06 Eylül 2011

Veee "Çay,Kahve Bahane" Etkinliğimiz İlk Tarifleriyle Başladııııı :)

                                                             ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more

                                 

"Çay,Kahve Bahane"

'bu etkinlik çok şahane' diyerek yeni bir etkinlik başlatmak istiyorum,
her zamanki gibi güzel tariflerinizle beni yalnız bırakmayacağınızı ümid ediyorum...

Tarifleriniz gelmeye devam ediyor arkadaşlar,çok teşekkürler :)

7_Sevgili MUHABBET SOFRASI etkinliğimize çok sürprizli bir tatlı ile katılmış :)
CEVİZLİ ÜZÜMLÜ KURABİYE yapmış,birde çıkmış Şarköy'ün yoluna birde ne görsün adını bilmediği çiçecikler,güzellikler,doğa ana kucağını açmış onu bekliyo,ohh ne güzel resimler paylaşmış,,,,teşekkürler canım,tarif hemen geliyo :) Benim evime değil tabiside yayına geliyo,ama çok isterdim bu kurabiyelerden yemek,napalım iş başa düştü yine kalkıp kendim yapacağım,yok başaka çaresi :) Böyle resimle karın doymuyo :)

Bayram'da misafirlere ikram olarak kurabiye yaptım

Görenler şekerpare sandılar ve o niyetle çatallarına davrandılar :)
Bende bişey demedim tabi :)
Isırınca sürpriiiiiiiizzzzzzzz :)
Aaaaaaa bu kurabiyeymiş :)
Çok lezzetli, tereyağlı, mis gibi oldu yani
ımmmm :)
Tarifi Çay-kahve bahane etkinliğine yolluyorum :)
MALZEMELER:
125 gr. oda ısısında tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 bardak şeker
1 pkt. kabartma tozu
1 pkt.vanilya
1 su bardağı iri kıyım ceviz
1 su bardağı kuru üzüm
Un
YAPILIŞI:
1 yumurtanın sarısı hariç bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun.
Hamuru şekillendirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı surup çatalın ucuyla izgiler yapın.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pembeleşene kadar pişirin.
Soğuyunca servis yapın.
Afiyet olsun.

Arkadaşımın Şarköy fotoları,diğer enfes tarifleri ve hoşsohbet sofrasını görmeniz için sanırım BİR TIK yeterli :)





6_Sevgili NİHAL ablam etkinliğimiz için PAŞA BÖREĞİ yapmış,sağolsun,ellerine sağlık canım,görüntü harikatadı nasıl acaba,burdan tadamıyorum :) Eminim çok güzeldir...teşekkürler,sevgiler,hemencik yayınlıyorum....


Hamuru için:

1 kg. un, 4 yumurta,biraz su, tuz
İç harcı:
yarım kg. kıyma, 1 tane kuru soğan,yarım demet kıyılmış maydanoz, karabiber,tuz,
Üstüne: Ezilmiş kese yoğurdu, ezilmiş sarımsak, zeytinyağ, kırmızı toz biber.
Kızartmak için
zeytinyağ, haşlamak için yaklaşık 2 lt. et suyu.
Yapılışı:
Hamur malzemeleri yoğrulur, bezelere ayrılır, yaklaşık 18 cm. çapında makarna hamuru kalınlığında yufkalar açılır, zeytinyağında kızartılır.
Diğer tarafta zeytinyağda doğranmış soğan ve kıyma kavrulur, tuz ve karabiber eklenir. Maydanoz karıştırılıp bir kenara konur.
Geniş bir tencereye et suyu konup kaynatılır.Kızartılan hamurlar et suyuna atılıp su böreği yumuşaklığında haşlanıp, geniş bir servis tabağına alınır. Her katın arasına kıymalı harç yayılır. 3 kat hamur konduktan sonra üzerine ezilmiş sarımsaklı yoğurt dökülür. Kıymalı harç yayılır. Zeytinyağda kızdırılmış kırmızı toz biber gezdirilerek servis yapılır.

Arkadaşımın sayfasındaki diğer harika tariflerini görmek isterseniz eğer BİR TIK yeterli :)





5_Sevgili SAFİYECE arkadaşım sağolsun beni hiç yalnız bırakmayan gönül dostlarından :)
Bu seferde etkinliğimiz için CEVİZLİ KURABİYE göndermiş,sağolsun,ellerine sağlık canım,selamlar :)

Malzemeler

1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta beyazı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket (250 gram) yumuşak margarin
4 su bardağı un
1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tepeleme dolu tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
1 fincanı pudra şekeri
2 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı
Bütün malzemeler yoğurma kabında karıştırılarak kurabiye hamuru elde edilir. Hamurdan avuç içi kadar parçalar kopartılarak yuvarlanır ve fırın tepsisine dizilir. 160 derece fırında 20-25 dakika pişirilir. Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz, bir kase içinde karıştırılmış pudra şekeri ve tarçın karışımına bulanarak servis tabağına alınır. Afiyet olsun

Arkadaşımın sayfasındaki diğer birbirinden güzel tariflerini görmek için BİR TIK yeterli :)






4_Sevgili YER SOFRASI arkadaşım PATLICANLI KARNIYARIK BÖREĞİ yapmış,ellerine sağlık canım,çok teşekkürler,hemen yayınlıyorum,her zaman beklerim,sevgiler :)

16 adet için

2 adet yufka
2 adet kemer patlıcan
1 adet soğan
2 diş sarmısak
5 adet sivri biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
200 gr. dana kıyması
Tuz, karabiber, pulbiber
1/2 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Sıvıyağ döktüğünüz tavaya ince doğranmış soğan ve sarmısakları alıp kavurun. Üstüne 3 adet biberi doğrayın. Kıymayı da ilave edip 3-4 dakika daha kavurduktan sonra1 domatesi rendeleyin ve salça ile beraber kıymaya ekleyip iyice karıştırın.
Patlıcanların baş kısımlarını kesip alacalı soyun. Çok minik küpler halinde doğrayıp kavruln kıymaya ilave edin. Tuz ve baharatları da ekleyip 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Ocağın altını kapatıp harcın biraz ılımasını bekleyin.
Yufkanın birini tezgaha serip üzerine süt ve 3 yemek kaşığı sıvıyağını karıştırarak hazırladığınız sostan dökün. Yufkayı 8′e bölün. Geniş uçlarına patlıcanlı harçtan 1 yemek kaşığından biraz fazla yerleştirip 3 parmak genişliğinde sarın. Tüm yufkaları aynı şekilde sarıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerilerine sıvıyağ sürün. (Dileyen 1 yumurtanın sarısını da üstlerine sürebilir, sıvıyağ ile daha çıtır bir börek olurken, yumurta ile yumuşak bir börek elde edersiniz) Bir bıçak yardımıyla böreklerin üst yufkalarını kesin. Açılan yarıklara kalan domates ve biberleri dilimleyip yerleştirin. 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Afiyet olsun.

Arkadaşımın sayfasındaki diğer lezzetli tariflerine ulaşabilmeniz için BİR TIK yeterli :)






3_Sevgili NESLİNAME demişki,ben yemek blogu değilim,ara sıra yemeklerimi yayınlamak istiyorum demiş,istersen son tarifimi alabilirsin demiş :)
Almmammı hiç,çok teşekkürler canım,ellerine sağlık,bende ilk blogu açtığımda yemek blogu değildim ama sonra yemek bloguda açtım,böyle daha iyi oldu diğer yayınladıklarımla yemekler karışmamış oluyor :)
Neyse bakalım ne yollamış Nesliname bize?
PATLICAN KEBABI harika görünüyor valla,inanmazsanız bi bakın :)

Yemek Blogu degilim ama ara sirada olsa yaptigim güzel tarifleri sizlerlede paylasmak isterim....

MALZEMELER
1 Kilo Kiyma
2 Adet Büyük Boy Sogan
4 Dis Sarimsak
6 Adet Patlican
4 Adet Carliston Biberi
6 Adet Normal Büyüklükte Domates
1 Demet Maydanoz
Kirmizi Pul Biber
Karabiber
Tuz
Tereyagi
YAPILISI
Patlicanlari iki parmak kalinliginda yuvarlak yuvarlak keserek bol suda bekletin, kararmamasi icin.
Her bir domatesi üc esit yuvarlaklikta kesin.
Kiymanin icine Soganlari, sarimsaklari, carliston biberleri ve demekt maydanozu cok kücük olmak sartiyla kücük kücük dograyin.
Kiymaya tuzu, karabiberi ve kirmizi pul biberide ekleyerek 5 dakika kadar yogurun. Ne kadar yogurursaniz etin lezzeti o kadar güzel olur.
Yogurdugunuz kiymadan patlican yuvarlak büyüklügü kadar köfteler hazirlayin.
Elinize önce patlican üzerine köfte onun üzerine tekrar patlican onun üzerine tekrar köfte ve üzerine domates koyarak bu sekilde firin tepsisine dizin.
Tepside hazir olan patlican kebabinizin üzerine bir tuz birar kara biber ekeleyin.
Ve üzerine kücük parcalar halinda tereyaginida ekleyin.
Firinda yaklasik olarak 1 saat üzeri kizarana kadar vede suyu cekene kadar pisirin.
Patlican kebabini sicak olarak servis yapin.
Afiyet Olsun.

Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzelliklerden haberdar olabilmeniz için BİR TIK yeterli :)






Çok sağolsun Bahar çiçeği ve Gülsüm  etkinliğimizin ilk tariflerini göndermişler :)
Çok teşekkür ediyorum arkadaşlarıma,ne güzel kaprissiz,cömertler,beni hiç yalnız bırakmadılar :)
Hemen önce BAHAR ÇİÇEĞİ nin tarifiyle başlıyorum :)
Vira Bismillahirrahmanirrahim,Rabbim utandırmasın inşallah...(Amin)
KAYISILI MUHALLEBİ çok teşekkürler canım ellerine sağlık,sevgiler :)


500 gr kaysi

1litre süt
1 yemek kasigi un
3 yemek kasigi nisasta
1 cay bardagi seker
1 cay bardagi ince cekilmis badem
1 paket vanilya
Kaysilarin cekirdekleri cikartilir .Tencerede kaysilar biraz suyla pisirlir. 4, 5 tanesi üzeri icin ayrilir. Kaysilar süzgece alinir,suyundan istenilirse muhallebiye bir cay bardagi eklenebilir.
Süt,un,nisasta,cekilmis badem,seker ,tencereye alinarak koyu muhallebi kivamini alincaya denk karistirliarak kaynatilir.Vanilya sekeride eklendikten sonra karistirilarak ocaktan alinir,kaysilar eklenir blenderdan gecirilir.Muhallebi kabina esit sekilde bosaltilir.Soguyunca buzdolabinda 3 .4 saat bekletilir servis etmeden üzerine kaysilar dizilir.

Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzel tariflerine ulaşabilmeniz için BİR TIK yeterli :)





Hemen ardından GÜLSÜM arkadaşımın tarifi geliyor :)
ÇEMENLİ RULO EKMEK  çok teşekkürler canım ellerine sağlık.sevgiler :)
MALZEMELER
1 çay b. sıvıyağ
2 su b. süt
1 su b. su
1 p. yaşmaya
1 çorba k. tuz
arası için:
150 gr margarin
çemen (çemen tarifi)
üzeri için:
1 yumurta sarısı
kabak çekirdeği
ay çekirdeği
HAZIRLANIŞI:
Bir karıştırma kasesinin içine önce sıvıyağ,süt ve suyu alın. 1 yumurtanın sarısını ayırıp akını da
ekleyip karıştırın. Mayayı bu karışımda ezin. Üzerine tepeleme 20 kaşık un ekleyip tuzunu da
koyduktan sonra yumuşak bir hamur yapın. Bezelere bölüp dinlendirin. 15 dakika sonra
bezeleri yumuşatılmış margarinle yağlayarak tatlı tabağı büyüklüğünde açın. İçine kendi
hazırladığınız çemeni koyup bükerek açma şekli verin yada rulo yapın....üzerine yumurta sarısı sürüp kabak ve
ayçekirdeği ile süsleyin. 200 dereceli fırında 15 dakika pişirin.
AFİYET OLSUN...


Arkadaşımın sayfasındaki diğer güzellikleri görmeniz için BİR TIK yeterli :)
Ve ufak ama önemli bir not Gülsüm arkadaşım bir etkinlik başlatmış sayfasında,oldukça faydalı bir etkinlik olduğunu düşünüyorum ben...
"Pazar filesine dönüş etkinliği" ismi hepimizi ilgilendiren bu etkinliğe bakmakta ve destek olmakta yarar var daha sağlıklı bir doğada yaşamamaız için :)




13 yorum:

muhabbetsofrasi dedi ki...

en kısa zamanda yollancaktır tarifler :D

Gelibolu17 dedi ki...

Çok teşekkür ederim canım,bekliyorum sabırsızlıkla güzel tariflerini :)
Hoşgelmişsin,selamlar :)

yersofrasi.org dedi ki...

Sayfamda etkinliğiniz için patlıcanlı karnıyarık böreği tarifini yayınladım. Etkinlikte kolaylıklar diliyorum. www.yersofrasi.org

BASİTTARİFLER dedi ki...

inşallah bende en kısa zamanda katılıcam etkinliğe

Gelibolu17 dedi ki...

yersofrası,hoşgelmişsiniz,çok teşekkürler,,,tarifiniz yayında,gene beklerim :)


Basittarifler,
hoşgelmişsin,bekliyorum,sevgiler :)

muhabbetsofrasi dedi ki...

bloğumda tarifiniz var efendim :)

Gelibolu17 dedi ki...

teşekkür ediyorum efendim:)tarifiniz yayınlanmıştır,sevgiler,selamlar :)

yemekbiraşk dedi ki...

aşkitom, hazır bilgisayardayken yazayım dedim yarın yayında kurabiye tarifim olacak linkini verdim..
sevgilerimle
seval

Gelibolu17 dedi ki...

Canım bende Tövbeler tövbesi ni seyrederken bakıyordum yorum varmı diye,gördüm yorumunu,not alıyorum,teşekkürler canım,bekliyorum güzel tariflerini,,,selamlar :)

HTTP://BELGUZARANNE.BLOGSPOT.COM dedi ki...

SELAM HAYIRLI CUMALAR

Aynur dedi ki...

Herkesin ellerine sağlık bacım harika mamalar var acıktım bakınca:)
kolay gele

Mutfak dili dedi ki...

Maşallah hepsi çok güzel. Ne yalan söylesem ilk başta üzümlü kurabiyeyi bende şekerpare sandım okuyunca baktım kurabiyeymiş.
inşallah bende göndermek istedim bu güzel yarışmaya bir şeyler.
Sevgiler.. Kolaylıklar..

Gelibolu17 dedi ki...

Mutfak dili,hoşgelmişisniz,çok teşekkürler..güzel tariflerinizi beklerim,sevgiler,selamlar :)