26 Temmuz 2012

Evde İskender

Gün ortasından tekrar merhabalar...Mukabelem okundu bitti misafirleride yolculadıktan sonra bekleyen tarifimi eklemeye geldi sıra :)
Sevgili Gülün Mutfağı arkadaşımız etkinliğimize Evde İskender tarifiyle misafir olmuş bu kezde,çok teşekkürler,ellerine sağlık canım,gene bekliyorum,selamlar :)



TARİFİMİ İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 5 İ DÜZENLEYEN ARKADAŞIM Gelibolu17'YE GÖNDERİYORUM


MALZEMELER
500 gram bonfile veya antrikot
4 adet tırnak pide
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağ
üzeri için  ayrıca bol tereyağ 
eti soslamak için 
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1/2 su bardağı süt
kimyon, pulbiber,tuz,kekik 
YAPILIŞI
Etler buzlukta biraz  dondurulur,  ince dilimlenir.Soğan,sarımsak rendelenir, salça baharatlar ve süt soğana ilave edilir, harmanlanır tel süzgeçten geçirilip etlerin üzerine dökülüp iyice karıştırılır,(sos etleri pişirirken yanmaması açısında süzgeçten geçiriliyor)dolapta en az 2 saat bekler.Yağsız tavada çok az sıvıyağda kavrulur. Salça 2 kaşık tereyağında kavrulur üzerine bir miktar su ilave edilip kaynamaya bırakılır.Pideler küçük doğranır fırında  ısıtılır ,servis yapacağımız  tabağa biraz pide dizilir hazırladığımız salça gezdirilir etler üzerine dizilir,erittiğimiz bol tereyağ sıcak sıcak dökülüp patates,biber kızartması  ve yoğurt ilavesiyle servis yapılır .

2 yorum:

çatlakkafe dedi ki...

merhaba canım bloğumda revani tarifi var alırmısın.hayırlı ramazanlar

özlem dedi ki...

ablacım senin için tarif hazırladım. alır mısın.

http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/2012/07/patatesli-gul-boregi.html


kolay gelsin çok öpüyorum.