09 Mart 2012

Muzlu ve Narlı Yaş Pasta

Oyyy,yerim ben böyle pastayı yerim,ne kadar güzel bir tariftir böyle bu,sevgili -KESHKULE- arkadaşımız göndermiş,ama blog ismide pek şık beğendim :) MUZLU VE NARLI YAŞ PASTA tarifini yayınlıyorum,kendisine selamlar gönderip gene beklediğimi belirtiyorum :) sevgiler
Bu pasta kime niyet kime kısmet pastası oldu.Tadını bilemiyorum.Pandispanyası güzeldi pastasının da güzel olduğunu düşünüyorum.
Bu tarifimi 73.Hafta Porselen Demlik  Çay Saati Etkinliğine ev sahipliği yapan arkadaşım Gülcan'a ve Çay Kahve Bahane Etkinliğine ev sahipliği yapan Elif'e gönderiyorum.Kolay gelsin arkadaşlar.
Pandispanyası  önceki yazıda tarifini verdiğim kakaolu yağsız pandispanya.

Kreması:

  • 2 poşet kremşanti
  • 2 su bardağı soğuk süt
ıslamaya:
  • 1 çay bardağı süt (reçel veya şeker katılabilir veya muzlu süt kullanın)
  • içine ve süslemeye muz (limonlayın kararmasın) ve nar taneleri
Pandispanyayı 3 kata ayırın.1.katı alın tabağa ıslatın.Çırpılmış kremşanti sürün.muz ve nar serpin.Az daha krema sürün.2.katı kapatın ıslatın.İşlemlere devam edin.Kalan kremayla kapalyıp resimdeki gibi süsleyin.

Narı pratik olarak tanelemek için:

Narı dörde dilimleyin elma gibi.Bir dilimi elinize alıp kabuk kısmı üstte kalacak şekilde tabağa doğru tutun.Kaşıkla arkasından pıt pıt vurunca narlar dökülecek tabağa.İşte bu kadarcık.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Kabul ettiğin nazik düşüncelerin için çok teşekkür ediyorum canım benim Barbie li doğum günü pastam da var blogda ona da yazdım güzel etkinliğimize severek göndermek isterim..Kolaylıklar diliyorum:)

Güloanne mutfakta dedi ki...

yayında kekli baklavayı alabilirsin kolay gelsin etkinlik güzel gidiyor

gelibolu17 dedi ki...

Arife,
rica ederim,hemen almaya geliyorum,teşekkürler,sevgiler...


Güloanne,
sağolasın canım,sayenizde güzel gidiyor,sevgiler :)