23 Mart 2012

Portakallı İrmik Helvası

Sevgili GÜLOANNE miz sağolsun etkinliğimize PORTAKALLI İRMİK HELVASI göndermiş,ama görüntü aynı pasta gibi olmuş,çok güzel görünüyor,ellerine sağlık canım,teşekkürler sevgiler :)
MALZEMELER
125 gr ter yağı
125 gr margarin
1 Kase tepeleme  irmik
1 Kase şeker
1  Kase Portakal suyu
1 Kase su
Ceviz  veya dolma fıstık
YAPILIŞI

Helvaya başlamadan önce bir tencereye şeker,su ve portakal suyu konularak şekerin iyice erimesi için sürekli  karıştırılır.Kaynatılmayacak


Geniş bir tencerede yağ  eritildikten sonra irmik eklenip rengi dönene kadar kavrulur ,kavrulurken içine ceviz veya dolma fıstıklar konularak onlarda kavrulduktan sonra  portakallı su ilave edilip  ocağın altı kısılarak helvanın tamamen suyunu çekene kadar kısık ateşte  pişirilir.Pişen helvanın üzerine bir aavuç toz şeker serpilip karıştırılır ve ağzı kapalı olarak demlenmesi için bekletilir.Sıcak veya ılık olarak servis yapılır

AFİYET OLSUN


Bu leziz helvam P.D.Ç.Saati etkinliğinde  ev sahipliği yapan  
gelibolu17-midedenkalbe arkadaşıma gönderiyorum arkadaşıma kolaylıklar diliyorum

Hiç yorum yok: