09 Mart 2012

Hanım Göbeği

Şimdiki tarifi sevgili adaşım GÜLCAN göndermiş,sağolsun elleirne sağlık canım,her zaman bekliyorum selamlar olsun Bolu'ya,,,benden selam olsun bolu beyineeee,çıkıp şu dağlara yaslanmalıdır,hey heyde hey hey....Bolca yeşil,bolca temiz hava dolu memleketiniz,kıymetini bilin :)
HANIM GÖBEĞİ tarifininde yapılışına hemencik bakalım bakalım nasıl yapmış :)
Malzemeler:
4 Yumurta
100 Gr. Margarin
2 Su bardağı su
2,5 Su bardağı un
1 Fiske şeker
1 Fiske tuz
Kızartmakiçin sıvı yağ

Şerbeti:
3 Su bardağı şeker
2,5 Su bardağı su
½ Tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:
Bir tencereye suyu, 1 fiske şekeri, 1 fiske tuzu ve margarini ekleyelim. Yağ suyun içinde eriyene kadar kaynatalım. Tencereyi ateşten alarak içine unu ekleyip sürekli karıştıralım, hamuru pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştıralım. Tencereyi yeniden hafif ateş üzerine oturtup sürekli karıştırarak hamur iyice koyulaşana dek pişirelim. Hamuru ateşten alıp ılıtarak tekrar yoğuralım, yumurtaları teker teker ekleyerek yoğurmaya devam edelim. İyice yoğurduktan sonra üzereni kapatarak ½ saat buzdolabında bekletelim.elimizi hafifçe yağlayarak hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alıp yuvarlayıp ortasına başparmağımızı derince batıralım. Sıvı yağı derin bir tavaya alıp fazla ısıtmadan içine hamurları aralıklı bir şekilde yerleştirelim. Hamurları pembeleşene kadar arkalı önlü kızartarak delikli bir kepçe ile alıp kağıt havlunun üzerine dizelim. Biraz bekledikten sonra önceden hazırlanıp soğutulmuş serbetin içine atalım. Tatlılar şerbeti emince delikli kepçe ile alarak servis edelim. Afiyet olsun
Hamurun yapılışı ekler pasta ve tulumba tatlısının humuru gibi.. Ben önceleri Emine BEDER'in tariflerini takip ederdim gazetelerden küpürlerini keserdim.. Galiba bu tarifte ondan.
Bu tarifimide 73.Hafta Porselen Demlik  Çay Saati Etkinliğine ev sahipliği yapan arkadaşım Gülcan'a ve Çay Kahve Bahane Etkinliğine ev sahipliği yapan Elif'e gönderiyorum.Kolay gelsin arkadaşlar..

Hiç yorum yok: