07 Mart 2012

Ağlayan Kek

Çok severim AĞLAYAN KEK i ben bir kez yapmıştım çokta güzel olmuştu,ama sonra o tarifimi kaybettim ben biraz dağınık olduğum için :) şimdi sevgili BÜLBÜLÜN YERİ etkinliğimize  gönderince çok sevindim,hemen not alıyorum yapacağım ilk fırsatta :) çok teşekkür ediyorum arkadaşımıza,gene bekliyorum,sevgiler...
Serin ama pırıl pırıl bir Ankara sabahından tüm sevdiklerime merhaba demek istiyorum. Günlerin kısa olması mı, yaşamın koşuşturması mı bilmiyorum ama günler bana yetmiyor. Sabah kalmamla akşam olması bir oluyor.
Çalışırken öyle gelirdi, o koşuşturmanın içinde hiç anlayamazdım. Emekli olunca hayat sanki bir dinginliğe kavuşmuştu. Saatler daha uzun uzun geçiyordu ama nedense bugünlerde yine her şey hızlandı. Şikâyetçi miyim? Hayır. Ama benim gibi telaşlı ve sabırsız biri için biraz yorucu. Neyse sağlık olsun diyelim.
Blogumu açtığım da ilk verdiğim kek tariflerimden olan ağlayan kekin değişik bir tarifini vermek istiyorum. En sevdiğim tatlardan olan bu keke bu ismi hiç yakıştıramam, o zaman da dediğim gibi gözyaşları gülmekten olsun.
Ağlayan kek tarifimi, "73.HAFTA. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ "ne ev sahipliği yapan sevgili gelibolu17 ye ve Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay,Kahve Bahane etkinliğine" ev sahipliği yapan sevgili elifindefterinden e gönderiyorum.
Arkadaşlarıma kolaylıklar dilerim.
Malzemeler
3 adet yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
2 yemek kaşığı kakao
1 kahve fincanı süt
1 adet kabartma tozu
Bir tutam sevgi
Üzerine
1,5 su bardağı süt
2 adet krem şanti
2 su bardağı süt
Hazır çikolata sosu
Yapılışı
Yumurta ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Sütü ekleyin çırpın.
Elenmiş un, kabartma tozu ve kakaoyu başka bir kapta karıştırın ve yavaş yavaş hamura ekleyin ve çırpın.
Yağlanmış ve toz şeker serpilmiş kare borcama karışımı boşaltın.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Fırından çıkınca sıcakken üzerine sütü dökün.
Soğuduktan sonra sütle çırpılmış kremayı üstüne dökün.(Önceden çırpın ve buzdolabında bekletin)
Hazır çikolata sosunun da üzerinde yazıldığı gibi pişirin ve kremanın üstüne dökün.
Buzdolabında dinlendirin ve servis yapın.
Afiyet olsun.

8 yorum:

VuslaT dedi ki...

Sevgili arkadaş: ben bir hafta önce ağlayan çınarı yazmıştım. Bugün sizde ağlayan kek var. Şöyle yapalım, siz ağlayan keki pişirin sıcak sıcak çıkın yola Bursa_Gölyazı'ya varın. Bende Ankara'dan yola çıkayım. Ağlayan Kekin kokusuyla ağlayan çınarın altında konaklayayım.Rüzgarın nefesinde çınarın gölgesinde elinizin lezzetinde bir gün geçirip dağılalım :)) Ellerinize sağlık göndereninde, paylaşanında...

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Bayılırım bu soslu pastaya.
(Ben bu ismi koydum)
Bu nefis lezzete ağlayan kek ismini hiç yakıştıramam:)
Hatta bloğuma yazarken de bunu belirtmiştim:)))
Sevgiler...

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

ah ne güzeldir çikolatanın gözyaşları...

gelibolu17 dedi ki...

Vuslat,
evet o yazını görmüştüm,hoşgelmişsin,,,,severim Bursa'yı zaten benim ikinci memleketimdir orası,çok güzel olurdu o çınarın altında keyifli bir sohbet,kısmette varsa neden olmasın :) teşekkürler,selamlar

gelibolu17 dedi ki...

seval,
haklısın canım,kıyamam bende gözyaşlarına hiç,ağlamasın hel böyle güzel bir pasta,,,,sanada sevgiler :)


Aynur hala,
hoşgelmişsin,,,teşekkürler :)

Adsız dedi ki...

ah ahhhhhhhhhhhhh cocuklarimla mesguldum ablam gelemedim.uzerimde bir garfieldlik var sorma.tembelim bilirsin.kuzularimda bende iyiyiz hamd olsun.monitorcagizim bozulmustu moralim sifirlanmisti,cok sukur yenisi geldi.monitor bozulurda fare akillimi durur oda tutukluk yapiyor kor olasica:))esimden isteyim unutmadan

su aglayan pastayi defalarca denemem ragmen istedigim gibi tutturamadim.goruntusu ne guzel.insanin canini cektiriyor adeta:))yapanin ellerine kollarina saglik.coluk cocugu varsa afiyet seker olsun yarasin:))

sen napiyon ablam.iyisindir insALLAH.etkinligin ev sahibesi olmak nasil bir duygu:))

rabbime emanet ol.hayirli huzurlu gunler diliyorum.opuyoruz seni:)

gelibolu17 dedi ki...

Bacım,hoşgelmişsin :) sevindim seni tekrar gördüğüme,iyiyim ne olsun işte gördüğün gibi etkinliğe ev sahibeliği yapmaya çalışıyorum,güzel bir duygu eğer istersen sanada tattırırım bu duyguyu çay kahva bahane etkinliğimizi verebilirim müsait olduğunda ne dersin :)

yeni monitörünüde güle güle kullan farenide hor kullanma,garfielda yedirme şimdi mausunu durup duruken :)

öpüyorum tosunumu ve güllerini,tabi senide sizlerde allah'a emanet olun,gene gel olurmu fazla özletme kendini,selamlar :)

hülya dedi ki...

su diyet halimde oldumu yani simdi canim cekti :)))