1 yemek kaşığı da su ilave ettikten sonra bir iki karıştırıp 1. sosunu döktüğümüz böreklerin üzerine gezdiriyoruz sonramı? afiyetle yiyiveriyoruz:)))
beğenilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum herkese sevgiler:)


Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzel tariflerini görmek için BİR TIK yeterli :)






38_Sevgili arkadaşım BADEM ÇİÇEĞİ sağolsun etkinliğimize çok güzel bir KESTANELİ ÇİKOLATALI MUS tarifi göndermiş,ellerine sağlık canım benim,çok teşekkürler :)

MALZEMELER
250 gr hazır kestane püresi [ben dondurucuda bulunan haşlanmış kestaneleri rondodan geçirip kullandım ]
125 gr bitter çikolata
300 ml sıvı krema
2 adet yumurta akı
Yarım çay kaşığı tuz
100 gr toz şeker
SÜSLEME İÇİN
Karışık orman meyveleri
YAPILIŞI
Kayner su dolu bir tencerenin üzerine oturtulmuş başak bir kabın içinde çikolatayı eritip bir kenara alalım. Kestane püresini ve 180 ml kremayı eritilmiş çikolata ile karıştırın. Başak bir kabın içinde yumurta aklarını tuzla birlikte kar haline gelinceye kadar mikserde çırpın.Azar azar şekeri ekleyin ve katılaşana kadar çırpmaya devam edin.Kestaneli karışımı içine ekleyip iyice yedirin. Buzdolabında 1 saat bekletin donsun. Daha sonar karışımı sıkma torbasına doldurup servis kaplarına sıkarak doldurun. Kalan kremayıda çırpıp musların üzerine dökün ve meyvelerle süsleyip servis yapın. Şimdiden afiyet olsun.

Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzel tariflerini görmeniz için BİR TIK yeterli :)



6 yorum:

muhabbetsofrasi dedi ki...

pişt pişt :)

tarifin var bloğumda :)

Gelibolu17 dedi ki...

pişt pişt,yayınladım tarifini blogumda :)

Baharcicegi dedi ki...

tarifim hazir alabilirsin canim

nilgün dedi ki...

elinize sağlık..hem yepyeni tarifler öğrendim, hem de birçok yeni blogla tanıştım...sevgiler,Nilgün

www.trendyandfriendly.blogspot.com

Gelibolu17 dedi ki...

Baharçiçeği,teşekkürler canım :)

Gelibolu17 dedi ki...

Nilgün,teşekkür ederim,hoşgelmişsiniz :)
benimd eetkinliklerin en sevdiğim yönü bu zaten değişik tarifler ve yeni blogcular tanımamız,,,bakın bende bu sayede sizi tanıdım,memnun oldum,sevgiler,selamlar,her zaman beklerim...