24 Temmuz 2012

Pazılı-Pirinçli Macır Bidesi

Göndermiş etkinliğimize sevgili muko cuğum,,ellerine sağlık canımcım,pek güzel bir tarife benziyor denemek lazım,size afiyet olsunnn,teşekkürler,sevgiler...gene beklerim canım :)



Evet merhaba blogcandaşlarım nasılsınız bakalım ? Ramazanla aranız nasıl ? Ben iyiyim çok şükür sadece son saatlerde biraz fazla susuyorum o kadar onun dışında bir sıkıntım yok ,iftarda en az 6 bardakla suyla orucumu açıyorum ve şişiyorum tabi:) Ama suya asla hayır diyemeyenlerdenim normalde günde zaten en az dört litre su içen birisiyim böyle işte efenim.

Sizlere görücüye çıkaracağım Bulgaristan göçmenlerinin yaptığı macır bidesi tarifim var.bir çeşit börek aslında fırında değilde aygazın üzerinde pişirilmesi tek özelliği.Ispanak-pirinç ve lor ,yada patates,kaşar peyniri ve lor ile de olabiliyor iç malzemesi heee birde kavurmalı olanı var ki o dahada değişik yapılıyor etle aram çok iyi olmadığı için çok sevmiyorum ama bizimkiler bayılıyorlar bir günde onun tarifini veririm belki.

Facebook da ki sayfamda günlük iftar mönüleri yayınlıyorum malum burayı günlük güncelleyemediğim için orada yayınlıyorum bakmak faydalanmak isteyenleri beklerim :) https://www.facebook.com/MutfakKeyfi







MALZEMELER;

  • Üç adet yufka
  • Yarım kilo pazı
  • Bir su bardağı pirinç
  • Bir kase lor 
  • Sıvı yağ


HAZIRLANIŞI;

Pazılar yıkanıp temizlenir ve doğranır.Tepsi yağlanır ve yufkanın biri alınıp tepsiye yerleştirilir ve kalan kısımları kesilip kenara kaldırılır.Önce pazı sonra lor peyniri ve pirinç serpilir ve kalan yufka parçaları ile kapatılır. Tüm malzemeler bitene dek aynı işlem uygulanır.Sonrasında aygazın üzerinde kısık ateşte sürekli tepsi çevrilerek bidemizin bir tarafı pişirilir yaklaşık yarım saati buluyor. Daha sonra bizde bideyi çevirmemize yarayan ucu saplı bir tahta var sırf bu iş için kullanılan onun yardımı ile bidemizi ters düz ediyoruz ve pişmeyen tarafı da sürekli çevirerek aygaz üzerinde pişiriyoruz. ve pişen tarafa terEyağı sürüyoruz.AFİYET OLSUN :)








 Bu tarifimi sevgili arkadaşım gelibolumun ev sahipliğini yaptığı porselendemlik.düzenlediği İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİNE gönderiyor ve canım arkadaşım geliboluma kolaylıklar diliyorum:)

6 yorum:

yesilmutfaktanlezzetler.blogspot.com dedi ki...

Cok güzel olmus, bunu mutlaka denemeliyim...Harika görünüyor, ellerine emegine saglik canim...Sevgilerimle....

mintinin dünyası dedi ki...

canımcığım,benim sevgili arkadaşım seni çok özledim.biliyorum çok da özlettim.ama inan fırsat bulup giremiyorum nete.etkinliğe koyulduğunu gördüm arkadaşıma destek vaktidir dedim.sayfamda arnavut ciğeri seni bekliyor.seni kocaamn öpüyorum.hayırlı ramazanlar diliyorum.etkinliğin bereketli olsun inşallah.sevgilerimle

Tarifkolik/Öznur dedi ki...

Ellerine sağlık canım, hayırlı iftarlar..

gelibolu17 dedi ki...

Sağolasın canım,,,sevgiler :)

gelibolu17 dedi ki...

Mintim bende seni özledim,ama çalışıyosun bebişin var seni anlıyorum gönlümüz bir olsun canım geriis önemli değil,,,teşekkür ederim güzel tarifin için,ellerine sağlık gene beklerim,öpüyorum selamlar sanada hayırlı ramazanlar olsun :)

gelibolu17 dedi ki...

Teşekkürler canım,,,selamlar :)