Tekrar merhabalar hepsi birbirinden güzel ve farklı tariflerinizi yayınlamaya devam ediyorum,,,arada atladıklarım unuttuklarım olursa lütfen hatırlatın olurmu? Sevgili ANNEBAL etkinliğimiz için CEVİZLİ İNCİRLİ KEK göndermiş çok teşekkürler canım,ellerine emeğine sağlık,gene beklerim,,,selamlar olsun :)
bir hafta hemencecik geçivermiş anlamadım bile ........daha dün pazartesiydi bugün olmuş cuma........ardından koşuyor gibiyim günlerin.....eminim çoğumuz böyleyiz.....hayat akıyorr bizde ona yetişmek için koşuyoruz....ama bu koşturmaca da hep bişeyler yarım kalıyor....eksik kalıyor.....ya ev... ya eş ....ya çocuklar....ya da ailen...ya da arkadaşların dostların komşuların.....herşeye yetişmek mümkün deyil ...kendi adıma yazarsam ben en çok çocuklarımı ihmal ediyorum (ben sırada yokum bile=) herşeye yetmek yetişebilmek dileğiyle......
en sevdiğim tatlıdır yazcam... profiterole haksızlık olcak en sevdiklerim arasında ilk onda diyelim....
malzemeler
3 yumurta
1 su bard şeker
1 kahve fincanı süt
1 su bard un
1 su bard iri kıyılmış ceviz
7 tane kuru incir (küçük doğranmış 15 dak ılık suda beklemiş)
1 paket kabartma tozu
sosu
1 su bard ılık su
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nescafe
kreması
1 litre süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
50 gr margarin yada tereyağ
1 paket şanti
yapılışı
yumurta ve şekeri çırpın sırasıyla malzemeleri ekleyin yuvarlak borcama dökün 180 derece ısıtılmış fırında pişirin kek soğuyunca sosunu karıştırıp dökün tereyağ ve şanti hariç tüm krema malzemelerinş kaynatın soğuyunca ilk margarini çırpın daha sonra tozşantiyi ekleyip çırpın hindistan ceviziyle süsleyip servis yapın.....
afiyet bal şeker olsun........
tarifi sevgili arkadaşlarımın etkinliğine gönderiyorumm http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder