20 Mart 2012

Mercimekli Çin Böreği

Veeee evvet şimdide sırada merakla beklenen 4x4 lük tariflerin 4. sü MERCİMEKLİ ÇİN BÖREĞİ yayına geliyor tabiki gönderen yine sevgili MELİSA teşekkürler canım,elleirne emeğine sağlık,her zaman bekliyorum,sevgiler :)
acaba mercimekli tarifler diye bi başlıkmı hazırlasam:)
korkmayın hemen eminim sizlerde ben gibi her akşam tvde mercimeğin faydaları ve hergün mercimekli yemekler hazırlayan kadını hatırlıyorsunuz
mercimeği sevmeme rağmen hergün aynı şeyi duymaktan öğk gelmişti
başka kanalda yoktu öyle değiştirelim
sonra babam şöyle derdi çok faydalı canım sizde yapın şu tarifi(hergün aynı muhabbet)
neyse lafın özü mercimekli bi tarifim var bugün size ama çok faydalı ona göre:))
çin böreği hemde mercimekli:))

çin böreğinin özelliği hazırlanan böreğimizi önce yumurtaya ardından galeta ununa bulayıp kızartmak
eğer yağda yapmak istemezseniz fırınlayabilirsinizde
ama buna o çıtır tadı veren bence yağda nar gibi kızartmak
ayrıca böreği önceden hazırlayıp dolabada kaldırabilirsiniz
kullanacağınızda çıkarıp yumurta ve galetaya bulayıp kızartırsınız
malzemeler:
1kase haşlanmış mercimek
1soğan
tuz, karabiber,pulbiber
maydonoz
yumurta
galeta unu

soğanı yağda soteleyip içine mercimekleri alıp güzelcekavuruyoruz
baharat larıda ekleyip ocağı kapatıyoruz
maydonoz eklediğimiz harç hazır
yufkayı 12 parçaya bölüp iç malzemeden koyup sigara börği gibi sarın
sonrada yumurtaya ardından galeta ununa bulayıp bol yağda nar gibi kızartın
afiyetler olsun
tarifim http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ ye gidiyor

Hiç yorum yok: