12 Mart 2012

Kinder süt dilimi pastası

Şimdi gelen tarif şu reklamlarda çıkan kinder süt dilimi varya hani buzdolabının içinde süt abi süt abi diye dolanan şey :) aynı ona benziyo adıda kendide,,,,sevgili PAŞA SOFRAM göndermiş bu KİNDER SÜT DİLİMİ PASTASI tarifini,ellerine sağlık canım,teşekkürler,gene beklerim,selamlar :)
Sizlere güzel bir pastayla geldim Komsum Güler yaptigi pastayi banada tattirmak icin getirmis cok lezzetliydi ama ben rahatsiz oldugum icin fazla yiyemedim cocuklar yedi , pasta olarak yemediler tabiki onlarin bildigi kinder süt dilimiydi bu :))
Arkadasim Gülere cok tsk.ediyorum ve bizimle bu güzel tarifi paylastigi icinde .Ellerine saglik canim.

keki icin malzemeler:


2 yumurta
1 caybardagi seker
1 caybardagi siviyag
1 caybardagi soda (minerelwasser)
1/2 caybardagi kakao
2caybardagi un
1p. vanilyasekeri
1/2 p. kabartmatozu
Keremasi icin malzeme:


8 tane milchschnitte( kinder süt dilimi)
400g Schmand ( labnepeyniride olabilir)
400g sivikrema ( schagsahne)
2p. kremasertlestiricisi (sahnefest) olmasada olur, olursa daha güzel olur:)
2 yemek kasigi tozseker
1p. vanilyasekeri
Yapilisi:
öncelikle kekimizi yapiyoruz herzaman yaptigimiz gibi önce yumurta ve sekerler iyicene cirpildikdan sonra diger malzemeler eklenir ve yagladigimiz borcama kekimizi dökeriz. Önceden isitilmis firinimizda 180derecede pisiririz.
kekimizi sogurkende digeryandan kremamizi hazirlariz. Öncelikle michschnittelerimizin ( kinder süt dilimlerimizin) üst ve alt kisimlarindan keklerini ayiririz tabiki keklerini kirmamaya özen görtermeliyiz lazim olacaklar bize:). Önce sivikremayi sekerimizle iyicene cirptikdan sonra digermalzemeleride ekleriz michschitte lerimizin ( süt dilimlerimizin) icinden aldigimiz kremayida icine karistirarar güzel bir krema hazirlariz. Sogumus olan kekimizi üzerine sertikten sonrada milchschnittelerimizden ( süt dilimlerimizden)ayirdigimiz kekleri üzerlerine yerlestiririz. 4-5 saat buzdolabinda beklettikten sonra servis yapabiliriz.
afiyet olsun

2 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

komşunun ellerine sağlık canım:))
sevgiler..

gelibolu17 dedi ki...

Aaa duydu vallahi,geldi,hoşgeldin şeker kızmız :) teşekkürler,güzel tariflerinide bekleriz,selamlar :)