09 Nisan 2012

Patates Salatası

Seviyorum patates salatasını,sık sık yapmaya çalışıyorum,bunuda olmuş bayağı yapalı ama buraya eklememiştim etkinlik var diye,,,yavaş yavaş başlarım biriken tariflerimi eklemeye :)
EE nasılsınız bakalım etkinlik bitti tarif yollamaz oldunuz,ayran içtik ayrımı düştük :)
Hoş bende kimseciklere gidemedimya neyse,bugün yurdun büyük çoğunluğu yağmurlu ve bizim burasıda dün akşamdan beri bol yağmurlu,rahmet yağıyor rahmet nisan yağmurları harika olur,,,günlerdir güneşe alışmıştık soba falan yakmıyordum doğal yoldan ısınıyorduk ama bugün sobayıda yaktım oturuyoz bakalım,,,sabah Ana bloga bir mim yazısı ekledim,çıktım çarşıda işleirm vardı halledip geldim,çayımı içiyorum bir taraftanda mutfağıma bakayım dedim,buraları boşlamak olmaz demi ama :)
Evet bende durumlar böyle sizde nasıl peki?
tarifi sorma boşuna ya aman napcan tarifi doğaçlama takıl bak öyle daha güzel oluyor,,,
haşla patatesleri,diğer tarafta marul,taze soğanları yıka doğra,bakim benim salatamda mor lahana ve havuçta var havucu rendele mor lahanayı doğra incecik diyecemde benim lahanalar pabuç kadar :) Ayy bugün pabuçla çok haşır neşir oldumya ondandır,onun mimini cevapladım nede olsa,işte takıl kafana göre ama ben mor lahanaları azcık şeker ve sirke ile ovuyorum daha bir albenili oluyolar :) Sonra haşlayıp soğuttuğun patatesleri doğra diğer malzemelerle karıştır yağını tuzunu karabiberini pul biberini ekşisinide koy iyice harmanla sonrada servis yap,afiyetle yesin herkes...
Eh benimde ellerime sağlık,bizede afiyet olsunnn :)

Şimdi bu patates salatasını bir yere yollamadan olmaz napalım,ooo piti piti karamela sepeti,terazi lastik jimnastik,,,,Marifetane çıktıııııı,"çay kahve bahane " etkinliğimiz için arkadaşıma gönderiyorum,kolay gelsin canım selamlar.....


8 yorum:

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Selamlar gülcancıgım gelibolunun hiç yöresel yemekleri yokmu adına yakışır gelibolu17 nin adını yazdıracak . Kıskandım salatanın renleri gözümü aldı ellerine saglık enfes olmuş tarifin .
Şaka diyom gülcanım kıskanmıyorum felan

gelibolu17 dedi ki...

Safiye abla vealeykümselam hoşgelmişsin..Olmazmı var tabikide,göndericem inşallah fırsatım oldukça,aklımda unutmadım yani :)
Sağolaısn,kolay gelsinnn,sevgiler

Unknown dedi ki...

güzel geçti etkinliğin hayırlısıyla. baya yorulmuşsundur eminim çünkü epey uzun oldu. Patates salatasına kim hayır diyebilir ki ellerine sağlık sevgiler

canan beycan dedi ki...

Hemşehrim patates salatasınada bayılırım.Şöyle bol pul biberli limonlu.Of ağzım sulandı inanki.Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Sevgiler :)

gelibolu17 dedi ki...

Elif,yoruldum evet,1 ay kolay olmadı ama bitti çok şükür elime yüzüme bulaştırmadan atlattım :)

sağolasın,sevgiler

gelibolu17 dedi ki...

Çok teşekkürler hemşehrim,
hoşgelmişsin...selamlar

anne eli gibi dedi ki...

iyiyiz şekerim,sende iyisin inşalah:)
patates salatasına bayılırım ellerine sağlık canım..

gelibolu17 dedi ki...

İyiyim Reyhan,sağolasın :)
Sevgiler...