21 Temmuz 2012

Beyti

İftar Bereketi Etkinliğimiz devam ediyor arkadaşlar hani nerde tarifler?
Aşkolsun davetiye dağıtmadığım içinmi yollamıyosunuz? Nolur bu seferde davetiye dağıtmasam,siz öylede yollarsınız ben biliyorum ama sanırım yaz olduğu için gözden kaçıyor etkinliğimiz :(
Neyse ağlamıyorum yok yok,gözüme kirpik kaçtı :)
Sevgili Paşasofram Beyti tarifini paylaşmış bizimle sağolsun,,,ellerine sağlık canım,selamlar gene bekliyorum :)



malzeme
4 yufka
1.100 gr kadar kiyma (eti bol olunca lezzeti daha güzel oluyor
1 sogan
tuz karabiber
yufkalari yaglamak sivi yag

sos malzemesi
4-5 yemek kasigi sivi yag
1 kutu konserve dogranmis domates
1 kücük sogan
1 dis sarimsak
tuz karabiber
1 kahve kasigi yemeklik kirmizi toz biber
yarim cay bardagi su
süslemek icin maydanoz

yapilisi
öncelikle kiymamizin icersine sogani cok ince dogruyoruz tuz karabiber ile tatlandiriyoruz
daha sonra sosumuzu ocaga koymamiz lazim ,cünki beyti cok cabuk hazirlaniyor sogutursaniz börek niyetine yemeniz gerekir
tencereye yaklasik 4-5 yemek kasigi sivi yag koyup üzerine sogani ,cok ince dogranmis sarimsagi ve domatesi ekleyin. yarim cay bardagi kadar su ilave edin icersine tuz, karabiber ,toz kirmizi biber koyup pismesi icin ocaga birakin .hafif suyunu cekince ocaktan alabilirsiniz sosumuz hazir ama sicak tutalim

yufkalari tezgaha üst üste gelecek sekilde seriyoruz .ortadan bir kez kesiyoruz .
yarim ay seklinde sekiz adet yufkamiz oldu simdi .her yarim yufkaya elimizle yagliyoruz. aman cok olmasin
kiymanizida göz karari sekize bölün ;) hak gecmemesi adina iyi bir yöntemdir
bir yarim yufkaya yaklasik bir avuc dolusu kiymayi uzunlamasina koyun yufkanizi yuvarlayin
pisirme kagidi serilmis firin tepsisine koyun . böylelikle tüm yufkalari hazirlayip tepsiye dizin .her yufkayi yaglamayi unutmayin sakin .
en son firina koymadan elinizle en üzerine sivi yagdan sürün .
isitilmis 200 derece firina koyup üzerleri hafif kizaracak sekilde pisirin dikkat edin yanmasin .
sicak beytilerinizi tabaga makas yardimi ile kücük lokmalar halinde keserek servise hazirlayin
üzerine hazirladiginiz sostan gezdirip maydonoz ile süsleyin .yanina bulgur pilavi iyi gider benden söylemesi
afiyet olsun ...

1 yorum:

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

http://dogada.blogspot.com/2011/04/saray-sarmasi.html
hayırlı ramazanlar diliyorum yukardaki linkteki tarifimi etkinliğe gönderiyorum sevgilerimle