Ne çok severim kısırı pekte güzel yaparım hani,ama bu sefer sevgili MELİSA yapmış göndermiş sağolsun 4x4 lük tariflerin 3. sü EKŞİLİ BOL YEŞİLLİKLİ YAZ KISIRI tarifi için buraya buyrun lütfen :)
Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
1 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
2 tatlı kaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı biber salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pulbiber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı ince bulgur
1 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
2 tatlı kaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı biber salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pulbiber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
nar ekşisi
1 limonun suyu
1 limonun suyu
2-3yemek kaşı ufalanmış ceviz veya fıstık
Salata yaprakları
HAZIRLANIŞI :
Bulguru sıcak suyla ıslatıp bulgurun suyu çekmesi için bekletin.
Bulgur soğuduktan sonra ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, nane, domates, biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber,kimyon, pulbiber, zeytinyağı ,nar ekşisi ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
Kısırı salata yaprakları içinde servis yapın.
tarifim http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ ye gidiyor
Salata yaprakları
HAZIRLANIŞI :
Bulguru sıcak suyla ıslatıp bulgurun suyu çekmesi için bekletin.
Bulgur soğuduktan sonra ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, nane, domates, biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber,kimyon, pulbiber, zeytinyağı ,nar ekşisi ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
Kısırı salata yaprakları içinde servis yapın.
tarifim http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ ye gidiyor
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder