Ve sevgili MAYDANOZ arkadaşımızın ikinci tarifi,,,görüntüler muhteşem ama çok beğendim ben ellerine sağlık canım,eminim tadıda öyledir,,, Scones...Amerika'dan
Bu aksam bloglar arasinda gezinirken, iki tane hos bloga denk geldim,
Çatlak Kafe ve Gelibolu17. Bu iki bloga mutlaka bir goz atin!
Tesadüf su siralar ikiside birer etkinlige ev sahipligi yapiyor. Ve bende bu scone'larimi Çatlak Kafe'nin "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine ve Gelibolu17'nin "Porselen demlik çay saati" etkinliği'ne gönderiyorum.
Çatlak Kafe ve Gelibolu17. Bu iki bloga mutlaka bir goz atin!
Tesadüf su siralar ikiside birer etkinlige ev sahipligi yapiyor. Ve bende bu scone'larimi Çatlak Kafe'nin "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine ve Gelibolu17'nin "Porselen demlik çay saati" etkinliği'ne gönderiyorum.
Bu scone'lar, Amerika'dayken edindigim bir tarif...
Ilk scone ile tanismam bu tad ile olmustu... Sonrada cay saatlerinin vazgecilmez tadi haline gelmisti. Agh! cok ozledim oralari:( neyse...
Ilk tadini aldigimda, yapilamaz becerilemez gibi gelmisti. Daha sonra malzemelerin elinin altinda oldugu surece en fazla 15 dakika alicagini bilemezdim tabii ki....
Bu Scone larin yapiminda, farkli kuru meyvalar kullanarak, kendi tatlarinizi yaratabilirsiniz. Benim favorimse kuru kayisi ve ceviz karisimi.
Kuru üzüm, kücük dogranmis kayisi kurusu, hurma, visne kurusu, tavada tost edilmis ceviz kullanabilirsiniz. Bu kuru malzemelerin toplam miktarinin 2 cay bardagi olmasina dikkat edin.
Kuru üzüm, kücük dogranmis kayisi kurusu, hurma, visne kurusu, tavada tost edilmis ceviz kullanabilirsiniz. Bu kuru malzemelerin toplam miktarinin 2 cay bardagi olmasina dikkat edin.
Iyi Scone yapmanin sirri, hamurunun elle tam karisistirilmamasinda yatiyor.
Aksam üstü cayinin yaninda, istege gore recelle yenilen bu sconelar yeterince doyurucu ve lezzetli.
Malzemeler: 8 büyük Scone icin
- 2 su bardagi un
- 1 cay bardagi seker
- 2 cay kasigi kabartma tozu
- 1/2 cay kasigi tuz
- 170 gr margarin, soguk, küp küp dogranmis
- 2 cay bardagi kuru üzüm
- 1 tatli kasigi, portakal yada limon kabugu rendesi
- 2 cay bardagi krem, soguk
- yagli kagit
- üzerisi icin
- 1 yumurta
- 1 yemek kasigi su
- 1 yemek kasigi seker
Yag ve krem santiyi kullanacaginiz ana kadar buzdolabinda tutun.
Hazirlanisi:
- firini 190 derecede isitin
- un, seker, kabartma tozu ve tuzu genis bir kapda karistirin
- margarin küplerini ekleyin, parmak arasinda ezerek una yedirin
- kuru üzüm ve portakal kabugu rendesini ekleyip karistirin. Kremi ekleyip, yine parmaklrinizla, unlu karisima yedirin, sakin yogurmayin
- cok duzgun bir hamur olmayacak, biraz kirintili bir goruntu almasi lazim
- hamuru tezgaha cevirip, yuvarlak sekil verip, uzerine nazikce bastirarak 2cm kalinligina indirin.
- Pizza keser gibi 8 dilime kesin (ben kurabiye kalibi kullanip yuvarlak dilimler olusturdum),dilimleri araliklarla yagli kagit üzerine dizin
- üzeri icin, yumurta ve suyu karistirip sconelarin uzerini fircalayin, seker serpistirin
- 25-30 dk üzeri hafif pembelesene kadar pisirin. Sakin firinda uzun tutmayin, sconelariniz kurur, hafif sogumasini bekleyin, ilik servis yapin.
** Hamuru margarin tamamen erimeden, cabuk hazirlamaya gayret edin.Bütün malzemeleri ekledikden sonra, hamur malzemeleri bir araya gelince karistirmayi birakin.
** Kuru üzüm yerine; kücük dogranmis kayisi kurusu, hurma, visne kurusu, tavada tost edilmis ceviz kullanabilirsiniz. Bu kuru malzemelerin toplam miktarinin 2 cay bardagi olmasina dikkat edin.
** Resimdeki sconelarda ben favorim olan kayisi kurusu ve ceviz karisimi kullandim.
** Resimdeki sconelarda ben favorim olan kayisi kurusu ve ceviz karisimi kullandim.
Tarif: Cuisine at Home dergisinden, no:45, yil:2004
1 yorum:
Güzel sözlerin ve ev sahipligin icin cok tesekkurler... Etkinlik'e katilan tarifler bir harika. Önümde planlamam gereken 3 büyük parti, burdaki tarifler cok isime yarayacak, ellerinize saglik. Nalan
Yorum Gönder