Sevgili GÜLOANNE sağolsun daha yeni bir etkinliği bitirdim yorgunum demeden yeni etkinliğimize desteğine devam ediyor,KEKLİ BAKLAVA yapmış göndermiş sağolsun bize,çok teşekkürler selamlar,gene beklerim :)
KEK İÇİN MALZEMELER
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker (200 ml su bardağı ile)
- 2 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1,5 su bardağı un
BAKLAVA İÇİN MALZEMELER:
- 1 çay bardağı süt (normal boy çay bardağı)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olsun)
- Yufkaları açmak için nişasta
- 6 su bardağı toz şeker
- 6 su bardağı su
- 1 dilim limon
ÜZERİ İÇİN
- 1 su bardağına yakın sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı dolu dolu tere yağ
- YAPILIŞI
- Hamur malzemelerini yoğurun yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan 24 adet beze yapın.
- Kek malzemeleri için yumurta ve şekeri mikser ile iyice karıştırın.
- Ceviz,kabartma tozu,karbonat ve unu ekleyerek kekin hamurunu hazırlayın.
- 6 adet bezeyi nişasta serperek tek tek çay tabağı büyüklüğünde açın.Açtığınız bezeleri
- Üst üste koyun ve nişasta serperek büyük boy yuvarlak tepsi boyunda tekrar açın.
- Diğer bezeleri de bu şekilde tamamlayın.
- Toplamda 4 adet yufkanız olacak.
- Tepsinin en altına 2 yufkayı yerleştirin.
- Hazırladığınız kek hamurunu dökün.
- Diğer 2 yufkayı da üstüne kaplayın,baklavayı bıçak ile şekilli kesin.
- Tere yağı ocakta eritin,sıvı yağı ekleyin.
- Hafif ılındıktan sonra baklavanın her yerine gelecek şekilde gezdirin.
- Fırında kızarana kadar pişirin.
- Şerbeti ocakta kaynatın soğuması için bir kenara alın.
- Şerbet soğuk tatlı ılık kıvamda iken şerbetiyle buluşturun.Baklavanız şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın
- AFİYET OLSUN
1 yorum:
hmmmm nefis nefis :-))
ellerine saglik
Yorum Gönder