23 Temmuz 2012

Fındıklı Gül Tatlısı

Bu tatlıyı gördüğümden beri çok severim,hem görüntüsü hem tadı çok şık duruyor,sevgili Elif yapıp göndermiş etkinliğimize,teşekkürler canımcım desteğin için,ellerine sağlık...gene beklerim,selamlar hayırlı ramazanlar :)



Ne kadar güzeller öyle değil mi? Gıda boyasına karşı önyargım ve çekincem, bu tarifle birlikte son buldu. Sofrayı renklendirdi, kızların gözbebeği oldu. İftar sofralarınızı bu güllerle renklendirmek isterseniz, buyurun tarife... Bence denemeye değer...


Malzemeler:

  • 125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 kaşık irmik
  • 1 kaşık sirke
  • 2 kaşık çok ince çekilmiş fındık
  • aldığı kadar un


Şerbeti İçin: 

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1/2 limon
  • Renklendirmek için: 1/2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası









Yapılışı:

  1. Tereyağını derince kaseye alıyoruz. İçine diğer malzemeleri katıp iyice karıştırıyoruz. Unu eleyerek azar azar ekliyoruz. Kulak memesi sertliğinde bir hamur yoğuruyoruz.
  2. Hamura gıda boyasını katıyoruz iyice her yerine almasını sağlayarak tekrar yoğuruyoruz. (bu esnada isterseniz, hamurdan bir parça koparıp içine yeşil gıda boyası ile yaprak yapmak üzere ayırabilirsiniz)
  3. Şerbetimizi hazırlamaya başlayabiliriz. Şeker ve suyu bir tencereye alıyoruz. Şekeri erittikten sonra kaynamaya bırakıyoruz. Yeterince kaynayınca, bir kaşığı şerbete daldırıyoruz. En son akan damla biraz geç akarsa şerbet olmuş demektir. Limonu sıkıp, 1 dakika sonra altını kapatabiliriz. (Dikkat edin şerbet macun kıvamına gelmesin)
  4. Hamurdan büyükçe bezeler yapıp, her tarafı eşit olacak şekilde açıyoruz. 1/2 santim kalınlığında kadar anca olacak. İsterseniz bu aşamayı bir iki tane deneyerek yeterli kalınlığı bulabilirsiniz.
  5. Hamuru küçük çay bardağı ile kesiyoruz. 4 tanesini üst üste koyuyoruz. En üstünden başlayarak yuvarlıyoruz ve ortasından kesiyoruz.
  6. Tepsiye diziyoruz. Fırında 180 derecede pişiriyoruz.
  7. Tepsiden çıkartılan tatlılar ve şerbet ılıkken şerbetini döküyoruz. Yani her ikisi de ılık olacak. Şerbetini alana kadar dinlendiriyoruz. Afiyet Olsun...

    Ben bu tarifimi Porselen Demlik 'in düzenlediği Ramazan Bereketleri etkinliğine ev sahipliği yapan Gelibolu17'ye gönderiyorum. Bol katılımlar arkadaşım, kolay gelsin... 

    Hiç yorum yok: