Blog ismi güzel,tarif ismi güzel,tüm tarifler çok güzel hepinizin ellerine emekleirne sağlık....
Blog ismi güzel çünkü ŞEKERLİ LEBLEBİ çok severim buldukça yerim,ama bu blogu isminden ötürü yiyemiycem tarifini CEVİZLİ İNCİRLİ KURABİYE yayınlıyacağım şimdi :)
kurabiyeyi severim. hele çayın yanında nasıl güzel olur değil mi?eee tabii bu durumda o çayı ve kurabiyeyi tatlandıracak bir de dost lazım yanına. işte şimdi üçlü süper oldu:) tatlı komşum Sabiha ablam şu an beni ve kurabiyeleri bekliyor. çaylar ondannnn. ( bu kurabiye onun favorisi olduda)
kurabiyenin içinde de illa bir şey olsun isterim. ağzıma şöyle fındık fıstık falan bir şeyler gelecek yani .bu kurabiye o açıdan harika. tarifi sevgili arkadaşım Seda dan almıştım. teşekkür ediyorum ona bir kez daha beni bu lezzetle tanıştırdı diye.gelelim tarife
Malzemeler:
-250 gr tereyagi
-1/2 su bardagi sivi yag
-1 su bardagi pudra sekeri
-2 yumurta ( birinin beyazi uzerine )
-4-5 su bardagi un
-1 paket kabarma tozu
-8 adet incir
-1 su bardagi iri cekilmis ceviz
Uzerine hindistan cevizi
Yapilisi : Incirler sertse yumusayana kadar suda bekletilir, kucuk kucuk dogranir.
Tereyagi ve seker bi sure yogrulur. Ceviz ve incir haricindeki tum malzemeler ilave edilir ve guzelce yogrulur. Yumusacik bi hamur elde edilince ceviz ve incirler ilave edilir , biraz daha yogrulur.
Istenilen sekil verilir ve once yumurta akina sonra hindistan cevizine bulanir.
Uzeri pembelesene dek pisirilir.
çayın limonatanın yanında afiyetle yenilir.
kurabiyenin içinde de illa bir şey olsun isterim. ağzıma şöyle fındık fıstık falan bir şeyler gelecek yani .bu kurabiye o açıdan harika. tarifi sevgili arkadaşım Seda dan almıştım. teşekkür ediyorum ona bir kez daha beni bu lezzetle tanıştırdı diye.gelelim tarife
Malzemeler:
-250 gr tereyagi
-1/2 su bardagi sivi yag
-1 su bardagi pudra sekeri
-2 yumurta ( birinin beyazi uzerine )
-4-5 su bardagi un
-1 paket kabarma tozu
-8 adet incir
-1 su bardagi iri cekilmis ceviz
Uzerine hindistan cevizi
Yapilisi : Incirler sertse yumusayana kadar suda bekletilir, kucuk kucuk dogranir.
Tereyagi ve seker bi sure yogrulur. Ceviz ve incir haricindeki tum malzemeler ilave edilir ve guzelce yogrulur. Yumusacik bi hamur elde edilince ceviz ve incirler ilave edilir , biraz daha yogrulur.
Istenilen sekil verilir ve once yumurta akina sonra hindistan cevizine bulanir.
Uzeri pembelesene dek pisirilir.
çayın limonatanın yanında afiyetle yenilir.
2 yorum:
ayyy teşekkür ederim
Gökçe Aydın,
bende teşekkür ederim canım gene beklerim,selamlar :)
Yorum Gönder