21 Temmuz 2012

Saray Sarması

Sevgili Gül'ün Mutfağı İftar bereketi etkinliğimiz için Saray sarması tarifi paylaşmış,çok teşekkür ediyorum,ellerine sağlık...gene beklerim,hayırlı ramazanlar selamlar :)




HAMUR MALZEMELERİ
1 çay bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sirke
1 adet yumurta
Aldığı kadar un 
ÜZERİNE
300 gram tereyağ
Açmak için nışasta
Şerbet için;
5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
Yarımdan daha az limon.

Malzemeler kaynatılarak şerbet yapılır ve soğutulur. 

Yapılışı: Malzemeler biraraya getirilerek yoğrulur, üzerine   un ilave edilir, yumuşak kıvamda bir  hamur  elde edilir,  hamur dinlendirilir. Küçük parçalara ayrılarak açma için tezgaha alınır. Hamur incecik açılır. 

2 kat ince baklavalık hamurun arasına bol fındık serpilir. Daha sonra hamur alttan üstten büzülerek ortada toparlanır. Ardından iri iri parçalara bölünerek tepsiye yerleştirilir. Tepsiye yerleştirilen hamurun üzerine eritilmiş tereyağı dökerek fırına verilir. Fırından çıktıktan sonra soğuk şerbet dökülerek servise sunulur.
NOT:star tv'nin soframız pogramında yapılan bir tarif bu tarifi ben kızartarak yapıyordum   bu şekildede çok lezzetli  ince yufka açabiliyorsanız mutlaka deneyin, aynı hamurla börekte yapılıyor onuda daha sonra paylaşacağım . Afiyet olsun

Hiç yorum yok: