Sevgili MUKO muz sağolsun etkinliğimize pek güzel bir KIYIR BÖREK tarifiyle misafirimiz olmuş,,,,
çok teşekkür ederim canım,ellerine sağlık,her zaman bekliyorum,selamlar :)
Evettt sevgili blogcandaşlarım tekrar merhabalar...Artık bahar geldi mi ne? Dün ve bu gün ki güzel havadan sonra yitip giden umudum geri geldi bahar konusunda sanki hiç baharı yaşamayacakmışız gibi hissediyordum oysa ki.Sürekli kış ve soğuk hava ikliminde yaşayanlar nasıl yaşarlar bilmiyorum ama bana göre olmadığı kesin.Oysa yazı da çok sevmem sonbaharda doğduğumdan mı nedir bilemeyeceğim baharı çok severim ben :)
Neyse lafı fazla uzatmadan geçelim tarifimize başlıktan da belli olduğu gibi UNLU KIYIR BÖREK harika mı harika bir lezzet yiyenler hazır yufka olduğunu anlamıyorlar o derece güzel şiddetle tavsiye edilir efenim benden söylemesi :) dikkat ettimde hep şiddetle tavsiye ediyorum ama gerçekten çok beğendiğim ve ya misafirlerimin de çok beğendiklerini ısrarla tavsiye ediyorum ki sizlerde yararlanın...
Bu güzel lezzeti bizimle tanıştıran papatyama çok teşekkür ediyorum... dipcik notcuk:) yaa papatyam ama ama olmuyor ki böyle kopyala yapıştır yapamadım tarifi yaa çok zahmetler verdirdin bana :)
MALZEMELER:
- 3 tane yufka
- 3 tane haşlanmış patates
- 1 büyük kase kaşar peyniri rendesi ve lor karışımı
- 100 gr eritilmiş margarin
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1.5 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:
Patatesleri haşlayıp rendeleyin,üzerine kaşar peyniri,lor,tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
Margarini eritip sıvı yağ ile karıştırın.
Bir yufkayı tezgahın üzerine serin ve üzerine fırça yardımı ile yağ sürün sonra her yerine gelecek şekilde un serpin.Yufka ikiye katlanıp tekrar yağlanır ve un serpilir.Kenar kısımlarından iki parmak içe katlayın ki rulomuz düzgün olsun.Kenara bolca iç malzememizden koyuyor ve sarıyoruz.Dilimleyip üzerine yumurta sarısı sürerek fırında kızarana dek pişiriyoruz...
Sonrasında afiyetle yiyoruz:)
Patatesleri haşlayıp rendeleyin,üzerine kaşar peyniri,lor,tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
Margarini eritip sıvı yağ ile karıştırın.
Bir yufkayı tezgahın üzerine serin ve üzerine fırça yardımı ile yağ sürün sonra her yerine gelecek şekilde un serpin.Yufka ikiye katlanıp tekrar yağlanır ve un serpilir.Kenar kısımlarından iki parmak içe katlayın ki rulomuz düzgün olsun.Kenara bolca iç malzememizden koyuyor ve sarıyoruz.Dilimleyip üzerine yumurta sarısı sürerek fırında kızarana dek pişiriyoruz...
Sonrasında afiyetle yiyoruz:)
Peş peşe iki hafta sonu misafirlerim vardı onlar için hazırlanan masadan görüntüler var aşağıdaki fotoğraflarda :)
Veee yine bu tarifimi sevgili canım arkideşimin gelibolu17 nin ev sahipliğini yaptığı PORSELENDEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ ne gönderiyor vee kolaylıklar dileyerekten bizi onca güzel tarfile tanıştırdığı içinse çokkk teşekkür ediyorummmmm
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder