24 Temmuz 2012

Patlıcan Kebabı Yada Belikırık

Ne güzel ismi varmış bu yemeğin böyle,belikırık :) Bakcam bakalım şimdi belikırıkmı diye kendisini şöyle rontgene doğru alayım :) Sevgili Özlem göndermiş etkinliğimize bu güzel yemeği,teşekkürler canım ellerine sağlık,,,gene beklerim,selamlar :)




Hayırlı ramazanlar diyerek uzun zaman aradan sonra ilk postuma başlıyorum. Uzun zamandır görüşemedik. Çok yoğundum. Beni merak eden arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. 
Dün bu seneki Ramazandaki ilk iftara misafirlerim geldi. Güzel bir yemek, güzel bir sofra oldu. Çok şükür rabbime bu nimetleri bizlere nasip ettiği için.
Patlıcan kebabı yemeğimizin pişmiş haldeki resmini çekemedim telaştan. Valla çok güzel ve pratik bir yemek. mutlaka misaifirlerinize yapmanızı tavsiye ederim. 

Malzemeler:

Kişi sayısına göre patlıcan
500 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
çok az biber salçası
kara biber
pul biber
tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağ

Üzeri :

Çok az biber salçası
1 çay bardağı su

Yapılışı:

Patlıcanlar alacalı soyulur, tam kesilmeden yuvarlaklar kesilir, bağlantı kopmayacak, tuzlu suda bekletilir. 
Bu arada köftesi hazırlanır.
Bunun için soğan ve sarımsak yemeklik küçük doğranır. kıymanın üzerine eklenir. baharatlar, salça, zeytinyağ eklenir ve güzelce yoğrulur. 
patlıcanların arasına köftelerden konulur. Yalnız burada önemli olan sakın bağlantıyı koparmayın. Aralara köfteler konulurken patlıcan bükülüyor. Hepsi böyle yapılır ve tepsiye dizilir. Üzerine domates halka halka dilimlenir, biber eklenir. 

Ben bu şekilde hazırlayıp bekletiyorum buzdolabında. herhangi bir sorun olmuyor. Ben sabah yaptım akşam iftara yakın dolaptan çıkardın üzerine salçalı su gezdirdim ve fırında pişirdim. Fırında güzelce üzeri kızardı. Pişmiş halinin resimi yok kusura bakmayın. Tereddütsüz deneyin derim.

AFİYET OLSUN.
HAYIRLI RAMAZANLAR

Bu tarifimi İFTAR BEREKETİ etkinliğine ev sahipliği yapan http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ arkadaşımıza gönderiyorum. Kendisine kolaylıklar diliyorum ve bereketli olsun diyorum. 

Hiç yorum yok: