15 Mart 2012

Scones...Ingiliz scone'lari

Şimdi yayınlayacağım iki tarifide sevgili MAYDANOZ arkadaşımız göndermiş sağolsun,ellerine sağlık canım,çok teşekkürler,her zaman beklerim güzel tariflerini,selamlar...İşte harika  Scones...Ingiliz scone'larin şimdi yayında...
...recel ve kremsanti esliginde;
Çatlak Kafe'nin
 "Çay,Kahve Bahane"  etkinliğine ve Gelibolu17'nin "Porselen demlik çay saati" etkinliklerine gönderdigim bu 2nci tarif de, Hollanda da yasamaya basladiktan sonra ogrendigim Ingilizlerin "High Tea" kavraminda bas rol oynayan scone'lari ... 
Hazirlama suresi 10-15dk. / Pisme süresi 8-10dk.
Scone'lari ilik yemelisiniz. Servise yakinken pisirmeli ve uzerine sereceginiz bir örtü ile yeme anina kadar sicak tutmalisiniz.
Scone'lari bir kac gun hazirlayip sekil verdikden sonra derin dondurucusa muhafaza edip, servis edeceginiz zaman, cikarip hemen firinlayabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 yemek kasigi, pudra sekeri
  • 375gr, un
  • 1,5 yemek kasigi, kabarma tozu
  • 1 cimdik tuz
  • 220ml süt, üzerine sürmek icin extra
  • 30gr erililmis tuzsuz yag
  • servis icin recel ve hafif civik cirpilmis krem santi
  • Sconelari yuvarlak kesmek icin, 5cm capinda bardak ya da pasta kesicisi vs.
Hazirlanisi:
  • Firini 200 derecede isitin,
  • Genis bir kapda, seker, un ve kabartma tozunu eleyin, tuzu ekleyin,
  • Bütün malzemeyi birbirlerini tutacak kivama gelene kadar elinizle karistirin (Yugurmayin!)
  • Un serpilmis tezgaha scone hamurunu döküp, yuvarlak sekil vererek toparlayin, 3cm kalinligina inene kadar ister elinizle basarak, ister oklava ile hamuru acin,
  • Yuvarlak pasta kesicisi yada bardakla, 5cm capinda sconelari kesin (bu noktada derin dondurucuya atabilirsiniz),
  • Yagladiginiz tepsiye yada firin kagidina dizin,
  • üzerlerini süt ile fircalayip, 8-10dk renkleri hafif kahvelesene kadar pisirin,
  • Ilik tutup, recel ve krem santi ile servis yapin...

Bu scone lari ilk kez sevgililer günü menüsünde yapmistim. Daha sonrada cayin yanina cesit olarak sikca yapildilar... 

Hiç yorum yok: