17 Nisan 2012

73.Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği Tarifleri 1.si :)

Merhabalar efenim,bildiğiniz gibi 6 Mart-7 Nisan tarihleri arasında 73.Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği Ev sahibesiydim,,,Sevgili Porselen Demlik'in her etkinlikte bir tarifi en güzel tarif seçip tarifin sahibesine Porselen Demlik hediye ettiğini,edeceğini biliyoruz....Ve nihayet birinci tarif belli olmuş,
Aslında tüm tarifler birbirinden güzeldi,seçmek epey zor oldu,fekat şanslı tarif sahibemiz sevgili GÜLOANNE' nin NARLI VE PORTAKALLI NEFİS ÇİZ KEK tarifi oldu,kendisinin etkinliğimize gönderdiği diğer tarifleride çok güzeldi,çok teşekkürler,ellerine emeğine sağlık :)

Sevgili Güloanne'nin kazanan tarifi burda buyrunuz,,,,diğer güzel tarifleri için lütfen sayfasını ziyaret ediniz,,,,selamlar, 
Not: Güloanne bize adres bilgilerini gönderdiği takdirde kendisine Hediye kazandığı Porselen Demliği en kısa sürede gönderilecektir....
                                               
                                                 


      
    

 MALZEMELER
 Tabanı için
2 paket klasik Burçak  Büskivi
3 yemek kşğ tere yağı
1 paket labne peyniri (300 gr)
1 su bar. süzme yoğurt
1 paket çiğ krema
3 adet yumurta
1 paket vanilya
1 yemek kşğ nişasta
½ çay fincanı un
½ çay fincanı tozşeker
NAR SOSU İÇİN
1 su bar.taze sıkılmış nar suyu
1 yemek kşğ tepeleme mısır nişastası
1 çay fincanı.toz şeker
PORTAKAL SOSU İÇİN
ölçüler nar sosuyla aynı

YAPILIŞI
  • Bisküvileri robottan çekin
  • Eritilmiş tereyağıyla karıştırıp kelepçeli kalıbın dibine bastırarak yerleştirin.
  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın
  • labne ve yoğurdu ekleyip yeniden hafifçe çırpın
  •   nişastayı ekleyip karıştırın.
  • Bisküvi tabanının üzerine dökün.
  • Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede üstünü kızartmadan 35-40 dakika kadar pişirin.
  • Mümkünse en az 5-6 saat dolapta bekleyin
  • PORTAKAL SOSU İÇİN
  • ,portakal ın suyunu sıkın
  •  ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN
  •  Hazır Çikolata sosu ve hindistan cevizi 
    • Bir tencereye alıp,içine şeker ve nişastayı ilave edin.
    • karıştırarak pişirin.Bir tatlı kaşığı yağı ilave edip karıştırın.Ilınınca çizkekin üzerine dökün.
  • NAR SOSU İÇİN
  • Narları sıkıp suyunu çıkarın  portakal sosu gibi ayrı bir tencerede pişirin
  • NOT.Mümkünse sosları aynı anda pişirin 
  • Fırından çıkan ve soğumuş çiz kekin üzerine istediğiniz şekilde yayın
  • Buzdolabında en az 5-6 saat bekletin
  • AFİYET OLSUN
  • Bu tarifimi  P.D.Ç.Ç. etkinliğine ev sahipliği yapan gülcan' a gönderiyorum .Arkadaşıma kolay gelsin

9 yorum:

Çaçaron Blog... dedi ki...

VAVVV..ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR GERÇEKTEN..ELLERİNE SAĞLIK..TEBRİK EDERİM GÜLO ANNEYİ..

gülten ÖZDEMİIR dedi ki...

canım çok tşk ederim.Adres bilgilerimi Porselen Demliğe gönderdim.

Gelibolu17 dedi ki...

Evet Neyran çok güzel,,,teşekkürler,selamlar :)

Gelibolu17 dedi ki...

Ben teşekkür ederim güloanne,
iyi olmuş artık porselen en kısa sürede gönderecektir hediyeni :)
güle güle kullan şimdiden...selamlar

pastaeli-ebru dedi ki...

etkinlik iyi gidiyor gibi.teşekkürler

zeynep dedi ki...

Tebrik ediyoruz efendim darısı bizlerin inş..:))

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

selamlar gülcanım hayırlı geceler birtürlü fırsat bulupda gelemedim tarifler için teşekkürler susamçörekotunun daha başka tarifleride var ilerki günlerde yayınlıcam tatlısını yayında

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

GOLOANNEYİ bende tebrik ederim hak etmiş ödülü

Gelibolu17 dedi ki...

Zeynep,
inşallah canım,göndermeye devam et tariflerini belli olmaz belkide sıra sende :) öperim selamlar...


Ebru,
ben teşekkür ederim canım sevgiler...


Safiye abla sağolasın hoşgelmişsin,bende gelemiyorum valla bak bu önümüzdeki 4 gün çok doluyum her gün gezmekteyim,evde ne zaman oturcam bakalım :)
evet güloannenin tarifide çok güzel gerçekten...
sanada tarif göndericem inşallah...selamlar