09 Mart 2012

Kekli Baklava

Sevgili GÜLOANNE sağolsun daha yeni bir etkinliği bitirdim yorgunum demeden yeni etkinliğimize desteğine devam ediyor,KEKLİ BAKLAVA yapmış göndermiş sağolsun bize,çok teşekkürler selamlar,gene beklerim :)
KEK İÇİN MALZEMELER
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker (200 ml su bardağı ile)
  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1,5 su bardağı un
BAKLAVA İÇİN MALZEMELER:
  • 1 çay bardağı süt (normal boy çay bardağı)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olsun)
  • Yufkaları açmak için nişasta
ŞERBETİ İÇİN
  • 6 su bardağı toz şeker
  • 6 su bardağı su
  • 1 dilim limon
ÜZERİ İÇİN
  • 1 su bardağına yakın sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı dolu dolu tere yağ
  • YAPILIŞI
    • Hamur malzemelerini yoğurun yumuşak bir hamur elde edin.
    • Hamurdan 24 adet beze yapın.
    • Kek malzemeleri için yumurta ve şekeri mikser ile iyice karıştırın.
    • Ceviz,kabartma tozu,karbonat ve unu ekleyerek kekin hamurunu hazırlayın.
    • 6 adet bezeyi nişasta serperek tek tek çay tabağı büyüklüğünde açın.Açtığınız bezeleri 
    • Üst üste koyun ve nişasta serperek büyük boy yuvarlak tepsi boyunda tekrar açın.
    • Diğer bezeleri de bu şekilde tamamlayın.
    • Toplamda 4 adet yufkanız olacak.
    • Tepsinin en altına 2 yufkayı yerleştirin.
    • Hazırladığınız kek hamurunu dökün.
    • Diğer 2 yufkayı da üstüne kaplayın,baklavayı bıçak ile şekilli kesin.
    • Tere yağı ocakta eritin,sıvı yağı ekleyin.
    • Hafif ılındıktan sonra baklavanın her yerine gelecek şekilde gezdirin.
    • Fırında kızarana kadar pişirin.
    • Şerbeti ocakta kaynatın soğuması için bir kenara alın.
    • Şerbet soğuk tatlı ılık kıvamda iken şerbetiyle buluşturun.Baklavanız şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın
    • AFİYET OLSUN

1 yorum:

Yemekheyecani (Emel) dedi ki...

hmmmm nefis nefis :-))

ellerine saglik