Yazlık bir tatlı gibi geldi bana bu LİMONLU BAR tarifi ama yanılıyormuyum bilmiyorum az sonra göreceğiz,misler gibi limon kokusu geldi burnuma böyle üfür üfür limonata koktu,bahar havası doldu bloguma yemin ederim :) çok bi mutlu oldum zaten DELİKIZ PINAR ımızın tüm tarifleri beni güldürüyo,huzur veriyor ama bu bambaşka geldi,ne bilim vücudumun şey aman çok pardon blogumun C vitamininemi ihtiyacı varmış ne :) Hemen yayınlıyorum buyrunuz,selamlar teşekkürler,ellerine sağlık canım,gene gene bekliyorum :)
Limonlu lezzetleri sevenler için CHEFİKA İLE ÇAY SAATİ bloğunun sahibesi sevgili
arkadaşım ŞEFİKADAN nefis bir lezzet aşırdım sizin için .Ben çok sevdim bakalım sizde sevecekmisiniz.
MALZEMELER
Büyük boy dikdörtgen borcam için
Tart kısmı
- 250 gr yumuşak tereyağ (1 paket margarin kadar)
- 1 su b.pudra şekeri
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 su b.un
Limonlu kısmı
- 4 yumurta
- 1 limon suyu ve kabuğu rendesi
- 2 su b.tozşeker
- 1 su bardağından 2 parmak eksik un
- üzerine serpmek için pudra şekeri
YAPILIŞI
Tart kısmı için gereken bütün malzemeler yoğrularak hafifçe yağlanmış borcama yayılır.170 derecede
üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.Fırından çıkarılarak biraz soğuması beklenir.Limonlu kısım için
gereken malzemeler çırpılarak tartın üzerine dökülür ve tekrar fırına sürülür.Üzeri iyice kızartilip
kürdan ile pişip pişmediği kontrol edildikten sonra fırından çıkarılır soğuması beklenir.Daha sonra pudra şekeri serpilerek servis edilir.
arkadaşım ŞEFİKADAN nefis bir lezzet aşırdım sizin için .Ben çok sevdim bakalım sizde sevecekmisiniz.
MALZEMELER
Büyük boy dikdörtgen borcam için
Tart kısmı
- 250 gr yumuşak tereyağ (1 paket margarin kadar)
- 1 su b.pudra şekeri
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 su b.un
Limonlu kısmı
- 4 yumurta
- 1 limon suyu ve kabuğu rendesi
- 2 su b.tozşeker
- 1 su bardağından 2 parmak eksik un
- üzerine serpmek için pudra şekeri
YAPILIŞI
Tart kısmı için gereken bütün malzemeler yoğrularak hafifçe yağlanmış borcama yayılır.170 derecede
üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.Fırından çıkarılarak biraz soğuması beklenir.Limonlu kısım için
gereken malzemeler çırpılarak tartın üzerine dökülür ve tekrar fırına sürülür.Üzeri iyice kızartilip
kürdan ile pişip pişmediği kontrol edildikten sonra fırından çıkarılır soğuması beklenir.Daha sonra pudra şekeri serpilerek servis edilir.
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ VE ÇAY KAHVE BAHANEYE GÖNDERİYORUM.
1 yorum:
canım yaptım haluju ,resmini de çektim..Daha çok çekmek isterdim ama anında saldırıya uğradı :)) Etkinliğe gönderiyorum...öpüyorum ..sevgiler..
http://yasamladans.blogspot.com/2012/04/haluj-patatesli-cerkez-mants.html
Yorum Gönder