Sevgili GÜLOANNE miz sağolsun etkinliğimize PORTAKALLI İRMİK HELVASI göndermiş,ama görüntü aynı pasta gibi olmuş,çok güzel görünüyor,ellerine sağlık canım,teşekkürler sevgiler :)
MALZEMELER
125 gr ter yağı
125 gr margarin
1 Kase tepeleme irmik
1 Kase şeker
1 Kase Portakal suyu
1 Kase su
Ceviz veya dolma fıstık
YAPILIŞI
Helvaya başlamadan önce bir tencereye şeker,su ve portakal suyu konularak şekerin iyice erimesi için sürekli karıştırılır.Kaynatılmayacak
Geniş bir tencerede yağ eritildikten sonra irmik eklenip rengi dönene kadar kavrulur ,kavrulurken içine ceviz veya dolma fıstıklar konularak onlarda kavrulduktan sonra portakallı su ilave edilip ocağın altı kısılarak helvanın tamamen suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.Pişen helvanın üzerine bir aavuç toz şeker serpilip karıştırılır ve ağzı kapalı olarak demlenmesi için bekletilir.Sıcak veya ılık olarak servis yapılır
AFİYET OLSUN
Bu leziz helvam P.D.Ç.Saati etkinliğinde ev sahipliği yapan gelibolu17-midedenkalbe arkadaşıma gönderiyorum arkadaşıma kolaylıklar diliyorum
125 gr ter yağı
125 gr margarin
1 Kase tepeleme irmik
1 Kase şeker
1 Kase Portakal suyu
1 Kase su
Ceviz veya dolma fıstık
YAPILIŞI
Helvaya başlamadan önce bir tencereye şeker,su ve portakal suyu konularak şekerin iyice erimesi için sürekli karıştırılır.Kaynatılmayacak
Geniş bir tencerede yağ eritildikten sonra irmik eklenip rengi dönene kadar kavrulur ,kavrulurken içine ceviz veya dolma fıstıklar konularak onlarda kavrulduktan sonra portakallı su ilave edilip ocağın altı kısılarak helvanın tamamen suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.Pişen helvanın üzerine bir aavuç toz şeker serpilip karıştırılır ve ağzı kapalı olarak demlenmesi için bekletilir.Sıcak veya ılık olarak servis yapılır
AFİYET OLSUN
Bu leziz helvam P.D.Ç.Saati etkinliğinde ev sahipliği yapan gelibolu17-midedenkalbe arkadaşıma gönderiyorum arkadaşıma kolaylıklar diliyorum
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder